صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در آستانه برپایی بیست و پنجمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران عنوان شد؛

جراحی آب مروارید مادرزادی با تاخیر در ایران انجام می‌شود

عضو کمیته علمی اطفال و استرابیسم بیست و پنجمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران گفت: آب مروارید (کاتاراکت) مادرزادی در کشورهای پیشرفته دنیا و حتی کشورهای منطقه در یک تا سه ماهگی شناسایی شده و هر چه زودتر اقدام به جراحی آن می‌شود در حالی که متاسفانه متوسط سن این عمل در کشور ما 3 سالگی است که این مساله باعث از بین رفتن دید چشم مبتلا و دید سه بعدی در کودکان می‌شود.
کد خبر : 55350

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر ژاله رجوی در آستانه برپایی بیست و پنجمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران که از روز سه شنبه 24 آذر ماه در مرکز همایش‌های رازی تهران آغاز به کار می‌کند، گفت: از دلایل مراجعه دیر هنگام کودکان مبتلا به آب مروارید مادرزادی بودن آن است که این کدورت در پشت قرنیه چشم کودک به وجود می‌آید و ممکن است تا مدت‌ها دیده نشود و تنها با معاینات تخصصی چشم پزشکی قابل تشخیص است.


وی اظهار کرد: یکی از روش‌های مناسب و آسان غربالگری کاتاراکت مادرزادی معاینه انتهای چشم نوزادان در هنگام تولد است.


عضو کمیته علمی اطفال و استرابیسم بیست و پنجمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران با تاکید بر مراجعات به موقع کودکان به چشم پزشک یادآور شد: از دیگر بیماری‌های چشمی شایع در کودکان استرابیسم مادرزادی (انحراف چشم) است که نیازمند جراحی به موقع دارد.


وی گفت: معمولا انحراف چشم در کودکان تا سن یک سالگی پیدا می‌شود و تا 2 سالگی می‌توان بهترین نتیجه را از عمل جراحی این کودکان گرفت.


عضو کمیته علمی اطفال و استرابیسم بیست و پنجمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران با ابراز تاسف از اینکه متوسط سن مراجعه کودکان مبتلا به استرابیسم به مراکز درمانی برای انجام عمل جراحی چشم در ایران 6 تا 7 سالگی است، تصریح کرد: هرچند مراجعه دیر هنگام والدین برای این عارضه یکی از مشکلات است، اما معضل اساسی‌تر آن است که حتی وقتی والدین یک کودک در سنین زیر 2 سال که زمان طلایی جراحی به شمار می‌رود، مراجعه می‌کنند و به آنان گفته می‌شود، کودک آنان نیازمند جراحی چشم است به جای توجه به توصیه پزشک به توصیه اقوام و نزدیکان که اظهار می‌دارند، بچه هنوز کوچک است و بیهوشی برایش ضرر دارد و صبر کنید تا بزرگ شود، توجه می‌کنند و عمل جراحی را به تاخیر می‌اندازند.


وی گفت: از آنجا که دید همزمان دو چشمی و در نتیجه امکان دید سه بعدی فرآیندی وابسته به کورتکس مغز است که تنها در سنین کودکی (زیر 2 سال) قابل شکل گیری است، تاخیر در درمان انحراف چشم این کودکان سبب می‌شود که امکان دید سه بعدی در آنان برای همیشه از دست برود. همچنین عواملی چون کمبود امکانات اقتصادی و فرهنگی خانواده نیز از دیگر علل جراحی دیرتر این کودکان به شمار می‌رود.


دکتر رجوی ادامه داد: یکی از مباحث اساسی در بحث انحرافات چشم، ارتقای دانش علمی دست اندرکاران در این حوزه است تا بتوانند در این زمینه مهارت بیشتری کسب کنند.


وی اضافه کرد: به همین منظور در بیست و پنجمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از دکتر سیلبرت که از چشم پزشکان برجسته این رشته در دنیا به شمار می‌رود، دعوت شده که با حضور در این کنگره با دیگر چشم پزشکان حاضر در کنگره در مورد مباحث مختلف در این رشته هم فکری و تبادل نظر کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر