صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۲۸ دی ۱۳۹۹
یک کارشناس رسانه در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

نقش ستاره مربع‌ها در ترویج استفاده از سایت‌های شرط‌بندی/ چرا PSPها نسبت به تراکنش‌های سایت‌های قمار واکنش نشان نمی‌دهند؟

یک کارشناس رسانه گفت: از زمانی که ستاره مربع‌ها برای پیش‌بینی نتایج مسابقات و مواردی از این قبیل تبلیغ شدند، سایت‌هایی پیش‌بینی هم گسترش و فضای قمار ترویج پیدا کرد.
کد خبر : 555577

امیر مرتضوی در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارزیابی راه‌های جلوگیری از اشاعه و گسترش سایت‌های شرط‌بندی گفت: در حال حاضر دستگاه‌های متولی برای جلوگیری از رشد سایت‌های شرط‌بندی و مسدود کردن آن پا به عرصه گذاشته‌اند، همچنان که بانک مرکزی هم مدعی شده 20 هزار سایت شرط‌بندی را معرفی کرده و همگی هم مسدود شده‌اند. نکته حائز اهمیت این است که بحث قمار و شرط‌بندی از زمانی که ستاره مربع‌ها برای پیش‌بینی نتایج مسابقات و مواردی از این قبیل تبلیغ شدند، سایت‌هایی پیش‌بینی هم گسترش و فضای قمار ترویج پیدا کرد. به این ترتیب که سایت راه‌اندازی می‌شد، به واسطه بعضی از سلبریتی‌ها، پرزنت و تبلیغ می‌شد و علاوه بر آنها در کانال‌های مختلف ماهواره‌ای و تلگرام این سایت‌ها به صورت گسترده تبلیغ شدند.


وی افزود: البته هنوز هم سایت‌های پیش‌بینی از طریق راه‌های مذکور تبلیغ می‌شوند. آنچه که در مورد سایت‌های شرط‌بندی حائز اهمیت است مربوط به اتفاقاتی می‌شود که در این سایت‌ها رخ می‌دهد. به این ترتیب که بسیاری از این سایت‌ها حتی سایت قمار هم نیستند و فقط جایگاهی برای کلاهبرداران و دزدان اینترنتی محسوب می‌شوند. به این صورت که در اولین تراکنش صفحه فیشینگ باز شده و حساب فرد خالی می‌شود. البته از زمان  الزام استفاده از رمز دوم برای جابه‌جایی‌ها اقدامات جهت مسدود کردن این سایت‌ها، به صورت جدی صورت می‌گیرد.


این کارشناس رسانه با اشاره به اینکه خروج ارز از کشور به وسیله سایت‌های شرط‌بندی بسیار راحت انجام می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از سایت‌های شرط‌بندی به این صورت صلاحیت فعالیت می‌گیرند که ابتدا تحت عنوان نرم‌افزاری جهت خرید شارژ، فروشگاه اینترنتی و مواردی از این قبیل، تأییدیه فعالیت همراه با لوگوی انحصاری را دریافت می‌کنند و اجازه می‌گیرند که از طریق سایت خرید و فروش انجام شود. زمان گرفتن تأییدیه، ظاهر سایت بسیار معمول و براساس عرف است. اما بعد از اینکه لوگوها را گرفتند و تأیید صلاحیت شدند، در بازه زمانی 10 روزه، تغییر رویکرد داده و از قضا همان سایت به سایت‌های قمار تغییر هویت می‌دهد. به عبارت دیگر فرد به بهانه  فروش شارژ سیم‌کارت‌های اعتباری سایتی را راه‌اندازی کرده، از وزارت صمت هم تأیید گرفته، اما بعد از اخذ تأئیدیه تغییر رویکرد و ماهیت می‌دهد و سایت تبدیل به سایت قمار و شرط‌بندی می‌شود و هیچ نظارتی هم بر روی آن  نیست.


مرتضوی با تأکید بر حرام بودن قمار از نظر شرعی اظهار کرد: سایت‌های شرط‌بندی به دلیل اینکه قمار در آنها صورت می‌گیرد چه در دین و چه در فتوای مراجع تقلید حرام اعلام شده است. همچنان که حضرات آیات از جوادی‌آملی، نوری‌همدانی و مکارم شیرازی قریب به اتفاق قمار را در این مباحث مستتر می‌دانند و گفتند اگر یک چنین حرکتی با هدف بُرد و باخت و کسب پولی از دو طرف باشد، قاعدتاً قمار است و از نظر شرعی حرام محسوب می‌شود. اما با این وجود مشاهده می‌شود که به این فتواها توجهی نشده و افراد به مجردی که تأئیدیه‌ها و گواهینامه‌ها را دریافت می‌کنند، اقدام به تغییر رویکرد و ماهیت کرده و شرط‌بندی‌ها می‌شود.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: متولی صدور مجوز درگاه‌های بانکی الکترونیکی PSPها هستند منظور از PSP ها، شرکت‌های ارائه‌دهنده مجوز خدمات پرداخت الکترونیک و مستقیماً به درگاه است، این متولیان با توجه به نقشی که دارند انتظار می‌رود بر روی خدماتی که ارائه می‌دهند نظارت کنند، بنابراین صحبت بر روی این است که چرا درگاه‌های الکترونیکی پرداخت و یا همان PSPها واکنشی به تراکنش‌های سایت‌های قمار نشان نمی‌دهند؟


این کارشناس فضای مجازی با تأکید بر بحث شفاف‌سازی نقش و واکنش درگاه‌های بانکی الکترونیکی نسبت به تبادلاتی که در سایت‌های شرط‌بندی صورت می‌گیرد، یادآور شد: از طریق بررسی ارتباط PSPها با سایت‌های شرط‌بندی و به موازات آن عدم نظارت PSPها بر روی این سایت‌ها این شائبه شکل می‌گیرد ممکن است PSPهایی که با این درگاه‌های شرط‌بندی ارتباط دارند، هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند. در حال حاضر بحث بر روی این است که چرا این شفافیت اتفاق نمی‌افتد و یا اگر اتفاق می‌افتد، چگونه است که کسی از این اتفاق‌ها مطلع نمی‌شود؟


مرتضوی در پایان یادآور شد: چرا درگاه‌ها باید تا این اندازه بی‌حساب و کتاب باشند که سایت‌های کلاهبرداری و شرط‌بندی به اقدامات غیرقانونی خود ادامه دهند؟


انتهای پیام/4158/


انتهای پیام/

ارسال نظر