صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۱ دی ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

2020 و پیشتازی هوش مصنوعی در فناوری/ 10 اختراع برتر سال را بشناسید

در طول سال 2020، فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی، رباتیک، اینترنت اشیا و واقعیت مجازی از نوآوری‌های امیدبخش آینده خبر می‌دهند. در این گزارش مروری بر اختراعات جدید بشر در حوزه هوش مصنوعی خواهیم داشت.
کد خبر : 551819

 گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- نوید فرخی: اتفاق‌های سال 2020 بشر دوپا را از بسیاری جهات غافلگیر کرد. از شیوع همه‌گیری اخیر تا رکود گسترده جهانی و وقوع تغییرات ژئوپلیتیک همه و همه نوید روزهای مبهمی را می‌دهد. با این حال، «همه چیز» نامشخص نیست. در طول این سال، فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی، رباتیک، اینترنت اشیأ و واقعیت مجازی از نوآوری‌های امیدبخش آینده خبر می‌دهند. این فناوری‌ها به رغم بحران جهانی، روزهای روشنی را در آینده نه چندان دور محقق خواهند ساخت. در این گزارش مروری بر برترین اختراعات مبتنی بر هوش مصنوعی در سال 2020 خواهیم داشت.


 BrainBox AI


BrainBox AI را به طریقی می‌توان نوعی فناوری اثرگذار در حوزه هوش مصنوعی تلقی کرد. BrainBox AI از فناوری هوش مصنوعی خود-سازگار استفاده می‌کند و مصرف انرژی ساختمان‌ها را به طور تطبیق‌پذیری بهینه می‌سازد. موتور هوش مصنوعیِ این سیستم نیازی به دخالت انسان ندارد و با استفاده از یادگیری عمیق، محاسبات مبتنی بر ابر و اتوماسیون مصرف انرژی، کنترل گرمایش، تهویه مطبوع و... را بهینه می‌سازد. با استفاده از هوش مصنوعی BrainBox، ساختمان‌های مسکونی و تجاری می‌توانند هزینه‌های مصرف انرژی را تا 25٪ کاهش دهند و رضایت ساکنان را 60٪ بهبود بخشند. علاوه بر این، BrainBox با در نظر گرفتن بحران فعلی، به گونه‌ای طراحی شده است که در آن اثر کربن 20-40 درصد کاهش می‌یابد.  


TrailJectory


کووید-19 اولین بیماری ویروسی جهان نیست و آخرین هم نخواهد بود. بیماری‌های بسیاری وجود دارند که حتی قبل از ظهور ویروس کرونا نیز به سلامتی انسان آسیب می‌رساندند. سرطان در میان کُشنده‌ترین بیماری‌هایی قرار دارد که بر سلامت انسان تأثیر می‌گذارد. تاکنون هیچ روش خاصی وجود نداشته است که بتواند سرطان را در مراحل اولیه تشخیص دهد. اما محققان یک سیستم AI ساخته‌اند که از طریق آن بیماران می‌توانند علائم را ردیابی کنند. TrailJectory از هوش مصنوعی برای تشخیص این بیماری در مراحل اولیه استفاده می‌کند تا بیماران سرطانی تصمیمات آگاهانه بگیرند. این سیستم همچنین همه گزینه‌های درمانی مربوطه را تجزیه و تحلیل می‌کند و بلافاصله فقط آنچه را که «یک برنامه درمانی متناسب با وضعیت بیمار است» ارائه می‌دهد.   



Embodied Moxie


کودکان امسال شاهد حوادث بی‌شماری از هرج و مرج اجتماعی تا بلاتکلیفی در برگزاری کلاس‌های خود بوده‌اند. در عین حال فضای پادآرمان شهری، افزایش ترس و وحشت و... تهدیدی برای همدلی و توانمندی‌های اجتماعی میان کودکان است. با این حال، پیشرفت‌های رباتیک منجر به ابداع ابزاری شده است که به کودکان کمک می‌کند. Emboddied Moxie  رباتی است که به کودکان کمک می‌کند با یکدیگر همدلی بهتری داشته باشند، مهربانانه‌تر تعامل کنند و مهارت‌های انسانی را بیاموزند. این ربات قادر است مکالمه طبیعی و تماس چشمی داشته باشد و حالات صورت و رفتارهای دیگران را درک و پردازش کند و یک تجربه یادگیری منحصر به فرد و اختصاصی را برای کودک ایجاد کند. مطالعات نشان داده است که وجود چنین دستگاهی به ایجاد اعتماد به نفس کلامی در بین کودکان کمک می‌کند و در انتخاب مفاهیم اجتماعی-عاطفی، نظریه ذهن و درک مطلب کمک می‌کند. این ابزار نوپای رباتیک همچنین به رشد کلی کودکان، بهبود سلامت جسمی با فعالیت‌هایی مانند تنفس کردن و مراقبه و... رشد احساسات و رعایت نظم در زندگی کمک می‌کند.


LOVOT


وضعیت نامشخص و معلق، احساسات مالیخولیایی و پریشانی ذهن را در انسان ایجاد می‌کند که به طور بدیهی برای انسان مضر است. به خصوص، اگر این ناراحتی ناشی از روابط شخصی باشد باعث به هم ریختگی روح و روان می‌شود. هوش مصنوعی LOVOT  با هدف از بین بردن تأثیر این دسته از روابط اختلال‌آور، آرامش عاطفی را در فضای خانه ایجاد می‌کند. این ربات احساسی، خلق و خوی افراد را حس می‌کند و برای بالا بردن روحیه، واکنش مناسب نشان می‌دهد. از این رو برای داشتن یک محیط آرام، دوست‌داشتنی و خانگی تأثیرگذار است. این فناوری از بیش از 50 حسگر برای تقلید رفتاری که شباهت زیادی به یک انسان دارد استفاده می‌کند.


Hadoop Ecosystem


اهمیت دستیابی به داده‌های قابل اعتماد در طول همه‌گیری اخیر در هر شغل و کسب‌وکاری احساس می‌شود. از سوی دیگر به دلیل دورکاری، اتکا به روش‌های سنتی داده‌کاوی برای سازمان‌ها غیرممکن شده است. اینجاست که Apache Hadoop به صحنه می‌آید. این سیستم که با نام  Hadoop Ecosystem عرضه شده است، داده‌ها را به روشی خرد می‌کند که امکان پردازش توزیع‌شده مجموعه داده‌های بزرگ را در بین خوشه‌های کامپیوتری با استفاده از مدل‌های ساده برنامه‌نویسی فراهم سازد. این سیستم توسعه‌پذیر از یک سرور تا هزاران ماشین را پشتیبانی می‌کند و قادر است سرویس‌های پردازش و ذخیره‌سازی محلی را ارائه دهد.  


پایگاه داده  NoSQL


پایگاه داده NoSQL که به طور گسترده‌ای توسط غول‌های فناوری مانند گوگل و آمازون مورد استفاده قرار می‌گیرد مکانیزمی است که از طریق آن مدل‌های متنوع و توزیع‌شده‌ای برای دسترسی و مدیریت به داده‌ها عرضه می‌شود. این پایگاه داده به طور خاص برای مدیریت و نظارت بر حجم زیاد داده با تأخیر کم و برپایی مدل‌های انعطاف‌پذیر طراحی شده است. در مدل‌های جدید این پایگاه داده با استفاده از هوش مصنوعی،‌ محدودیت‌های سازگاری داده‌ها رفع شده است و در برنامه‌های موبایل و بازی‌های ویدئویی که به پایگاه داده‌های انعطاف‌پذیر، مقیاس‌پذیر، با کارایی بالا و بسیار کاربردی نیاز دارند، برای ارائه تجارب عالی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


واقعیت مجازی HTC Vive Pro Eye


همانطور که از نام آن قابل حدس است HTC Vive Pro Eye یک سیستم واقعیت مجازی است که برای ردیابی دقیق چشم طراحی شده است. این ابزار مانند فیلم‌های علمی تخیلی امکان حرکت چشم و چشمک زدن در آواتارهای مجازی را فراهم می‌کند. از این رو به وسیله این ابزار می‌توان در بازی‌های ویدئویی،‌ تعاملات چندسویه،‌کنفرانس‌ها و گروه‌های چت از قابلیت رؤیت از راه دور برخوردار بود.



L’Oreal Perso


L’Oreal Perso ابزار واقعیت مجازی است که در حقیقت سرویس «مراقبت از زیبایی شخصی» را برای کاربر فراهم می‌کند. برنامه L’Oreal Perso وضعیت کلی پوست انسان را تجزیه و تحلیل می‌کند. این بررسی‌ها شامل چین و چروک‌های عمیق، خطوط ظریف، لکه و سیاهی و منافذ و... است. این ابزار همچنین فاکتورهایی مانند موقعیت جغرافیایی، وضعیت آب و هوایی کاربر و شرایط محیطی که بر روی پوست انسان تأثیر می‌گذارد را ارزیابی می‌کند.  


Meeting Owl


در سال 2020، بیش از هر زمان دیگری جلسات و کنفرانس‌ها به بسترهای آنلاین منتقل شدند. اتصال شبکه اصلی‌ترین محدودیت در زمان دورکاری است. Meeting Owl  یک جغد رباتیک است که از طریق اینترنت اشیا کار می‌کند و با یکپارچه‌سازی محتوا، قابلیت یکپارچگی مکان‌های مختلف را فراهم می‌سازد. این ابزار مصرف شبکه را کمینه می‌سازد و بهترین ابزار برای برپایی سیستم کار از راه دور است. Meeting Owl فقط از یک میکروفون، دوربین و بلندگو در دستگاهی رباتیک تشکیل شده است و کاربر تنها باید آن را به لپ‌تاپ متصل کند تا نشست مجازی بهتری داشته باشد.


Kuri Mobile Robots


یکی از معدود مزایای سال 2020 این بود که طی آن برای هر کسی فرصت دست داد بیشتر در کنار خانواده بماند و اوقات خود را بیش از پیش کنار آنها بگذراند. Kuri Mobile Robots یک ربات خانگی است که با حسگرهای اینترنت اشیا تعامل دارد و با کاربر و اعضای خانواده در تعامل است و لحظه‌های روزانه را با دوربین‌های مجهز به حسگر ضبط می‌کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر