صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۲۳ دی ۱۳۹۹
دانشگاه، صنعت، جامعه/ 4 دلشاد در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

«اینوِرتِر» چه کمکی به کاهش مصرف برق و انرژی می‌کند؟/ غفلت از موضوع کارآموزی در صنعت

دانشیار گروه برق دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان عنوان کرد: دانشجویان می‌توانند با طراحی «اینوِرتِر» و راه‌اندازی موتور دستگاه‌های صنعتی کمک زیادی به کاهش مصرف برق و انرژی کشور کنند.
کد خبر : 555595

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با حضور رئیس و اعضای هیئت رئیسه این دانشگاه، رؤسا و اعضای هیئت علمی برگزیده واحدهای دانشگاهی استان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار و از پژوهشگران برتر این استان با اهدای لوح تجلیل شد.


در بخش تجلیل این جشنواره از پژوهشگران واحد اصفهان(خوراسگان) به ترتیب از مهرداد مدرسی از دانشکده کشاورزی، مجید دلشاد از دانشکده فنی مهندسی، مرضیه ضیایی‌راد از دانشکده پرستاری، خسرو جلالی از دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، آرزو طهمورث‌پور از دانشکده دندانپزشکی، محمدعلی نادی از دانشکده علوم تربیتی، حسین حیدری از دانشکده زبان‌های خارجی، اکبر اعتباریان از دانشکده مدیریت، سعید دایی‌کریم‌زاده از دانشکده علوم انسانی و عبدالله هادی وینچه از دانشکده علوم پایه قدردانی شد.




بیشتر بخوانید:


لزوم نگارش پایان‌نامه‌ دانشجویان بر اساس سفارش صنعت


توانمندی‌ علمی دانشگاه‌ها به صنایع اطلاع‌رسانی شود


از قراردادهای میلیاردی با صنعت تا کسب بیشترین درآمد برای دانشگاه




خبرنگار آنا به همین مناسبت با مجید دلشاد رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، دانشیار گروه برق و پژوهشگر برتر بین دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی این استان درباره شناسایی مسائل و مشکلات صنعت در بخش انرژی و برق با استفاده از طرح پویش گفتگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: درباره طرح پویش و اینکه دانشجویان رشته گرایش‌های مهندسی برق در چه بخش‌هایی از صنعت می توانند در قالب طرح مشغول به کار شوند، توضیح دهید.


دلشاد: «طرح پویش» اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان در محیط‌های صنعتی است و برای افزایش توانمندی‌های فنی و تجربی دانشجویان در حین تحصیل بسیار مفید خواهد بود. دانشجویان فنی و مهندسی به‌خصوص دانشجویان مهندسی برق می‌توانند در قالب «طرح پویش» در صنایع مشغول به‌کار شوند، از صنایع نیروگاهی  و پالایشگاه  گرفته تا کارگاه‌های کوچک که دارای ماشین‌آلات صنعتی و نیمه صنعتی هستند.


«پویش» یک طرح جدید و نوپاست


 یکی از مشکلات امروز صنعت در کشور نداشتن بهره‌وری مناسب ماشین‌آلات است و به‌دلیل ارزان بودن انرژی، صنایع کشور سرمایه‌گذاری مناسبی برای کاهش مصرف برق و انرژی نکرده‌اند؛ بنابراین دانشجویان می‌توانند با طراحی دستگاه‌های مختلف ازجمله «اینوِرتِر» برای راه‌اندازی موتور دستگاه‌های صنعتی کمک زیادی به کاهش مصرف برق کنند.


آنا: اینوِرتِر چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟


دلشاد: «اینوِرتِر» مدار الکترونیک قدرت است که برای تبدیل ولتاژ‌ DC به یک ولتاژ‌ AC به کار می‌رود، اگرچه در مدار داخلی وسایل الکتریکی کوچک اغلب از توان DC استفاده می‌شود؛ اما ورودی اصلی اغلب وسایل الکتریکی خانگی برق AC شهری است؛ بنابراین لازم است راهی برای تبدیل بهینه توان DC به توان AC پیدا کنیم.


صنعت به نیروهای کارآزموده و تحصیل‌کرده نیاز دارد


اینوِرتِر، دستگاه استاتیک است که توان الکتریکی را از یک فرم به فرم دیگر تبدیل می‌کند؛ اما خود نمی‌تواند توان تولید کند. در این راستا اصول اولیه طراحی موتور دستگاه‌های صنعتی برای دانشجویان تدریس می‌شود و آنان با همکاری مهندسان باتجربه می‌توانند در این زمینه فعالیت‌های خوب و ماندگاری انجام دهند.


آنا: استقبال صنایع از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در طرح پویش چگونه بوده است؟


 

دلشاد: استقبال صنایع از «طرح پویش» بسیار عالی بوده است، صنایع گوناگون کوچک و بزرگ برای در اختیار گذاشتن ظرفیت به‌ویژه برای دانشجویان فنی و مهندسی مانند برق و کامپیوتر با دانشگاه در ارتباط مستمر هستند.



صنایع در چند سال گذشته متوجه شده‌اند که نیروهای فنی و کارآزموده که دارای خلّاقیت باشند، چقدر می‌توانند در دوران تحریم به آنها کمک کنند؛ بنابراین سعی در استفاده از این ظرفیت دارند.


«طرح پویش» طرحی جدید و نوپاست و متأسفانه شرایط کشور با شیوع کرونا موجب شده که دانشجویان با احتیاط به این طرح بپیوندند؛ اما مطمئنم با کاهش ویروس کرونا و آشنایی بیشتر دانشجویان با «طرح پویش»، استقبال از آن بی‌نظیر خواهد شد.


آنا: آیا با «طرح پویش» بستر برای تحول در نظام آموزش عالی و تربیت نیروهای ماهرتر برای صنعت و بنگاه‌های اقتصادی وجود دارد؟


دلشاد: 100 درصد این بستر فراهم خواهد شد، معتقدم موضوع کارآموزی در صنعت مغفول مانده و دانشگاه‌ها نیز متوجه این موضوع شده‌اند. نیاز صنعت به نیروهای کارآزموده، تحصیل‌کرده و مراجعه به سیستم‌های آموزشی برای تأمین نیرو، دانشگاه‌ها را مجبور خواهد کرد که به سمت کاربردی‌ترکردن آموزش وپرورش نیروهای متخصص و فنی روی بیاورند.


«طرح پویش» بهترین راه‌حل برای ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه و در نتیجه رسیدن به هدف است. ارتباط صنعت و دانشگاه حتما منجر به نتیجه می‌شود و مردم می‌توانند نتایج آن را مشاهده کنند. زمان این مهم وابسته به شرایط کرونا و تحرک دانشگاه‌ها برای ارتقای سطح آموزش دارد، امیدوارم این اتفاق به‌زودی رخ دهد و دانشگاه‌های پیشرو در این زمینه الگویی برای سایر دانشگاه‌ها باشند.


آنا: و کلام آخر...


دلشاد: امیدوارم «پویش» به عنوان یک طرح ملی مورد توجه قرار گیرد و دستگاه‌های کشور در این طرح همکاری کنند تا صنعت و اقتصاد کشور بتواند سریع‌تر از ظرفیت نیروی تحصیل‌کرده و کارآزموده بهره ببرد و وابستگی صنعت به دانش فنی خارجی کمتر شود.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر