صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۱۹ دی ۱۳۹۹
با ورود ژاپن به تحقیقات نظامی؛

اختلاف دانشمندان ژاپنی با دولت بالا گرفت

شورای عالی مشاوره علمی دولت ژاپن پس از مدت‌ها اختلاف با دولت، خود را درگیر یک مبارزه تازه کرده است.
کد خبر : 555113

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، شورای عالی مشاوره علمی دولت ژاپن پس از مدت‌ها اختلاف با دولت، خود را درگیر یک مبارزه تازه کرده است. دولت این کشور در تلاش است از انتصاب چندین دانشمند در هیئت مرکزی شورای علوم ژاپن(SCJ) جلوگیری به عمل آورد. این دخالت دولت و موارد پیشین باعث شده است دانشمندان SCJ بخواهند این شورا را که اکنون بخشی از دولت است، به یک نهاد مستقل با اعتبارات مالی داخلی تبدیل کنند.


برخی تحلیلگران هر دو حرکت را مورد انتقاد قرار داده‌اند و می‌گویند این تنش‌های دیرینه بین شورای علوم و حزب لیبرال دموکراب(LDP)، در حقیقت تداوم منازعات SCJ و LDP بر سر تحقیقات نظامی است که از سال 2017 آغاز شده بود و هیچ کدام از طرفین کوتاه نیامدند. در آن اختلافات شورای علمی ژاپن مخالف گسترش تحقیقات علمی در حوزه نظامی بود اما LDP آن را به دلایل امنیت ملی ژاپن ضروری می‌دانست. موریحیسا هامادا(Morihisa Hamada)، متخصص فعالیت‌های آتشفشانی در آژانس علوم و فناوری زمینی-دریایی ژاپن می‌گوید: «اقدامات اخیر دولت یک حمله متقابل است.»


در اکتبر سال 2020 دولت ژاپن بدون اینکه توضیح واضحی ارائه دهد صلاحیت شش نفر از 105 دانشمندی را که برای عضویت شش ساله در مجمع عمومی حاکم SCJ معرفی شده‌اند تأیید نکرد.


به طور سنتی دولت ژاپن همواره تمام افراد پیشنهادی را مورد پذیرش قرار می‌داد و تأییدیه دولتی به عنوان یک گام تشریفاتی تلفی می‌شد. اما دولت بی‌آنکه به روشنی توضیح دهد که چه عواملی منجر به این تصمیم شده، روشی غیرمعمول را اتخاذ کرد. با این وجود هر شش دانشگاهیِ رد شده، حقوقدانان و متخصصان علوم انسانی بودند و  قبلاً سیاست‌های LDP را مورد انتقاد قرار داده بودند.


تاکنون صدها انجمن دانشگاهی کشور این اقدام را محکوم کردند و شورای بین‌المللی علوم که بیش از 200 سازمان علمی را در سراسر جهان نمایندگی می‌کند در این مورد ابراز نگرانی کرده است. رئیس این شورا دایا ردی(Daya Reddy) در نامه‌ای علنی به تاكاكی كاجیتا(Takaaki Kajita) رئیس SCJ نوشته است: «ما پیامدهای این امر را برای آزادی علمی در ژاپن بسیار جدی می‌بینیم.»


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: دانشمند
ارسال نظر