صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

اخذ مالیات از بخش تولید یا سرمایه‌داران؟/ دریافت مالیات از کشاورزان منجر به نابودی تولید می‌شود

حذف معافیت مالیاتی بخش کشاورزی در شرایطی که تحریم و شیوع ویروس کرونا به چالشی برای حفظ و تامین امنیت غذایی شده، غیرمنطقی است و منجر به نابودی تولید می‌شود.
کد خبر : 553983

به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی و امور دام گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حمایت از کشاورزان همواره یکی از سیاست‌های راهبردی کشور در جهت خودکفایی و صادرات محصولات استراتژیک بوده است.


از این‌رو تولید محصولات کشاورزی و عدم وابستگی به سایر کشورها، یکی از اولویت‌های هر کشوری محسوب می‌شود و خودکفایی کشورها در تولید محصولات کشاورزی یکی از مؤلفه‌های برتری و اقتدار آن کشور محسوب می‌شود.


براین اساس همواره دولت‌ها در سیاست‌های خود به حمایت از صنعت کشاورزی و کشاورزان روی می‌آورند تا از یک سو عاملی برای افزایش انگیزه تولید محصولات کشاورزی شده و از سوی دیگر موجب ایجاد ثبات در این صنعت و تولید با کیفیت محصولات شود.


اما اقدام عجیب دولت در اتخاذ تصمیمی برای حذف این معافیت مالیاتی، موجب کاهش چشمگیر تولید محصولات کشاورزی و افزایش واردات در طول سالیان گذشته خواهد شد.


اگرچه که اغلب کارشناسان  معتقدند که حذف معافیت مالیاتی بخش کشاورزی در شرایطی که تحریم و شیوع ویروس کرونا به چالشی برای حفظ و تأمین امنیت غذایی شده، این اقدام غیر منطقی بوده و منجر به نابودی تولید می‌شود.


دولت به جای اخذ مالیات، باید از کشاورزان حمایت کند


عباس پاکدل، کارشناس صنعت کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا می‌گوید در حال حاضر صنعت کشاورزی مهمترین بخش اقتصاد ایران به لحاظ تولید مواد غذایی سالم و اشتغال‌زایی پایدار است دولت موظف است به صورت ویژه از این بخش حمایت کند نه اینکه معافیت مالیاتی کشاورزی را بردارد. با اخذ مالیات از بخش کشاورزی، سرمایه‌ از این بخش فرار می‌کند و با کم شدن نیروی کار، تولیدات در این صنعت نیز کاهش چشم‌‌گیری پیدا خواهد کرد.


به گفته وی بخش کشاورزی جزئی از صنایع مهم هر کشور است. امنیت غذایی و تهیه غذای سالم از مهم‌ترین دلایل حمایت از این بخش است. کشورهای صنعتی دنیا نیز در زمینه تأمین غذا، از بخش کشاورزی حمایت‌های مختلف و ویژه‌ای انجام می‌دهند. با این وجود به دلیل مشکلات فراوان مکانیزم توزیع در بازار کم‌ترین سود به کشاورزان می‌رسد و دلالان بدون هیچ تلاشی حداکثر سود را به خود اختصاص می‌دهند. با این وجود دولت در اقدامی عجیب به دنبال حذف معافیت مالیاتی بخش کشاورزی است و بدون هیچ‌گونه محدودیتی برای دلالی بخش کشاورزی، این اقدام را انجام داده است. 


این کارشناس صنعت کشاورزی در رابطه با اهمیت حمایت از حوزه کشاورزی  می‌افزاید بر کسی پوشیده نیست که مالیات منبع درآمد دولت برای ارائه خدمات به مردم و ابزاری برای انگیزه فعالان اقتصادی است و کاهش یا معافیت مالیاتی در یک بخش، به منظور جلب سرمایه‌گذاری در آن حوزه است. اما حمایت از صنعت کشاورزی، یکی از سیاست‌های اصلی کشورها در چند سال اخیر بوده است. زمانی که دولت مالیات زیادی برای بخش کشاورزی قائل باشد بسیاری از افراد به دلیل نداشتن سرمایه کافی و افزایش مالیات از ورود به این صنعت مهم خودداری می‌کنند.


پاکدل با اشاره به تبعات حذف معافیت مالیاتی بخش کشاورزی معتقد است با کاهش سرمایه‌گذاری در این بخش نیروی کار هم به همان میزان کم می‌شود و با کم شدن نیروی کار، تولید در این صنعت نیز کاهش چشم‌گیری پیدا خواهد کرد. در تمام دنیا زمانی که تولید کاهش پیدا کند دولت مجبور می‌شود برای تأمین خوراک مردم از کشورهای دیگر اقلام خوراکی را وارد کند که به‌مراتب هزینه بیشتری برای اقتصاد در شرایط فعلی ارز کشور خواهد داشت. 


به گفته وی در بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا همانند کانادا، دولت موظف است نوعی کمک مالی برای بخش کشاورزی قایل باشد با اعطای معافیت مالیاتی به این بخش علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، می‌‌توانیم تولید پایدار و سالم داشته باشیم. یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور ما نبود زنجیره تولید است. منظور از زنجیره تولید، زیرساخت نامناسب در کشور است. به طور مثال شرکت یا سازمانی وجود ندارد که خرید مواد اولیه، تولید و فروش کشاورز را زیر نظر بگیرد و مدیریت کند. زمانی که زنجیره تولید در کشور نباشد افراد سودجو و واسطه‌گر وارد این حوزه می‌شوند.


این کارشناس صنعت کشاورزی با اشاره به راهکار‌های جایگزین و فرار مالیاتی مشاغل خاص می‌گوید بسیاری از مشاغل در ایران درآمدهای بالایی دارند اما در مقایل سهم دریافتی مالیاتی پایینی دارند. عملاً این مشاغل فرار مالیاتی دارند؛ دولت باید به جای مالیات از بخش تولید از افرادی که درآمد بالایی دارند اما مالیات کمتری می‌‌پردازند برای تأمین منابع پایدار برای بودجه استفاده کند. در این شرایط دولت می‌تواند با اخذ مالیات این مشاغل خاص به تراز بودجه خود کمک فراوانی کند.


انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر