ضرورت آموزشهای رسانهای و تأسیس دانشکده رسانه در افغانستان/ دانشگاه آزاد اسلامی میتواند در زمینه روزنامهنگاری بحران به افغانستان کمک کند
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اکبر نصراللهی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در جمع هیئت مؤسس صلح، رسانه و حکومتداری خوب افغانستان با اشاره به ظرفیتهای رسانهای ایران گفت: دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی قدیمیترین، بزرگترین و از معتبرترین مراکز آموزشی و پژوهشی کشور و منطقه است.
وی افزود: در حال حاضر این دانشکده با داشتن حدود دو هزار دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از لحاظ جمعیت دانشجویی، سابقه فعالیت، تنوع رشتهها در حوزههای ارتباطات و رسانه بهویژه روزنامهنگاری، روابط عمومی و ارتباطات و همچنین 50 عضو هیئت علمی با تجربه و متخصص، بدون رقیب است و برخی رشتههایی را که در این دانشکده تدریس میشود، هیچ گروه آموزشی در کشور ندارند.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی بیان کرد: داشتن دانشجویان علاقهمند، جوان و مستعد در فضایی ارتباطی صمیمانه و علمی موجب شده است این دانشکده کانون مباحث رسانهای کشور باشد و بسیاری از دانشجویان و دانشآموختگان آن، مسئولیت تأسیس و اداره نهادهای و مؤسسات رسانهای کشور را عهدهدار باشند.
نصراللهی بهرهمندی از استادان با عقبه تجربی و اندوختههای علمی بالا را از دیگر ویژگیهای دانشکده ارتباطات واحد تهران مرکزی دانست و افزود: تلاش اعضای هیئت علمی این دانشکده، آموزش و ارتقای مهارت دانشجویان در رشتههای مختلف ارتباطات و رسانه است، بهگونهای که فارغالتحصیلان بتوانند بیش از گذشته در سازمانها، مؤسسات و مراکز رسانه ای کشور در آرایش جدید رسانهای ملی و بینالمللی مؤثر و پیشتاز باشند.
آرایش جدید رسانهای شکل گرفته است
وی با اشاره به ظرفیتهای مشترک دو کشور ایران و افغانستان در حوزههای مختلف گفت: دو کشور از ظرفیتهای مشترک بینظیری از لحاظ سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی برخوردار هستند و مانند یک خانواده در کنار هم زندگی میکنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: با وجود اشتراکاتی که داریم باید به یک واقعیت تلخ نیز اعتراف کنیم که حدود 80 درصد از رسانههای افغانستان خواسته یا ناخواسته در زمین دشمنان بهویژه آمریکاییها بازی میکنند که ادامه این وضع به ضرر منافع مردم دو کشور است.
نصراللهی گفت: افغانستانیها یار، دوست و همکار در همه زمینهها و مقاطع و حتی همخانه ایرانیها بودند و هستند و با وجود کثرت آنها در ایران وجود برخی حوادث اگر چه تلخ و تا حدودی طبیعی است اما بزرگنمایی و برجستهسازی آن در رسانهها دو کشور از راهبرهای رسانهای دشمن و تأمینکننده منافع آنهاست.
وی با تشریح تغییر در آرایش رسانهای بیان کرد: پیشرفت تکنولوژیهای ارتباطی میزان دسترسی و مدل حاکم بر تولید، توزیع و مصرفکنندگان را متفاوت کرده و عرصه تولید و توزیع پیام را از انحصار خارج و پیچیده و چندوجهی کرده است؛ بنابراین اگر در این آرایش رسانهای حضور و فعالیتهای مرکز آموزشی و رسانهای آگاهانه، مستمر، بهموقع ، هوشمندانه و مسئولانه نباشد، دیگران متناسب با اهداف و راهبردهای خود به آن جهت میدهند و روایت نادرست از روابط دو کشور را منتشر و منعکس میکنند.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با ظرفیت بالایی که دارد میتواند با همکاریهای آموزشی و تحقیقاتی با مؤسسات رسانهای افغانستان در افزایش سواد رسانهای روزنامهنگاران، مسئولان و افزایش مهارت و حرفهگرایی، سهم مؤثری در تأمین منافع مردم دو کشور و خنثیسازی توطئههای دشمنان ایفا کند.
نصراللهی با اشاره به برخی موانع گفته شده در روابط آموزشی و دانشگاهی گفت: با نوع رویکرد و تأکیدی که مسئولان جمهوری اسلامی ایران بهویژه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی دارند، موانع در هر سطح و به هر میزان قابل رفع است و دانشگاه آزاد اسلامی و مؤسسات رسانهای افغانستان میتوانند همکاری حداکثری داشته باشند.
دانشگاه آزاد اسلامی میتواند در زمینه روزنامهنگاری بحران به افغانستان کمک کند
وی با اشاره به بحرانهای منطقه و دو کشور به ضرورت برگزاری دورههای کوتاه مدت آموزشی و تحقیقاتی افزود: هر جا که بحران وجود دارد، مناسبترین و ارزانترین وسیله برای مدیریت آن، رسانه است و دانشگاه آزاد اسلامی میتواند در زمینه روزنامهنگاری بحران، روزنامهنگاری سلامت، روزنامهنگاری محیط زیست و سایر مخاطرات و بحرانها به افغانستان کمک و ان شاءالله بحرانهای موجود را به فرصت تبدیل کند.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: فرهنگ، دین، زبان، دوستی، مرز، منافع و دشمن مشترک، مسئولیت و همکاری مراکز دانشگاهی و رسانهای دو کشور ایران و افغانستان را ضروری، گسترده و مستمر کرده است و دانشکده ارتباطات و رسانه امکانات، فرصتها و انگیزه زیادی برای این همکاری کوتاهمدت و درازمدت دارد.
کاشفی: برگزاری کرسی زبان پشتو میتواند سرفصل جدید آغاز همکاریهای ایران و افغانستان باشد
همچنین محمدرضا کاشفی، رئیس دبیرخانه دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در این نشست گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با داشتن 17 واحد دانشگاهی، 49 مدرسه سماء، 4 مجموعه بزرگ بیمارستانی، آموزشکدههای متعدد، 330 هزار دانشجو ظرفیت بسیار بزرگ علمی را بین دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران دارد و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به تنهایی با حدود 60 هزار دانشجو و اعضای هیئت علمی با سابقه، بزرگترین واحد دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران است.
وی با بیان اینکه در حوزه فناوری در کشور افغانستان خلأهایی وجود دارد، گفت: برگزاری کرسی زبان پشتو و راهاندازی مرکز مطالعات افغانستان میتواند سرفصل جدید آغاز همکاریهای ایران و افغانستان باشد.
مطیعی: گسترش روابط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با دانشگاههای خارجی به ویژه دانشگاههای کشورهای همسایه
محمد مطیعی، مدیرکل امور بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی نیز گفت: واحد تهران مرکزی با داشتن حدود 60 هزار دانشجو، 550 رشته گرایش تحصیلی، 950 عضو هیئت علمی، 870 کارمند بزرگترین واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی محسوب میشود و در سالهای اخیر میزبان دانشجویان خارجی از جمله دانشجویان افغانستانی بوده است.
وی با اشاره به گسترش روابط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با دانشگاههای خارجی به ویژه دانشگاههای کشورهای همسایه خاطرنشان کرد: این واحد دانشگاهی با دانشگاههای مطرح کشورهای دیگر از جمله دانشگاه اسلو نروژ، تورین، برگامو، ساپیانزا و پلی تکنیک میلان ایتالیا، البغداد عراق، سینرژی روسیه و دانشگاه دولتی قزاقستان در راستای تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت، پروژههای تحقیقاتی و... تفاهمنامههای همکاری به امضا رسانده است.
رئیس مؤسسه صلح، رسانه و حکومتداری خوب افغانستان: لزوم راه اندازی دانشکده رسانه در افغانستان
همچنین احمدکمیل میرشاد بیگ، رئیس مؤسسه صلح، رسانه و حکومتداری خوب افغانستان در این نشست گفت: با توجه به رشد رسانه در افغانستان در خصوص اعزام دانشجو و ایجاد دانشکده رسانه در کابل استقبال میکنیم.
وی افزود: با توجه به تمام اشتراکات فرهنگی، اقتصادی، سیاسی دو کشور ایران و افعانستان دغدغه ما نیز نسبت به رسانه مشترک است. در طول 10 سال گذشته همه تلاش ما در راه اندازی دانشکده رسانه و تقویت رسانههای افغانستان بود که موفق نشدیم.
وی افزود: راهاندازی بخش خبری فارسی نیوز با همکاری سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان در رأس امور رسانه افعانستان قرار دارد.
همچنین مجد رحمتی، معاون مؤسسه صلح، رسانه و حکومتداری خوب افغانستان گفت: ظرفیتها و توانمندیهای مشترک علمی دو کشور بسیار زیاد است و ما علاقهمند هستیم مرکز آموزش عالی رسانه داشته باشیم و امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی در راهاندازی دانشکده رسانه در دانشگاه کابل با ما همکاری کنند.
یادآور میشود از محورهای این نشست میتوان به بررسی و ایجاد رشتههای بین رشتهای از جمله ارتباطات و رسانه، فرهنگ و ارتباطات و همچنین بهرهگیری از ظرفیتهای پارک علم و فناوری، راهاندازی دانشکده رسانه در افغانستان، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت، پروژههای تحقیقاتی مشترک، تولیدهای مشترک رسانهای و فرهنگی، برگزاری جشنواره تولیدهای رسانه ای و... اشاره کرد.
در حاشیه این نشست هیئت مؤسسه صلح، رسانه و حکومتداری خوب افغانستان از بخشهای مختلف دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی بازدید کردند و با ظرفیتهای این دانشکده آشنا شدند.
در نشست هیئت موسس صلح، رسانه و حکومتداری خوب افغانستان، احمدکمیل میرشادبیگ، رئیس مؤسسه، مجد رحمتی معاون مؤسسه، مجد واسع پاینده، مسئول برنامه و راهاندازی دانشگاه طب و بیمارستان، شجاع محسنی، رئیس کمیته علمی مؤسسه، نیلوفر ایوبی، مسئول بخش امور زنان مؤسسه و مدیر مسئول آسیا تایمز از کشور افغانستان، اکبر نصراللهی،رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی، محمدرضا رسولی، معاون دانشکده، مهناز رونقی، مدیر گروه مطالعات فرهنگی، بیتا شاهمنصوری مدیر گروه آموزشی ارتباطات، روزنامهنگاری و رسانه، محمدرضا کاشفی، رئیس دبیرخانه دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، مژگان امراللهی، مدیرکل امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، محمد مطیعی، مدیرکل امور بینالملل واحد تهران مرکزی و علی بیانی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران حضور داشتند.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/