صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۸ - ۱۴ دی ۱۳۹۹

بشریت چگونه به کره زمین آسیب می‌رساند؟/ فعالیت‌هایی که گران تمام می‌شوند

انسان‌ها در طول زندگی روی کره زمین با اقدامات مختلفی که انجام می‌دهند کره زمین را به نابودی می‌کشانند.
کد خبر : 553823

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مجمع جهانی اقتصاد، انسان‌ها در طول زندگی روی کره زمین با اقدامات مختلفی که انجام می‌دهند کره زمین را به نابودی می‌کشانند.


1. انسان‌ها باعث از بین رفتن 83 درصد پستانداران وحشی و گیاهان شده‌اند. از سال 1970 جمعیت حیات‌وحش جهان به‌طور میانگین 60 درصد کاهش یافته است.


2. انسان‌ها از شروع تاریخ تمدن تاکنون نیمی از درختان کره زمین را قطع کرده‌اند. اکنون سالانه 15 میلیارد درخت قطع می‌شود که خسارت جبران‌ناپذیری را بر جای می‌گذارد.


3. یک‌میلیون گونه جانوری در معرض خطر انقراض قرار دارند. همچنین 25 درصد تمام گونه‌های جانوران به دلیل اقدامات مخرب انسان‌ها تهدید می‌شود.


4. فعالیت‌های انسانی 75 درصد سرزمین‌های بدون یخ را دگرگون کرده است. علاوه بر این دوسوم زیست‌بوم حیوانات دریایی نیز تغییر کرده است.


5. 90 درصد ذخایر ماهیان دریا به‌طور کامل مورد سوءاستفاده قرار گرفته و یا به‌طور نسبی تمام‌شده است. این موجب شده 3 میلیارد نفر که امرارمعاش آنها به دریاها و اقیانوس‌ها بستگی دارد به خطر بیفتد.


تمام این موارد چه معنایی دارد؟ بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی جهان بسیار زیاد یا تا حدی به طبیعت وابسته است. این مقدار حدود 44 تریلیون دلار می‌شود. بنابراین اگر طبیعت صدمه ببیند، اقتصاد نیز ضربه خواهد خورد. صلح جهانی، پیشرفت و عدالت بی‌ثبات خواهد شد.


از دست رفتن طبیعت باعث ایجاد خشک‌سالی می‌شود که این امر درگیری و کشمکش‌ها را افزایش خواهد داد. اما درعین‌حال فرصت‌های عظیمی برای بازسازی و مرمت اکوسیستم‌ها وجود دارد؛ ازجمله احیای جنگل‌ها، استفاده از گوشت‌های گیاهی و کاهش زباله‌های غذایی.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر