صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۸ - ۰۸ دی ۱۳۹۹
رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران:

استقلال کانون وکلا خط قرمز ماست/ چرا قوه قضائیه برای تهیه سند تحول از نظرات ما استفاده نکرد؟

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: قوه قضائیه اعلام کرد که در تهیه سند تحول قوه از نظرات کارشناسان خبره استفاده کرده است اما از نظرات حقوقی کارشناسان اسکودا هیچ استفاده‌ای نشد.
کد خبر : 551638

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، جعفر کوشا ظهر امروز در نشست خبری با بیان اینکه تعامل با قوه قضائیه از اهداف کانون‌های وکلای دادگستری است، گفت: از قوه قضائیه گله‌مند هستیم که همکاری آنها با ما خیلی روشن نیست.


وی با اشاره به این موضوع که استقلال خود را با هیچ چیز معامله نمی‌کنیم، افزود: اگر اشخاص و نهادهایی بخواهند استقلال ما را مورد معامله قرار بدهند اعلام می‌کنیم که استقلال ما خط قرمز ماست. اگر قوه قضائیه به استقلال خودش احترام قائل است و می‌گوید که قاضی و دادگاه‌ها باید مستقل باشد، وکیل هم باید مستقل و آزاد باشد.


رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) ادامه داد: ما هیچ‌گاه مسئله استقلال را با هیچ طریقی معامله نمی‌کنیم.


کوشا با انتقاد از اینکه قوه قضائیه می‌گوید باید نظارت بر وکلا را زیاد کنیم، اظهار کرد: ما هم نظارت را قبول داریم اما خودمان باید انجام دهیم. الان هم در ارکان نهاد وکالت و در کانون‌های وکلای دادگستری در استان‌ها، نظارت را به خوبی انجام می‌دهیم. در این باره قوه قضائیه دغدغه‌هایی دارد که آن‌ها را قبول داریم؛ مانند رعایت شئونات و دفاع از حقوق عامه که اگر وکیلی از اینها تخطی کند ما نظارت می‌کنیم. بنابراین چالش ما با قوه قضائیه در بحث نظارت است. ما خودکنترلی و خودنظارتی و خودانتظامی را قبول داریم و دادگاه انتظامی داریم و این نظارت را انجام می‌دهیم.


وی در خصوص اصلاح آیین‌نامه وکالت گفت: این بحث نخستین بار در زمان ریاست مرحوم آیت‌الله شاهرودی مطرح شد و وقتی به او مواد قانونی در این باره را یادآور شدند، بحث را ادامه نداد. زمان ریاست آیت‌الله آملی‌لاریجانی به این بحث پرداخته نشد و بعد از آغاز ریاست آیت‌الله رئیسی باز هم بحث اصلاح آیین‌نامه مطرح شد.


رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران افزود: با اصلاح آیین‌نامه مشکلی نداریم و خود آیین‌نامه پیشنهادی به معاون حقوقی قوه قضاییه ارائه کردیم و طبق قانون آیین‌نامه‌ای که تهیه شد، اگر قوه قضاییه مواردی دارند باید برای اصلاح به کانون‌ها برگردانند تا اصلاح کنیم زیرا دخل و تصرف در آیین نامه خلاف قانون است چندین مرتبه از ریاست محترم قوه قضاییه درخواست ملاقات داشته ایم اما هنوز موفق نشده ایم.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابلاغ و لازم الاجرا شدن سند تحول قضایی گفت: گفته شده در تدوین این سند از نظر افراد خبره استفاده شده است؛ ضمن تمجید از تدوین این سند اما استفاده از صاحب نظران مهم است؛ در این خصوص از نظرات کانونهای وکلا استفاده نشده است.


رئیس اتحادیه سراسری کانون ‌های وکلای دادگستری ایران اظهار کرد: مسأله اساسی این است که قوه قضاییه اصل ۶١ قانون اساسی را در نظر بگیرد زیرا خروجی قوه قضاییه در دادگاه ها قرار دارد و اگر قوه بتواند در دادگاه ها و دادسراها رضایت مردم را افزایش دهد نیازی به تدوین اسناد نیست.


کوشا اضافه کرد: اخیرا طرحی از سوی قوه قضاییه در کمیسیون تدوین لوایح دولت در حال بررسی است که طبق قانون دفاتر وکلا باید کاربری اداری داشته باشد این در حالیست که اولا این لایحه ماهیت قضایی ندارد و دوم اینکه وکیل طبق پروانه وکالت حتی می تواند از منزل ارائه دهنده خدمات عمومی باشد.


وی با انتقاد از طرح مجلس که وکالت را جزء حرفه‌های کسب و کار تلقی کردند، افزود: سؤال من از نمایندگان مجلس این است که آیا وکیل کسب و کار می‌کند؟ اگر قرار باشد در زمره کسب و کار تعریف شویم چرا شأن وکیل در فصل اقتصادی قانون اساسی نیامده است؟


رئیس اتحادیه سراسری کانون ‌های وکلای دادگستری ایران در خصوص زمان برگزاری آزمون وکالت 1399 و تعیین تکلیف ظرفیت امسال در صورت برگزار نشدن آزمون در سال جاری گفت: 81 هزار و 508 نفر برای آزمون امسال ثبت نام کرده‌اند. پیش از این قرار بود آزمون را در تاریخ 28 آذر برگزار کنیم که به دلیل شرایط کرونایی به 22 اسفند موکول شده است. طبق قانون باید سالی یک بار آزمون برگزار شود؛ ولی اگر شرایط کرونا شدید شود، تعداد ظرفیت امسال به ظرفیت سال آینده افزوده می‌شود.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

برچسب ها: قوه قضائیه
ارسال نظر