صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۲۱ دی ۱۳۹۹
دانستنی‌های علمی/ 87؛

انسان از چند درصد مغزش استفاده می‌کند؟

مغز انسان همواره با تمام ظرفیت خود فعالیت می‌کند و هیچ قسمتی از آن بلااستفاده نمانده است.
کد خبر : 555510

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بسیاری به اشتباه فکر می‌کنند که انسان تنها از 10 درصد از مغز خود استفاده می‌کند اما سیستم انسان بسیار کارامدتر است. درواقع ما از تمام ظرفیت مغزمان استفاده می‌کنیم. هر عصب در مغز به طور مداوم فعال است، حتی اگر این فعالیت آرام باشد. سلول‌های عصبی که پاسخگویی را متوقف می‌کنند، می‌میرند. حتی در این صورت نیز برخی از افراد بر این باورند که انسان تنها از بخشی از مغزش استفاده می‌کند.


باوجود این که این شایعه اغلب رد می‌شود اما هنوز به عنوان باوری غلط در میان مردم وجود دارد. داستان‌های زیادی درباره ریشه و منشأ این افسانه  گفته می‌شود، یکی از نخستین داستان‌ها این است که دستگاه‌های الکتروانسفالوگرافی در ابتدا تنها می‌توانستند درصد کمی از فعالیت مغز را تشخیص دهند. در یکی دیگر از این داستان‌ها مطرح می‌شود که در اوایل قرن بیستم دانشمندان تنها 10 درصد از عملکرد مغز انسان را شناسایی کنند.


این شایعه می‌تواند از گمانه‌زنی معقول‌تری مبنی بر این که انسان تنها از بخشی از پتانسیل مغز خود استفاده می‌کند، نشأت بگیرد. اندازه‌گیری پتانسیل یا درک مفهوم آن کار بسیار دشواری است. اگر تمام شرایط لازم از جمله تمرین، محرک‌ها و غذای مناسب مهیا باشد، هر انسان چقدر از پتانسیل خود استفاده می‌کند؟ به جرئت می‌توان گفت که هر انسان با بهره‌گیری از پتانسیل خود می‌تواند عملکرد بهتری داشته باشد اما نه به این دلیل که قسمت‌هایی از مغز بلااستفاده مانده است.


انتهای پیام/4021/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر