صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۸ - ۲۲ آذر ۱۳۹۴

در نشست دبیران کل و نمایندگان احزاب اصلاح‌طلب درباره "زنان و انتخابات" چه گذشت؟

جمعیت زنان مسلمان نواندیش عصر امروز سومین نشست هم اندیشی با احزاب را برگزار کرد.
کد خبر : 55459

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا،در این نشست که با موضوع زنان و انتخابات برگزار شد علی شکوری راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت، رسول منتجب نیا، قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی، فاطمه راکعی، دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نو اندیش، آذر منصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملتف احمد حکیمی پور، دبیرکل حزب اراده ملت و حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار حضور داشتند.


منصوری:همه بپذیریم حضور زنان در مجلس باید افزایش پیدا کند


منصوری در این نشست گفت: آنچه اصلاح طلبی از آن دفاع میکند مردم سالاری همراه با دین است. جریانی که در اقلیت است به دلیل عدم محبوبیت دست به رفتارهای غیرقانونی میزند که موجب تضعیف جمهوریت و اسلامیت نظام میشود. تاکید ما به مشارکت گسترده مردم و تعامل جریان های سیاسی است. وی ادامه داد: وضعی که ما امروز در کشور با آن روبرو هستیم این است که سی و شش سال از انقلاب گذشته اما رتبه ی شکاف جنسیتی در کشور ما در حال افزایش است. میزان حضور زنان در مجلس یک درصد تا چهاردرصد بوده است و فراتر از این نرفته است. انتظاری که از احزاب وجود دارد این است که همه بپذیریم حضور زنان باید افزایش پیدا کند اما راه و روش ما چیست ؟ مکانیزم ما چیست ؟ یک سال است که زنان احزاب اصلاح طلب و برخی دبیران کل موضوع سهمیه برای زنان را مطرح کرده اند.


شکوری راد:زنان مجتهدی داریم که می توانند برای انتخابات خبرگان نامزد شوند


پس از او علی شکوری راد در سخنانی گفت: انقلاب اسلامی یک دوره جدیدی در تاریخ سیاسی کشور ما است که از بدو پیدایش با نقش افرینی برجسته زنان همراه بوده است نه تنها زنان همپای مردان بلکه گاها پیشروتر هم بوده اند، نقش زنان به عنوان پشتیبان رزمندگان اسلام کاملا برجسته بوده است. یکی از دستاوردهای انقلاب انتخاباتی است که در چهار بخش نظام ما برگزار می‌شود ، در این انتخابات به جز خبرگان که زنان کمتر می‌توانند شرکت کنند و ریاست جمهوری که متاسفانه برداشت غلطی باعث شده زنان نتوانند کاندیدا شوند در سایر انتخابات زنان با مردان برابر هستند . البته حضور زنان اجمالا رو به افزایش بوده است.


وی با بیان اینکه هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه زیادی پیش رو است گفت: زنان مجتهدی داریم که می توانند برای انتخابات خبرگان نامزد شوند . ولو به شکل سمبلیک اگر خانم های مجتهد نامزد شوند در انتخابات خبرگان بسیار مهم خواهد بود .


دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در ادامه با اشاره به فرمایش امام خمینی مبنی بر میزان بودن رای ملت این نظر را متفاوت از یک کنش گر سیاسی ساده دانست و آن را نظر یک مرجع تقلید عنوان کرد که مترقی ترین نظر است.


شکوری راد گفت: من با کمپین حضور صد زن در انتخابات موافق هستم ، ممکن است دستیابی به این هدف سخت باشد اما اگر درست هدف تعیین شود میتواند قابل دسترس باشد . زنانی که کنش گر هستند در شرایطی فعالیت میکنند که بستر برای فعالیت فراهم شده است ، به لحاظ تحصیلات سرعت طی مدارج علمی خانم ها بیشتر است .


او درباره انتخابات مجلس و فضای کلی رقابت در ان نیز اظهار کرد: ما در انتخابات مجلس دهم به سمت مسیری میرویم که اگر انتخابات درست برگزار شود رقابت به نفع اصلاح‌طلبان است. ما واقعا الان نمی‌دانیم می‌خواهند با مردم چگونه رفتار کنند ، هیچ صدایی از تحریم انتخابات شنیده نمی‌شود ، برای نظام چه افتخاری بالاتر که مردم علی رغم همه مشکلات امید دارند اما با این حال کسانی هستند که می‌خواهند نشاط را از بین ببرند.


کمالی:باید زنانی به میدان بیایند که تحول خواه باشند


حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار نیز در این نشست گفت: هر وقت انتخابات آغاز می‌شود دوباره چهره ها تکراری به میدان می آیند اما مردم منتظر تغییر هستند. در هر ساعت شانزده طلاق ثبت شده داریم ، دو میلیون معتاد رسمی داریم و نزدیک سیصد هزار زندانی . میزان مشارکت زنان بیست و شش درصد کاهش پیدا کرده است ، ما نمیخواهیم صندلی ها را فقط با زنان پر کنیم باید زنانی به میدان بیایند که تحول خواه باشند و خودشان را نماینده همه بدانند نه فقط زنان.


منتجب نیا:امام زنان را پیشتاز میدانستند


رسول منتجب نیا، قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی نیز در سخنانی به اشاره به نگاه امام خمینی به زنان گفت: اگر به قبل از پیروزی انقلاب مراجعه کنیم برخی در برابر حضور سیاسی زنان ایستاده بودند و مخالفت میکردند اما امام زنان را پیشتاز میدانستند. آیا واقعا مذهب تشیع با حضور چشم گیر بانوان در صحنه مدیریت مخالف است ؟ آیا عکس العمل ها ریشه دینی دارد ؟ آیا فقه اسلام ظرفیت این را ندارد که خانم ها همدوش مردان باشند ؟ اگر فقه شیعه با نگاه به روز مورد بررسی قرار بگیرد بسیاری از تبعیض های جنسیتی برطرف میشوند ، کجای قانون اساسی بحث تفکیک جنسیتی مطرح شده است ؟


حکیمی پور:بانوان اصلاح طلب در حال پیگیری مطالبات هستند


احمد حکیمی پور دبیرکل حزب اراده ملت هم در این نشست گفت: جامعه ایران جامعه ای است که هر چه تلاش کنیم قطعا جواب بیشتری می‌گیریم ، جریان اصلاح طلب و بانوان اصلاح طلب در حال پیگیری مطالبات هستند اگر موضوع به خوبی مدیریت شود نتیجه خواهیم گرفت،در مقدمه قانون اساسی می‌بینیم که بحث تبعیض مورد اشاره قرار گرفته است و قرار بود بعد از انقلاب تبعیض نباشد . در دوران دولت اصلاحات حرکت هایی صورت گرفت که اگرچه مثبت بود اما کافی نبود ، جامعه ای که می‌خواهد پیشرفت کند باید به توسعه متوازن برسد .


راکعی:نان اصلاح طلب می توانند به مجلس راه پیدا کنند


فاطمه راکعی، دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش که میزبان این جلسه بود نیز در سخنانی کوتاه گفت: حضور موفق زنان در عرصه دانشگاه و عرصه های دیگر به شکلی است که اگر تلاش کنیم زنان اصلاح طلب می توانند به مجلس راه پیدا کنند. نباید شتاب زده عمل کنیم ، خود خانم ها باید خانم هایی که توان نسبی را دارند انتخاب کنیم ، ما لابی های لازم را با خانم ها و اقایان و رهبران اصلاح طلب داشته ایم .


انتهای پیام/

ارسال نظر