عناب و سنجد چه تفاوتی با هم دارند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، مهمترین تفاوت عناب و سنجد در طبع آنها است. عناب، طبعی معتدل و مرطوب دارد در حالی که طبع سنجد، سرد و خشک است. عناب و سنجد خواص بسیاری برای بدن انسان دارند.
عناب و سنجد، هر کدام به نوبه خود دارای خاصیتهای متفاوتی هستند. گاهی این دو با هم اشتباه گرفته میشوند. تفاوتهای عناب و سنجد را بدانید.
عناب چیست؟
از جمله ویژگیهای عناب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عناب، درختچهای است که ارتفاع آن به ۸ متر و قدمت آن به ۱۰ هزار سال پیش برمیگردد.
از نامهای دیگر عناب میتوان به خرمای چینی و خرمای قرمز اشاره کرد.
میوه این درخت شبیه به زیتون بوده و رنگی قرمز دارد.
این میوه بسیار مغذی بوده و خواص دارویی بسیاری در خود جای داده است.
برگهای این گیاه به شکل دندانهدار است و گلهایی کوچک دارد که سبز مایل به زرد هستند.
عناب در مناطق گرمسیر ایران مانند خراسان، یزد و قزوین کشت میشود.
سنجد چیست؟
نام سنجد، بدون شک همه ما را به یاد سفره هفتسین میاندازد. از جمله ویژگیهای سنجد میتوان به این موارد اشاره کرد:
سنجد، درختی با ارتفاع ۵ متر دارد و میوه آن به صورت خشک شده مورد استفاده قرار میگیرد.
طبع این میوه، خشک و سرد است.
برگهای سنجد، نوکتیز و گلهای آن به صورت نر، ماده و نرماده دیده میشوند.
این درخت در استانهای آذربایجان، کردستان، اصفهان و تهران رشد میکند.
از هسته سنجد نیز جهت تولید برخی از داروها استفاده میشود.
آیا سنجد همان عناب است؟
با این وجود که عناب بسیار شبیه سنجد بوده، اما دارای بافتی متفاوت است و طعم بهتری نسبت به سنجد دارد. به دلیل شباهت بین درخت عناب با درخت سنجد، بسیاری از افراد فکر میکنند عناب با سنجد تفاوتی ندارد، اما باید بگوییم این فکر کاملا اشتباه است.
کشت عناب مربوط به مناطق گرمسیر است و سنجد در مناطق معتدل میروید.
تفاوت عناب و سنجد
عناب و سنجد از نظر طبع، خواص، مزه، مصرف و ارزش غذایی با هم تفاوتهایی دارند. برخی از این تفاوتها را بخوانید.
طبع عناب
عناب، طبعی معتدل و مرطوب دارد. خوردن این میوه در افراد سردمزاج باعث ایجاد نفخ میشود. برای جلوگیری از چنین حالتی، این افراد باید عناب را همراه کمی شکر یا مویز مصرف کنند. قابل توجه افراد متأهل اینکه مصرف زیاد عناب، سبب کاهش میل جنسی آنها میشود.
طبع سنجد
سنجد، دارای طبعی خشک و سرد است. مصرف سنجد در افرادی که طبع سرد دارند، باعث ضعف در اعصاب میشود. این افراد باید سنجد را با شکر قهوهای یا نبات مصرف کنند.
در مقابل، مصرف سنجد در افرادی که طبع گرم دارند، مفید است و باعث پایین آمدن دمای بدن آنها میشود. مصرف سنجد در کودکان نیز به دلیل اینکه طبعی با حرارت بالا دارند، میتواند جایگزین مناسبی به جای تنقلات مضر باشد.
خواص
از جمله مهمترین خواص عناب و سنجد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عناب
کمک به هضم آسان گوارش: فیبری که در این میوه مغذی است، در تسریع حرکت غذا در روده نقش مهمی دارد و از یبوست و نفخ جلوگیری میکند.
کنترل وزن: عناب به دلیل کالری پایین و پروتئین بالایی که دارد، سبب میشود که شما احساس سیری کنید، از خوردن تنقلات زیاد بپرهیزید و دچار اضافهوزن نشوید.
کمک به درمان بیخوابی: ترکیبات ارگانیکی که در عناب وجود دارد، ذهن را آرام میکند و به خواب فرد نیرو میبخشد. کسانی که از مشکل بیخوابی رنج میبرند، دمنوش عناب را تا چند وقت، هر شب میل کنند.
سنجد
خاصیت ضد سرطانی: سنجد، رشد تومورهای سرطانی را محدود و از رشد غیر طبیعی سلولها جلوگیری میکند.
خاصیت جوانسازی پوست: سنجد به دلیل وجود مقدار بالای ویتامین ث، میزان تولید کلاژن در پوست را افزایش میدهد و به کاهش چین و چروکها بسیار کمک میکند. استفاده از ماسک جوانسازی صورت که حاوی ترکیبات پودر سنجد و ماست است، برای پوست بسیار مفید خواهد بود.
مصرف در دوران بارداری: سنجد با وجود ویتامینهای فراوان خود، تهوع دوران بارداری را کاهش میدهد و به تقویت سامانه ایمنی بدن مادر و فرزند کمک فراوانی میکند.
مزه
عناب
عناب، میوهای ترش و شیرین است. نوع تازه این میوه، مزهای شیرین شبیه سیب دارد و انواع خشک آن، مزهای شبیه به خرما دارند.
سنجد
سنجد، مزهای تقریبا ترش، شیرین و کمی گس مانند دارد. خاصیت گس مانند سنجد، باعث ایجاد حساسیت در برخی افراد میشود.
مصرف غذایی
عناب
عناب با اینکه کوچک است، یک منبع غذایی کامل به شمار میآید که به مرور زمان خود را بین ایرانیها جای داده است. از عناب، استفادههای متنوعی میشود. به افرادی که از نفخ شدید رنج میبرند، توصیه میشود عناب خشک را پودر و بعد از هر وعده غذایی یک قاشق از آن را میل کنند.
امروزه از عناب در داخل غذاها نیز استفاده میکنند؛ به عنوان مثال، خورشت عناب با مرغ، سالاد عناب، دمنوش عناب، چای عناب.
سنجد
سنجد، یک میان وعده غذایی کامل محسوب میشود. تعدادی سنجد را به همراه پوست آن آسیاب کنید و روزانه یک تا سه لیوان از این پودر را به همراه مقداری عسل در داخل شیر بریزید و میل کنید. پیشنهاد میشود یک یا دو عدد سنجد را به صورت روزانه در برنامه غذایی خود جای دهید.
ارزش غذایی
عناب
افرادی که ارزش غذایی عناب را میدانند، از آن به عنوان یک خوراکی مقوی و قرص سلامتی یاد میکنند. عناب، حاوی ویتامین ث و مواد معدنی همچون پروتئین، کربوهیدرات، آهن و کلسیم است. به این دلیل که مقدار اسید چرب اشباع نشده، نسبت به کل چربی در عناب بالا است، بیشتر متخصصان از آن به عنوان رژیم غذایی مناسب یاد میکنند.
سنجد
سنجد، سرشار از ویتامینهای آ، ب ۱۲، ای و دارای مواد معدنی همچون پتاسیم، فسفر و منیزیم است. اسیدهای چرب نیز در این میوه همانند عناب به وفور یافت میشوند.
نتیجهگیری
عناب و سنجد، دو میوه بسیار پرخاصیت هستند که در ارزش غذایی، طعم و طبع، با هم تفاوتهایی دارند.
منبع: صداوسیما
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/