صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده:

زنان دستاوردهای مهمی از درمان تا تشخیص و تولید واکسن کرونا ارائه دادند

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در زمان شیوع کووید- ۱۹ بانوان توانستند دستاوردهای مهمی از درمان تا تشخیص و تولید واکسن ارائه دهند.
کد خبر : 551551

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار در مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی زن و علم بابیان اینکه انقلاب زمینه را برای حضور زنان در عرصه‌های مختلف فراهم کرد، گفت: این امر برخلاف تصور عده‌ای است که فکر می‌کنند حضور زنان در جمهوری اسلامی ایران محدود است و زنان منزوی هستند.


وی با اشاره به تأکیدات امام راحل و مقام معظم رهبری بر حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی خاطرنشان کرد: علیرغم همه این تأکیدات این همت زنان ایرانی بوده است که باوجود همه موانع و سقف‌های شیشه‌ای مسئولیت‌های چندگانه از نقش همسری و تربیت فرزندان تا حوزه‌های مدیریتی را پذیرفتند و این نشان می‌دهد که زنان توانستند فاصله‌ها را کم کنند و از موانع عبور کنند و امروز شاهد رشد شتابان زنان در عرصه‌های علمی هستیم.


معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر ضرورت ارائه آمارهای واقعی از فعالیت‌های علمی ایران خاطرنشان کرد: در جامعه ما زنان ایرانی با تلاش و همتی که داشتند و با استقامت و صبری که به خرج دادند به‌ویژه در عرصه‌های علمی امروز نه‌تنها موجب کاهش بی‌سوادی در میان آن‌ها شده است بلکه شاهد حضور آن‌ها در عرصه‌های مختلف هستیم.


به گفته وی در زمان انقلاب ۳۶ درصد کودکان دختر بی‌سواد بودند و امروز این میزان به کمتر از یکی، دو درصد رسیده است و تلاش داریم با همکاری وزارت آموزش‌وپرورش این میزان را به صفر نزدیک کنیم.


ابتکار تأکید کرد: در اوایل انقلاب کمتر از سه تا چهار درصد زنان تحصیلات دانشگاهی داشتند که در حال حاضر این میزان به ۲۵ درصد افزایش‌یافته و ۲۵ درصد زنان ما تحصیلات بالاتر از سطح دیپلم دارند و این امر نیز رو به رشد است.


معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اعلام یونسکو برای مشارکت زنان در عرصه‌های علم و فناوری از ۲۷.۷ به ۳۱.۲ درصد افزود: علاوه بر آن در کنکور سراسر شاهد هستیم که دختران عرصه‌های مختلف را درمی‌نوردند ضمن آنکه درصد قابل‌توجهی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم و وزارت بهداشت از میان بانوان است که این امر نشان می‌دهد که هیچ مانعی برای حضور زنان در عرصه‌های علمی، ملی و بین‌المللی وجود ندارد.


وی با اشاره به رتبه ایران در شاخص HDR گفت: ارتقای شاخص ایران در این زمینه توجه ما به بخش آموزش بوده است و ما باید تلاش کنیم که آمارهای درستی ارائه شود تا وجهه کاملی از جمهوری اسلامی ایران در دنیا ارائه شود.


ابتکار با اشاره به چهره‌های شاخص زنان در عرصه‌های علمی ایران با تأکید بر اینکه این افراد ستاره‌های درخشان آسمان علمی ایران هستند، افزود: در زمان شیوع کووید- ۱۹ بانوان توانستند دستاوردهای مهمی از درمان تا تشخیص و تولید واکسن ارائه دهند که این امر نشان‌دهنده نقش و تأثیر زنان در اقتدار علمی است.


وی تأکید کرد: امسال ما در کنار برگزاری جایزه مریم میرزا خانی، با همکاری پژوهشگاه رویان اقدام به برگزاری جایزه مرحوم دکتر پروانه فرزانه کردیم. وی یکی از زنان فرهیخته کشور بود که اخیراً مرحوم شده‌اند و وی در زمان حیاتش توانست بانک ژن را ایجاد کند و به‌عنوان یک پشتوانه مهم علمی اطلاعات ژنتیک را در اختیار محققان قرار دهد.


به گفته وی امسال اولین دوره جایزه دکتر فرزانه برگزار می‌شود و ابراز امیدواری کرد که این جایزه روند رو به رشدی داشته باشد.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر