صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۹ - ۰۴ دی ۱۳۹۹

برترین ابررایانه‌های جهان کدامند؟/ محصول چشم‌بادامی‌ها در صدر + آمار

ابررایانه ژاپنی فوگاکو با پیشی گرفتن از همه رقبا، مقام اول را در رتبه‌بندی سالانه قدرتمندترین ماشین‌های محاسباتی جهان کسب کرد.
کد خبر : 551058

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از استاتیستا، ابررایانه ژاپنی فوگاکو (Fugaku) با پیشی گرفتن از همه رقبا، مقام اول را در رتبه‌بندی سالانه قدرتمندترین ماشین‌های محاسباتی جهان کسب کرد. فوگاکو که توسط فوجیتسو با همکاری آزمایشگاه تحقیقاتی فدرال Riken ساخته شد، توانست تقریباً سه برابر بیشتر از ابررایانه آمریکایی سامیت، در هر ثانیه محاسبات را انجام دهد.


فوگاکو نه تنها ازنظر تعداد محاسبات در هر ثانیه، (اصطلاحاً TeraFLOPS) بلکه در هر چهار دسته‌بندی که ابررایانه‌ها بر اساس این پروژه ارزیابی می‌شوند نیز برتری دارد و در صدر قرار گرفته است. طبق آزمایشگاه Riken، تاکنون هیچ رایانه دیگری به این موفقیت دست نیافته است. فوگاکو همچنین در میان رایانه‌های رتبه‌بندی شده، بیشترین هسته، بالاترین عملکرد نظری برای محاسبات و بالاترین ظرفیت نیرو را داشت. سرعت پردازش داده‌ها توسط این ابررایانه ژاپنی 442 ترافلاپس است. (فلاپس واحد اندازه‌گیری سرعت پردازش داده‌ها توسط رایانه است. هر ترافلاپس معادل یک تریلیون (یا ۱۰ به توان ۱۲) عملیات ممیز شناور بر واحد ثانیه است.)


طبق آمار تا ماه نوامبر 2020، ابررایانه سامیت با سرعت پردازش 148 ترافلاپس، ابررایانه آمریکایی سی‌یِرا با 94 ترافلاپس، ابررایانه چینی سان وی تایهولایت با 93 ترافلاپس، ابررایانه آمریکایی سلنا با 63 ترافلاپس، ابررایانه چینی تیان‌هه-2 با 61 ترافلاپس، ابررایانه آلمانی جووِلز با 44 ترافلاپس و ابررایانه ایتالیایی اچ‌پی‌سی5 با 35 ترافلاپس در رده دوم تا دهم برترین ابررایانه‌های جهان قرار دارند.



انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر