صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۵۷ - ۰۸ دی ۱۳۹۹

چهار عامل اثرگذار بر روند بورس 1400 / شاخص کل تا کِی درجا می‌زند؟

در بازار سرمایه نه از رشد شارپی و هیجانی خبری است و نه از افت ناگهانی شاخص کل. به نظر می‌رسد بازار به تعادل رسیده است، اگرچه برخی می‌گویند بازار در حال درجا زدن است اما سرنوشت بورس در سال ۱۴۰۰ چگونه است؟
کد خبر : 551976

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه، درباره آینده بازار سهام در سال ۱۴۰۰ گفت: در حال حاضر نمی‌توان پیش‌بینی خاصی برای سال جدید کرد زیرا از دولتی که قرار است در ایران سرکار بیاید خبری نداریم.


اما قطعاً یکی از عوامل تأثیرگذار بر آینده بورس، وضعیت سیاست خارجی ایران و برجام است. الیاس کردی در این خصوص گفت: اگر در ماه‌های آینده آمریکا تصمیم به بازگشت به برجام بگیرد قطعاً روی بازار سرمایه تأثیرگذار است. اما توجه کنیم که بسیاری از مردم بعد از بازگشت آمریکا به برجام، منتظر ارزانی دلار هستند. اما نمی‌توان منتظر ارز ارزان بود. چرا که هم وضعیت کسری بودجه 1400 نگران‌کننده است و هم رشد نقدینگی.


او ادامه داد: از سوی دیگر گروه‌هایی در بازار سرمایه هستند که برجام بر آن‌ها تأثیر زیادی دارد مانند گروه بانکی و خودرویی و به نظر می‌رسد با بازگشت به برجام این گروه‌ها بتوانند شرایط خوبی داشته باشند و بورس را تکان دهند. اما همچنان فکر می‌کنم سایه بدبینی و تصور واکنش هرکدام از طرفین برجام در مقابل یکدیگر، روی بازار سهام سنگینی می‌کند. به همین دلیل پیش‌بینی من این است که سرمایه‌گذاری در سهم‌هایی که در طرح توسعه هستند می‌تواند برای سرمایه‌گذاران کمک‌کننده باشد.


این کارشناس تاکید کرد: علاوه بر نرخ ارز و برجام، مساله FATF هم در سرنوشت بوررس موثر است. براین اساس باید گفت همه این متغیرها بر بازار سهام تاثیرگذارند. اما خوشبختانه نگاه افراطی درباره صعودی و نزولی بودن بازار سرمایه در حال حاضر تعدیل شده است و سهامداران بیشتر به فکر این هستند که چه گروه‌هایی و چه صنعت‌هایی رشد منطقی دارند.


الیاس کردی درباره بازگشت اعتماد از دسته رفته مردم نسبت به بازار سرمایه بیان کرد: اعتماد زمانی به بورس برمی‌گردد که مقام‌های ناظر سعی کنند از قوانین و بخشنامه‌های یک‌شبه پرهیز کنند. اما میزان مشارکت مردم در بازار سرمایه از اسفند ۹۸ تا مردادماه ۹۹ تکرار نشدنی است. دلیل آن هم به تصمیمات اشتباهی باز می‌گردد که در این روزهای اخیر در بازار سرمایه گرفته شده است.


منبع: تجارت نیوز


انتهای پیام/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر