صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۲۰ دی ۱۳۹۹

سلول‌های سرطانی به خواب زمستانی می‌روند

نتایج بررسی‌های جدید نشان می‌دهد سلول‌های سرطانی برای زنده ماندن در حین شیمی‌درمانی مانند خرس‌ها در زمستان به خواب می‌روند.
کد خبر : 555248

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا  از نیواطلس، پزشکان حتی پس از موفقیت‌آمیزترین روند درمانی سرطان از کلمه «درمان شده» استفاده نمی‌کنند. سرطان‌های محتلف میزان عود متفاوتی دارند و بسیاری از سرطان‌ها می‌توانند سال‌ها قبل از بروز مجدد در حالت خاموش باقی بمانند.


درک این مسئله که چطور سلول‌های سرطانی سال‌ها خاموش و پنهان می‌مانند هنوز برای پزشکان یک راز است. براساس یافته‌های علمی، انواع مختلف سرطان از روش‌های متفاوتی برای رسیدن به حالت سکون استفاده می‌کنند. برخی از آنها در بافت‌های چربی پنهان می‌شوند تا به تعادل جدیدی با سیستم ایمنی بدن برسند. برخی از داروهایی که برای درمان سرطان سینه استفاده می‌شود، می‌تواند سلول‌های سرطانی را به حالت نهفتگی ببرد.


نتایج مطالعه جدید یک دانشگاه کانادایی حاکی از آن است که تمام سلول‌های سرطانی  توانایی ورود به حالت نهفتگی را دارند که نوعی مکانیسم برای اجتناب از نابودی از طریق شیمی‌درمانی است. این مکانیسم شباهت بسیاری به فرایند خواب زمستانی حیوانات دارد. تومور مانند یک ارگانیسم کامل عمل می‌کند و می‌تواند به حالت مصرف انرژی کم وارد شود تا زنده بماند. به نظر می‌رسد که سلول‌های سرطانی برای بقا به خواب زمستانی می‌روند. بدین‌ترتیب شیمی‌درمانی این سلول‌های سرطانی را از بین نمی‌برد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر