صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۲۰ - ۲۰ دی ۱۳۹۹
چاووش اوغلو:

حل اختلافات بین ترکیه و آمریکا ضرورت است

وزیر امور خارجه ترکیه، گفت یافتن راه‌هایی برای حل اختلافات بین ترکیه و آمریکا نه تنها برای روابط دو جانبه بلکه برای همکاری‌های بین اقیانوس اطلس یک ضرورت فوری است.
کد خبر : 555446

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه،  گفت یافتن راه‌هایی برای حل اختلافات بین ترکیه و آمریکا نه تنها برای روابط دو جانبه بلکه برای همکاری‌های بین اقیانوس اطلس یک ضرورت فوری است.


این دیپلمات ارشد ترکیه اظهار کرد ترکیه روابط خود را با آمریکا ارزیابی می‌کند. چاووش اوغلو یادآور شد آنکارا و واشنگتن در حال حاضر در مورد بسیاری از موضوعات مهم به ویژه در مورد امنیت ملی ترکیه از جمله کمک‌های آمریکا به گروه تروریستی پ. ک. ک / ی. پ. گ، عدم اقدام آن در برابر سازمان تروریستی فتح الله (FETO) و تحریم‌های واشنگتن علیه آنکارا اختلاف نظر دارند.


او از سفر جوبایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا در زمان معاونتش در دولت اوباما به آنکارا پس از تلاش برای کودتا در ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ توسط گروه فتح الله گولن، قدردانی کرده و آن را نشانه همبستگی او با دولت و ملت ترکیه خواند.


چاووش اوغلو گفت امیدواریم که دولت جدید، اهمیت استراتژیک روابط ترکیه و آمریکا را تشخیص داده و اقدامات لازم را برای افزایش پتانسیل کامل آن انجام دهد. راهکار آن رسیدگی به اختلافات از طریق گفتگو و دیپلماسی است، همان کاری که متحدان انجام می‌دهند.


چاووش اوغلو اظهار کرد اولین گام خوب برای انجام این کار حذف تحریم‌های دولت ترامپ علیه ترکیه است که تحت قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم (CAATSA) اعمال شده است.


در ۱۴ دسامبر، آمریکا ترکیه را به دلیل دستیابی به سیستم دفاع موشکی S-۴۰۰ روسی تحریم کرد. در آوریل ۲۰۱۷، زمانی که تلاش طولانی مدت آن برای خرید یک سیستم دفاع هوایی از آمریکا بی‌فایده بود، ترکیه قراردادی را برای دستیابی به این سپر موشکی پیشرفته با روسیه امضا کرد. مقامات آمریکایی با استقرار آن‌ها مخالفت کردند و ادعا می‌کنند این سیستم‌ها با سیستم‌های ناتو ناسازگار هستند و هواپیما‌های F-۳۵ را در معرض زیرمجموعه‌های احتمالی روسیه قرار می‌دهند.


چاووش اوغلو تاکید کرد ترکیه متحد برجسته ناتوست و به تلاش‌های اتحاد برای انجام وظایف اساسی، به ویژه در دفاع جمعی، مدیریت بحران و همکاری‌های امنیتی کمک می‌کند. او گفت: ما یکی از پنج مشارکت کننده اصلی در مأموریت‌ها و عملیات‌های اتحاد و هشتمین کمک کننده بودجه مشترک ناتو هستیم.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر