صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۶ دی ۱۳۹۹
مشاور وزیر امور خارجه در گفتگو با آنا:

نظاره‌گر اقدامات ضدایرانی کره‌جنوبی نخواهیم بود/ آمریکا مانع بازپس‌گیری پول‌های بلوکه شده جمهوری اسلامی

مشاور وزیر امور خارجه در امور دیپلماسی اقتصادی تصریح کرد: نظاره‌گر اقدام کره‌جنوبی نیستیم و تلاش می‌کنیم راه‌حلی برای آزادسازی پول‌های بلوکه بیابیم.
کد خبر : 553531

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، میزان پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره‌جنوبی میان 5 تا 8.5 میلیارد دلار است. بر همین مبنا مجلس شورای اسلامی پیش‌تر طرحی ارائه کرد که طبق آن فعالان اقتصادی باید لیستی از کالاهای اساسی مانند مواد غذایی، دارو، مواد پتروشیمی، قطعات خودرو، قطعات لوازم خانگی و مواد اولیه را برای بازپس‌گیری دلارهای بلوکه‌شده اعلام کنند و تهاتر انجام شود. مهرماه سال جاری رئیس کل بانک مرکزی در اظهاراتی درباره دلارهای بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی گفت: «با وجود اینکه بارها بانک مرکزی به این کشور هشدار داده، اما همکاری لازم در این زمینه انجام نشده است». وی علت آن را ورود غیرقانونی کالاهای کره‌ای به کشور عنوان کرد.


در زمینه دیپلماسی، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در کنفرانس خبری هفتگی خبر داد معاون وزیر امور خارجه کره‌جنوبی به ایران سفر می‌کند و ابراز امیدواری کرد این سفر خاتمه‌ای باشد به مسیری که در حال حاضر وجود دارد. وی پیش‌تر نیز گفته بود جمهوری اسلامی همه تلاش خود را برای یافتن مسیری با هدف بازپس‌گیری پول‌های بلوکه‌شده ایران به‌کار بسته است.


بیشتر بخوانید:


کره‌جنوبی از بلوکه کردن‌ اموال ایران متضرر خواهد شد/ احتمال تکرار تجربه سئول با دولت ژاپن


«غلامرضا انصاری»، مشاور وزیر امور خارجه در امور دیپلماسی اقتصادی در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا درباره پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره‌جنوبی گفت: حضور آمریکا در ساختار بانکی کره‌جنوبی یکی از مشکلات جدی است که باعث می‌شود ما به منابع پولی و مالی خود دسترسی نداشته باشیم.



وی افزود: مانعی که آمریکا ایجاد کرده، این است که اگر بخواهیم از وون (واحد پول کره‌جنوبی) در خرید کالاها و محصولات غیر کره‌جنوبی استفاده کنیم، باید حتماً پول به دلار و سپس به هر ارز دیگری تبدیل شود؛ طبعاً این خطر وجود دارد در صورت جابه‌جایی پول، از سوی آمریکا مصادره شود. علاوه بر این، با نفوذی که آمریکا در سیستم بانکی کره‌جنوبی دارد، اجازه جابه‌جایی پول‌ها را حتی به کشور میزبان نمی‌دهد.


مشاور اقتصادی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان عنوان کرد:  در حال حاضر به این نتیجه نرسیده‌ایم که بخواهیم در حرکتی بازدارنده، با اقدام دولت کره‌جنوبی مقابله به مثل و اموال این کشور را در ایران مصادره کنیم. علاوه بر این، ما تنها نظاره‌گر اقدام کره‌جنوبی نیستیم و تلاش می‌کنیم راه‌حلی برایش بیابیم، اما مقابله به مثل تنها راه‌حل نیست.


انصاری گفت: نفوذ آمریکا در ساختار بانکی کره‌جنوبی به اندازه‌ای است که حتی دستور ریاست جمهوری کره به بانک‌های این کشور برای کوچک‌ترین نقل و انتقال مالی شنیده نشد و مقبول نیفتاد، بنابراین در این کشور نتوانسته‌ایم حتی منابع مالی خودمان را جابه‌جا کنیم.


انتهای پیام/4033/



انتهای پیام/

ارسال نظر