صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۷ - ۰۹ دی ۱۳۹۹
یک حقوقدان در گفتگو با آنا:

سند تحول قوه قضائیه، سندی شجاعانه برای رسیدن به عدالت و تامین آزادی‌های اساسی شهروندان است

یک حقوقدان با بیان اینکه سند تحول قضایی، سندی شجاعانه جهت رسیدن هر چه بیشتر به عدالت و تامین بیشتر حقوق و آزادی‌های اساسی شهروندان است، گفت: مبنای این سند تبیین ماموریت‌های هفتگانه جهت جامه عمل پوشاندن هر چه بیشتر به اصول مترقی قانون اساسی است.
کد خبر : 552528

شهرام بازیار در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در رابطه با سند تحول قضائی گفت: همانطور که از عنوان این سند آشکار است، در جهت نیل به «عدالت قضایی» و «تأمین رضایت خاطر مردم» باید سلسله تحولاتی در دستور کار مجموع قضایی قرار بگیرد.


وی افزود: همانطور که در دیباچه سند تحول نیز آمده است، برای تدوین آن، از دیدگاه و پژوهش‌های کارشناسان حوزه‌های مختلف از اقتصاددانان گرفته تا روانشناسان و صاحب نظران دانش مدیریت و حقوقدانان بهره گرفته شده است.


این حقوقدان در ادامه اظهار کرد: این سند، از جمله اسناد خاصی است که بینشی میان رشته‌ای بر آن حاکم بوده و تلاش نویسندگان آن حول این هدف تجمیع شده تا از دستاورد‌های علوم مختلف به دور از تعصب و به جا استفاده شود. امری که به نظر می‌رسد تا حدود زیادی نیز موفق بوده است.


بازیار در ارزیابی محتوای این سند تاکید کرد: آنچه در نگاه اول به این سند، توجه هر خواننده علاقه‌مندی را به خود جلب می‌کند و آن را از اسناد مشابه خود متمایز می‌کند،تبیین ماموریت‌های هفتگانه جهت جامه عمل پوشاندن هر چه بیش‌تر به اصول مترقی قانون اساسی و ارائه تفکیک شده چالش ها، راهبرد‌ها و وظایف هر بخش دستگاه قضایی جهت به سرانجام رساندن این ماموریت‌ها در بازه‌های زمانی معین شده کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ضمن تعیین شاخصه‌هایی برای اندازه گیری میزان نیل به اهداف فوق‌الذکر است.


وی اظهار کرد: از دیگر ویژگی‌های جذاب این سند، باز طراحی کردن نظام مدیریتی با تبیین مشروح منابع انسانی، مالی و فیزیکی مورد نیاز در ضمن توجه به فرهنگ سازی درون و برون سازمانی این تحول، ذیل مباحثی همچون گفتمان سازی است.


این حقوقدان سند تحول را عاملی در راستای دستیابی به عدالت دانست و خاطرنشان کرد: ویژگی‌های برشمرده شده در بند‌های فوق، ذهن هر انسان دغدغه مندِ عدالت و نوگرایی را تا آن اندازه اقناع می‌کند که بی صبرانه در انتظار نتایج مثبت اجرای این سند بنشیند و نسبت به اینکه پس از سال‌ها قلم زدن و رنج بردن دوستداران این مرز و بوم، چنین سند شجاعانه‌ای، جهت نیل هر چه بیش‌تر به عدالت و تامین هر چه بیش‌تر حقوق و آزادی‌های اساسی شهروندان تنظیم شده است، احساس رضایت خاطر کند.


بازیار در پایان یادآور شد: در نهایت از همگان درخواست می‌کنم تا جایی که مقدور است برای اجرا شدن و بهینه شدن هر چه بیش‌تر این سند افق‌گشایانه از هیچ تلاشی دریغ نورزند.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر