بورس رونق میگیرد
به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، فردین آقابزرگی در برنامه «رویداد» تحلیلی جامع نسبت به بورس ارائه داد و اظهار کرد: نوسانات، ذات بازار سرمایه است و ایجاد انتظار برای کسب و کار در این بازار و افزایشِ یکسویه افزایش ارزش سهم، صحیح نیست.
وی از عدم تطابق فرهنگ سهام داری با متقاضیان ورود به بورس اشاره کرد و افزود: این افراد مستقیما به بورس دعوت شده بی آنکه اطلاعات و آگاهی از این بازار داشته باشند و تجربه های بین الملل نیز این مسئله را به اثبات نرسانده که افراد بی تجربه مستقیما وارد گودِ بورسی شوند.
آقابزرگی اضافه کرد: حتی اگر مردم آموزشهای ابتدایی را دیده باشند، تجربه حکم میکند که از ماری و مبادی دارای مجوز کسب اطلاع نمایند و مشورت کرده و پذیرش اصلِ ریسک و بازده در مقوله سرمایه گذاری را بپذیرند.
این تحلیلگر بازار بورس از کسب بازدهی 20 درصدی در هر ماه و در دوران اخیرِ بازار سرمایه خبر داد و افزود: هر صنعتگر یا تولید کننده اگر خود را با این بازدهی مقایسه نماید؛ در حقیقت باید کسب و کار خود را تعطیل و در بورس سرمایه گذاری کند.
آقابزرگی گفت: بیش از این میزان بازدهی با توجه به شاخصهای رشد اقتصادی، تورم و... موجب افزایش پیاپی قیمت نمیشود و ارزش ذاتی شرکتها قیمت روز سهام را تعیین نخواهد کرد.
وی تجربه چند وقت پیش را هم ناظر بر ورود افراد تازه وارد و ناآگاه در پیک قیمت و در قله بودن سهامها عنوان کرد که موجب ورشکستگی عده بسیاری از مردم تازه وارد به بازار سرمایه شد.
آقابزرگی گفت: مجموعه این اتفاقات باعث میشود سیر تکامل افراد ریسک پذیر افزایش یابد تا در نهایت با تضارب افزایش و کاهش ها به سطح تعادل در بورس برسانیم.
این کارشناس بازار سرمایه نسبت به پرهیز از رفتارهای هیجانی تذکر داد و افزود: در حوزه حرفه ای با اخباری که پایه و اساسی ندارند رفتارهای هیجانی شکل نمیگیرد و اطلاع از نارضایتی برخی سهام داران، افراد حرفهای را خطاب قرار میدهد که بورس بازدهی خوبی نداشته است.
آقابزرگی بار دیگر از مثبت بودن بازار سرمایه برای افرادی که بازه سرمایه گذاری برای خود تعریف کرده سخن گفت و تاکید کرد این افراد تا کنون ضرر و زیان کمتر دیده و به سود دسترسی داشته اند.
وی در ادامه عنوان کرد: شناسایی و رصد و پیگیری انتخاب سهام برای افراد حرفهای به صورت یدی در ده سال پیش امکان پذیر بود و پای تابلوها می ایستادند و شخصا سهامهایی را بر می گزیدند ولی امروز به صورت رباتیک و الگوریتمی توسط سامانههای مخصوص پیش میروند و از کنترل یک شخص خارج است.
آقابزرگی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به روش های 10 سال گذشته باز گردیم روشهای مطلوب عاید ما نمیشود و لازمه این امر، آموزش است.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/