صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۸ - ۲۰ آذر ۱۳۹۴

حل بحران آب خراسان رضوی با چهار راهکار اساسی

وزیر نیرو چهار راهکار اساسی برای حل بحران آب خراسان رضوی را بر شمرد و گفت: طبق برنامه ریزی های کوتاه مدت ، میان و بلندمدت حل بحران آب این استان با جدیت در دست پیگیری است.
کد خبر : 55096

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا حمید چیت چیان روز جمعه در حاشیه جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی خراسان رضوی با حضور رئیس جمهور در مشهد به خبرنگاران گفت: خراسان رضوی در منطقه ای خشک و نیمه خشک قرار گرفته و میزان بارش بلندمدت آن 224 میلیمتر بوده طی 10 سال اخیر این متوسط به 196،8 میلیمتر کاهش یافته است.


وی اظهار کرد: این کاهش بارندگی ها در خراسان رضوی در کنار وضعیت نامطلوب منابع آبی زیرزمینی موجب تشدید بحران آب شده است .
وزیر نیرو با بیان اینکه مصرف آب خراسان رضوی 1،1 میلیارد متر مکعب بیش از منابع آب تجدید شونده موجود می باشد ، گفت : برای کاهش این بحران چهار راهکار اساسی در نظر گرفته شده که نخستین آن استحصال آب های سطحی بوده که تاکنون 27 سد ساخته و بهره برداری شده و طی چند روز آینده دو سد قره تیکان و چهچه هم بهره برداری و تعداد سدها به 29 مورد می رسد.
وی افزود: دو سد دیگر خراسان رضوی در دست اجرا است که با انجام آنها تمام پروژه ها و طرح های سدسازی که قابلیت اجرا داشته به انجام می رسد.


چیت چیان ادامه داد: علاوه بر آب های سطحی، احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی از جمله دیگر راهکارها است بر این اساس چاه هایی که غیر مجاز بسته می شود و چاه های مجازهم باید بر مبنای سهم تعیین شده در پروانه ها برداشت کنند.
وی با بیان اینکه در این راستا نصب کنتورهای هوشمند در چاههای کشاورزی در دست اجرا است ، افزود : طی 12 سال قبل از دولت یازدهم فقط دو هزار و 400 کنتور نصب شده بود اما در دو سال اخیر شش هزار و 700 کنتور نصب شده و 94 درصد چاههای برقی استان مجهز به کنتورهای هوشمند شده اند.
وزیر نیرو سومین اقدام را جایگزینی پساب به جای آب کشاورزی عنوان و اقدام نهایی برای رفع چالش آب در خراسان رضوی و مشهد الرضا را انتقال آب ازسایر حوزه ها به استان عنوان کرد.
وی گفت: پروژه انتقال آب از سایر حوزه ها با سرمایه گذاری بخش خصوصی قرار است انجام شود اما مطالعات آن توسط دولت انجام می دشود.


وزیر نیرو افزود: کار اجرای طرح های فاضلاب در شهرهای مختلف به سرعت در حال انجام است و بعد از اتمام و احداث تصفیه خانه ها می توان فاضلاب تصفیه شده را در اختیار کشاورزان و صنعتگران قرار داد.
به گفته وی، تا پایان سال جاری مطالعات طرح انتقال آب از سایر حوزه ها و دریای عمان به خراسان رضوی به انجام می رسد و سرمایه گذاران می توانند وارد عمل شوند.
رئیس جمهوری ظهر پنجشنبه به منظور زیارت بارگاه نورانی امام رضا (ع) و شرکت در مراسم عزاداری ائمه معصومین وارد مشهد مقدس شد.
تشکیل جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی استان خراسان رضوی و بررسی وضعیت استان در بخش های مختلف از دیگر برنامه های رئیس جمهور در سفر دو روزه به مشهد مقدس خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر