روسیه «ناوالنی» را به اتهام اختلاس کلان تحت پیگیر قضایی قرار داد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، سوتلانا پترنکو سخنگوی کمیته پیگیری قضایی روسیه روز چهارشنبه به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: در مورد ناوالنی پرونده کیفری با موضوع حیف و میل ۳۵۶ میلیون روبل (۴ میلیون و ۷۴۵ هزار دلار) از پولهایی که برای تأمین مالی سازمانهای تحت امر وی ازجمله بنیاد مبارزه با فساد مالی از مردم جمعآوری شده، گشوده شده است.
به گفته وی، مأموران کمیته پیگیری قضایی روسیه، علیه ناوالنی شواهد کافی برای گشودن پرونده کیفری جدید جمعآوری کردهاند.
بر اساس اطلاعات رسانههای روسیه، ناوالنی ریاست «بنیاد مبارزه با فساد مالی»، بنیاد حمایت از رسانهها به نام «زمان پنجم سال»، «بنیاد برنامهریزی و هماهنگی دفاع از حقوق بشر»، «بنیاد تأمین حقوق شهروندان» و «سازمان دفاع از حقوق انسانها» را بر عهده دارد و برای تأمین مالی این مراکز ۵۶۰ میلیون روبل (معادل ۷ میلیون و ۴۶۰ هزار دلار) پول از مردم ازجمله سرمایهداران جمعآوری کرده است.
به گفته سخنگوی کمیته پیگیری قضایی روسیه، ناوالنی ۳۵۶ میلیون روبل را برای تفریح و خوشگذرانی در کشورهای دیگر و استفادههای شخصی مصرف کرده است.
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، ناوالنی ممکن است به پرداخت یکمیلیون روبل (حدود ۱۳ هزار دلار) جریمه و ۱۰ سال حبس محکوم شود.
ناوالنی یکی از اصلیترین منتقدان ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه و از داوطلبان شرکت برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ روسیه بود که به خاطر محکومیت قبلی از نامزدی در انتخابات منع شد.
وی بیستم ماه اوت (سیام مرداد) در بازگشت از سیبری به مسکو بیمار شد و پس از فرود اضطراری هواپیما به بیمارستانی در شهر تومسک سیبری منتقل شد و سپس به یک مرکز درمانی در برلین انتقال یافت، جایی که پزشکان در اوایل ماه جاری اعلام کردند نشانههایی از مسمومیت وی با ماده سمی نوویچوک وجود دارد.
سازمان منع تسلیحات شیمیایی نیز با بررسی نمونههای گرفتهشده از ناوالنی در یک مرکز درمانی ارتش آلمان در برلین اعلام کرده است که در مورد وی ماده سمی نوویچوک بکار گرفتهشده است.
روسیه این ادعای آلمان در مورد مسمومیت ناوالنی را رد کرده و آن را کاملاً بیاساس خوانده است.
در طول ماههای اخیر اختلافات بین مسکو و برلین بر سر مسمومیت ناوالنی شدت گرفته است. در ماه اکتبر (مهرماه) نیز اتحادیه اروپا به دلیل حمله گسترده سایبری به پارلمان آلمان (بوندستاگ) که پنج سال پیش رخ داد، تحریمهای جدیدی را علیه روسیه اعمال کرد که طبق آن اداره مرکزی ستاد کل نیروهای مسلح روسیه و یک واحد نظامی که مسئول حملات سایبری است، تحت تأثیر قرار میگیرند.
رژیم تحریم همچنین پیشبینی کرده که اتحادیه اروپا بتواند داراییهای طرفهای روس را مسدود کند. علاوه بر این، ممنوعیتهای ورود به اتحادیه اروپا برای شماری از شهروندان روسی اعمال میشود.
مسکو نیز با منع سفر شماری از مقامهای امنیتی و اطلاعاتی آلمان، نسبت به تحریمهای اتحادیه اروپا که قبلاً در ماه اکتبر وضعشده بودند، واکنش نشان داد. ناوالنی چهلوچهارساله پس از مسمومیت با یک عامل شیمیایی موسوم به نوویتسوک همچنان برای درمان در آلمان به سر میبرد که این مسئله با اعتراض روسیه همراه شده است.
هفته گذشته ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به اظهارات وزیران خارجه فرانسه؛ آلمان و انگلیس در مورد تحریم روسیه در مسئله مسمومیت ناوالنی فعال سیاسی مخالف دولت روسیه، موضعگیری ضد روسی این کشورها را غیرقابلقبول خواند و گفت که این اظهارات حاکی از بیمیلی این کشورها برای توجه به واقعیتهای بیان شده است.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/