صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

«دانشمندکشی» به سبک رژیم جعلی/ وقتی موساد علم را با گلوله پاسخ می‌دهد

در این گزارش مروری اجمالی خواهیم کرد بر برجسته‌ترین جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه دانشمندان کشورهای مختلف.
کد خبر : 555432

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، به مناسبت سالروز شهادت شهید مصطفی احمدی روشن، در این گزارش نگاهی خواهیم اندخت بر فهرستی از دانشمندانی که براساس شواهد و قرائن متعدد توسط رژیم اشغالگر قدس یا نیروهای وابسته به آن رژیم ترور شده‌اند. به نظر می‌رسد الگوی ترورهای رژیم اشغالگر قدس در سال‌های ابتدایی حالتی انتقام‌جویانه داشت و نسبت به افرادی جنایت صورت می‌گرفت که قبلاً  علیه رژیم اشغالگر قدس دست به اقدامی زده بودند. براساس اسناد منتشرشده توسط نیروهای سابق یا بازنشسته موساد، این سازمان تا پیش از قرن بیست‌ویکم، قبل از اجرای هر نقشه ترور، به مجوز یک کمیسیون شبه‌قضایی برای محکومیت آن فرد نیاز داشت.


اما این سیاست پس از نخست‌وزیری آریل شارون بازنگری شد و از سال 2001 به بعد اجرای عملیات ترور تسهیل شد. بدین ترتیب از آن تاریخ، افرادی که  در موردشان شواهدی دال بر این وجود داشت که در حملات آینده علیه رژیم اشغالگر قدس دخالت خواهند داشت، به صلاحدید نخست‌وزیر و سازمان اطلاعات و امنیت داخلی(شاباک) ترور می‌شدند. اسامی دانشمندان نامبرده در این گزارش تنها مواردی است که مرگ‌شان قطعِ به یقین(حتی از سوی منابع غربی) به رژیم اشغالگر قدس نسبت داده می‌شود، وگرنه قابل حدس است که این لیست بسیار گسترده‌تر از موارد این گزارش باشد.


هاینز کروگ


دانشمند موشکی آلمان غربی که به استخدام کشور مصر درآمده بود تا در برنامه موشکی این کشور مشارکت داشته باشد. او در تاریخ 11 سپتامبر 1962 از دفتر خود در مونیخ ربوده شد و جسدش هرگز پیدا نشد. بعدها پلیس سوئیس دو مأمور موساد را به جرم تهدید دختر دانشمندی دیگر برای سکوت کردن در مورد این واقعه دستگیر کرد و متوجه شد كه آنها مسئول قتل هاینز کروگ(Heinz Krug) بوده‌اند.  



باسل القبیسی


او استاد حقوق بین‌الملل در دانشگاه آمریکایی بیروت، از بنیانگذاران جنبش ملی‌گرایی عرب و از اولین کادرهای جبهه مردمی آزادی فلسطین(PFLP) بود. باسل القبیسی  در ششم آوریل سال 1973 در یکی از خیابان‌های پاریس توسط دو مأمور موساد به ضرب چندین گلوله با اسلحه صداخفه‌کن مجروح شد و سه روز بعد درگذشت.


يحيى المشد


او دانشمند هسته‌ای مصر و مدرس دانشگاه اسکندریه بود. يحيى المشد حدود شش سال را در اتحاد جماهیر شوروی به تحصیل مشغول بود و در سال 1964 به مصر بازگشت تا در رشته مهندسی هسته‌ای در دانشگاه اسکندریه تدریس کند. او سپس به ریاست برنامه هسته‌ای عراق رسید. المشد در سیزدهم ژوئن 1980، طی عملیاتی که عموماً به موساد نسبت داده می‌شود، در یکی از اتاق‌های هتلی در پاریس کشته شد.


سعيد السيد بدير


دانشمند مصری در مهندسی برق و مایکروویو بود که لیسانس و فوق لیسانس خود را از دانشکده فنی نظامی مصر در قاهره دریافت کرد و دکترای خود را از دانشگاه کنت در انگلستان گرفت. سعيد السيد بدير تحت نظارت پروفسور اینگو ولف(Ingo Wolff) به عنوان محقق در دانشگاه دویسبورگ-اسن آلمان کار می‌کرد. وی در 14 ژوئیه 1989 در شرایط مشکوکی در اسکندریه، مصر درگذشت. علت مرگ وی ناشی از سقوط از بالکن آپارتمان برادرش بود اما تحقیقات بعدی نشان داد که رگ‌های وی قطع شده و گاز در آپارتمان نشت یافته بود. منابع عربی و مصری ادعا می‌کنند که موساد او را به گونه‌ای ترور کرد که به نظر خودکشی برسد.



 


یحیی عبداللطیف عیاش


یحیی عیاش از فعالان حوزه الکترونیک و سازنده بمب و عضو شاخه عزالدین‌قسام بود. اطرافیان به دلیل دانش فنی و توانمندی‌های علمی‌اش او را با اسم مستعار مهندس(Engineer) خطاب قرار می‌دادند. عیاش از پیشگامان فنی توسعه بمب‌هایی بود که هنوز هم در روش بمب‌گذاری‌های انتحاری در درگیری‌های رژیم اشغالگر قدس و فلسطین مورد استفاده قرار می‌گیرد. بمب‌گذاری‌هایی که مستقیماً با هدایت او انجام گرفت تقریباً موجب مرگ 90 اسرائیلی شد.



عیاش در تاریخ پنجم ژانویه ۱۹۹۶ در اثر انفجار بمبی که جاسوس‌های سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم اشغالگر قدس در تلفن همراهش کار گذاشته بودند به شهادت رسید.  او در میان فلسطینیان بسیار محبوب است و هم‌اکنون در جوامع محلی فلسطینی خیابان‌ها و مناطق مختلفی را به نام وی نامگذاری کرده‌اند.  


احمد ثبات


او دندانپزشک و همچنین مدرس پزشکی عمومی در دانشگاه القدس و دبیرکل فتح در کرانه باختری رود اردن بود. در تاریخ 31 دسامبر سال 2000، نیروی ویژه ارتش رژیم اشغالگر قدس او را در حین رانندگی به سوی منزلش هدف گلوله قرار داد. مرگ او را به‌عنوان یک ترور آشکار سیاسی طبقه‌بندی می‌کنند.


معتصم حامد  


حامد سازنده بمب و یکی از اعضای تیپ شهدای الاقصی بود. در 14 مارس سال 2002 سه موشک از هلی‌کوپتر رژیم اشغالگر قدس به سمت ماشین حامد و یارانش در نزدیکی یک مرغداری شلیک شد و آنها در دَم کشته شدند. یک منبع فلسطینی می‌گوید یک ناظر غیرنظامی(فردی به نام ماهر بالبیتی که صاحب مرغداری بود) نیز در اثر این حمله کشته شد.     


حمود وادیا


وادیا یک متخصص موشک و عضو جنبش جهاد اسلامی فلسطین(PIJ) بود. وادیا به همراه دو شبه‌نظامی دیگر در حال رانندگی یک ون بودند که موشکی در نزدیکی مسیر آنها در خیابان اصلی برخورد کرد. آنها از ماشین پیاده شدند تا فرار کنند اما ازدحام جمعیت موجب شد پیش از آنکه بتوانند بگریزند، موشک دوم شلیک شود و آنها در کنار 11 نفر غیرنظامی و مردم عادی ترور شوند.    


داریوش رضایی‌نژاد


مهندس برق و دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی که در ۱ مرداد ۱۳۹۰ در مقابل منزلش در برابر دیدگان همسر و کودک خردسالش به شهادت رسید. او توسط افراد مسلح ناشناس با موتورسیکلت ترور شد. منابع غربی گفته‌اند شهید رضایی‌نژاد در توسعه سوئیچ‌های ولتاژ بالا فعالیت می‌کرد که به نوعی به برنامه اتمی ایران ارتباط داشته است. با این وجود سوئیچ‌های مزبور دارای کاربردهای علمی غیرنظامی نیز هستند. روزنامه آلمانی اشپیگل ادعا کرد موساد پشت این عملیات بوده است.  



 مصطفی احمدی روشن


شهید مصطفی احمدی روشن دانشمند هسته‌ای و معاون بازرگانی سایت نطنز بود که در ۲۱ دی ۱۳۹۰ پس از خروج از منزل خود در ساعت ۸:۳۰ صبح به علت انفجار یک بمب مغناطیسی که توسط یک موتورسیکلت‌سوار بر روی خودروی او نصب شده بود، به شهادت رسید. اغلب منابع داخلی و خارجی رژیم اشغالگر قدس را مقصر این اتفاق دانسته‌اند و صحبت فرمانده ارتش رژیم اشغالگر قدس که روز قبل از ترور گفته بود: «سال ۲۰۱۲ سالی بحرانی برای ایران خواهد بود و اتفاقاتی غیرطبیعی برای این کشور رخ خواهد داد.» بر این گمانه‌زنی‌ها صحه گذاشت. بررسی‌های بیشتر نشان داد که الگوی بمب‌گذاری قبلاً نیز توسط موساد انجام گرفته بود.



 احمد المبحوح


 او افسر مهندسی و تخریب در حماس بود. المبحوح در سوم آگوست 2014 ترور شد. منابع رژیم اشغالگر قدس او را مسئول پنهان‌سازی راکت‌های حماس پیش از پرتاب به سمت رژیم اشغالگر قدس، تهیه وسایل انفجاری پیچیده و برنامه‌ریزی برای حملات مسلحانه علیه اهداف رژیم اشغالگر قدس معرفی کرده بودند. نیروهای ارتش رژیم اشغالگر قدس و شاباک در تاریخ مزبور طی عملیاتی هدفمند به ساختمانی در جبالیا(شهری در استان غزه شمالی) حمله کردند و احمد المبوح را که در آن ساختمان حضور داشت ترور کردند.


محمد الزواری


محمد الزواری رئیس برنامه هواپیماهای بدون سرنشین حماس و کارشناس مهندسی هواپیمایی بود. وی همچنین در زمینه تولید و ساخت هواپیماهای بدون سرنشین برای حزب الله لبنان نیز کار کرد. الزواری به تاریخ 17 دسامبر 2016 در مقابل خانه خود در جنوب کشور تونس به وسیله اسلحه‌های مجهز به صداخفه‌کن 6 بار از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت.


محسن فخری‌زاده مهابادی


سردار محسن فخری‌زاده، از دانشمندان هسته‌ای و معاون وزیر دفاع ایران و رئیس سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی بود که  در ۷ آذر ۱۳۹۹ در شهر آبسرد، شهرستان دماوند ترور شد و در پی شدت جراحات واردآمده کمی بعد به شهادت رسید. مقام معظم رهبری وی را «دانشمند برجسته و ممتاز هسته‌ای و دفاعی کشور» خواندند.



گاردین در سال 2010 شهید فخری‌زاده را مسئول اصلی برنامه هسته‌ای ایران قلمداد کرد و وال‌استریت ژورنال در سال 2012 او را معلم اتمی ایران خواند. شهید فخری‌زاده یکی از پنج شخصیت ایرانی بود که نامش در فهرست ۵۰۰ نفرهِ قدرتمندترین افراد جهان قرار گرفته بود. تقریباً به طور یکپارچه تمام منابع رسانه‌ای جهان، رژیم اشغالگر قدس را مظنون اصلی این ترور قلمداد می‌کنند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر