صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۶ دی ۱۳۹۹
توسعه دانش‌‌های نو با انجمن‌های علمی/ 13علی‌خاصی در گفتگوی تفصیلی با آنا:

دانشگاه‌ها به توان انجمن‌های علمی اعتماد کنند/ ثبت 2 هسته فناور در رویداد کارآفرینی «هانا»

دبیر انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر مهم‌ترین موضوع را که باعث رونق هرچه بیشتر فعالیت‌های انجمن‌های علمی می‌شود، اعتماد دانشگاه به توان علمی و پژوهشی اعضای انجمن دانست.
کد خبر : 550909

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکز شدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.




بیشتر بخوانید:


کمی بودجه، چالش اصلی انجمن‌ها


دستگاه اعصاب‌سنج مبتنی بر انرژی خورشیدی ساخته شد


اتحادیه‌ انجمن‌های علمی راه‌اندازی شود


نگاه پژوهش‌محورانه انجمن‌های علمی به علم




دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر از سال 1386 و به‌عنوان نخستین واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در رشته مهندسی پزشکی جذب دانشجو داشته و فارغ‌التحصیلان این واحد دانشگاهی توانسته‌اند به‌خوبی در عرصه صنعت و مهندسی پزشکی سرآمد باشند.


به‌تازگی انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فرهیختگان برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به‌عنوان «انجمن علمی برتر» بین همه انجمن‌های علمی استان اصفهان در سال 1399 انتخاب شده است.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و در ادامه پرونده رسانه‌ای «توسعه دانش‌‌های نو با انجمن‌های علمی» با محمد علی‌خاصی، دبیر انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر گفتگو کرده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.


آنا: انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر را معرفی کنید.


 علی‌خاصی: به‌طور کلی انجمن علمی یکی از تشکل‌های دانشجویی غیرسیاسی در هر واحد دانشگاهی بوده که اعضای آن توسط دانشجویان همان رشته انتخاب می‌شود و هدف هر انجمن کمک به دانشجویان در زمینه آشنایی با امور تحصیلی ازجمله ارائه اطلاعات درباره ماهیت رشته، انتخاب واحد، کمک به انتخاب گرایش، برگزاری رویدادها و کارگاه‌های متنوع و به‌طور کلی مسائل مربوط به امور دانشجویی که هر دانشجویی ممکن است تا انتهای تحصیل با آن مواجه شود.


در واقع انجمن علمی علاوه بر ایجاد پل ارتباطی بین دانشجویان و مجموعه دانشگاه به دنبال توانمندسازی و حرفه‌آموزی دانشجویان است به‌نحوی که دانشجویان خواهان برگزاری فعالیت خاص مانند گردهمایی، همایش یا کارگاه، می‌توانند با مراجعه به دفتر انجمن درخواست خود را ثبت کرده تا انجمن درگیر مسائل اداری و هماهنگی‌های لازم آن شود و یا اگر قرار باشد دانشگاه و یا استادی برنامه‌ای را برای ارتقای سطح علمی و عملی دانشجویان آن رشته برگزار کنند از نظر انجمن در این مورد استفاده خواهند کرد.



انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر از ابتدا برای برنامه‌ریزی و انجام دقیق‌تر کارها با تعریف چارت سازمانی و تشریح مسئولیت هر معاونت کار خود را آغاز کرد به همین منظور از چهار عضو اصلی تشکیل شده و در تقسیم وظایف انجمن محمدمهدی غلام‌پور، معاون اجرایی انجمن، ویدا تیموری، معاون دانشجویی، تینا تحویلیان، معاون علمی انجمن و این جانب به‌عنوان دبیر انجمن آغاز به فعالیت کردیم.


این انجمن افتخار دارد که در چند سال اخیر علاوه بر وظایف رسمی که بر عهده آن بوده با ایجاد محیطی صمیمی بین دانشجویان رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه، مشکلات دانشجویان به غیر از مسائل مشخص‌شده در اساسنامه را حل‌وفصل می‌کند.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


 علی‌خاصی: انجمن وظیفه مهمی بر عهده دارد؛ زیرا دانشجویانی که خواهان رشد و پیشرفت هستند به‌راحتی می‌توانند با مشارکت در برنامه‌های انجمن مانند کارگاه‌های تخصصی و یا بازدیدهای علمی مختلف، توان علمی خود را به‌صورت چشمگیری افزایش دهند. آن دسته از دانشجویانی که علاقه دارند در زمینه تحقیقات،  ثبت اختراع و یا حتی ترجمه فعالیت داشته باشند، می‌توانند با عضوشدن در کارگروه‌های تخصصی انجمن ایده خود را دنبال کنند.


انجمن مهندسی پزشکی علاوه بر جنبه‌های علمی به مسائل هنری و ادبی نیز توجه دارد؛ بنابراین با تشکیل تیم تحریریه مجله انجمن پزشکی شرایطی را فراهم کرده که آن دسته از دانشجویانی که علاقه به نویسندگی نیز دارند در حوزه تخصصی مهندسی پزشکی فعالیت کند؛ بنابراین اگر انجمن‌های علمی هر واحد به نحوی که شایسته است، فعالیت کنند، قطعاً شاهد رشد چشمگیر پیشرفت دانشجویان آن واحد دانشگاهی خواهیم بود.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


 علی‌خاصی: انجمن علمی می‌تواند به‌عنوان پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه ایفای نقش کند به این صورت که دانشجویانی که ایده ساخت و یا بهینه کردن تجهیزات پزشکی به ذهنشان می‌رسد، می‌توانند با مراجعه به انجمن از مشاوره‌های فنی تخصصی اعضای موفق استفاده کنند؛ البته کارگروه‌های مختلف انجمن بعد از بررسی طرح‌ها و ایده‌ها، آنها را به استادان مربوط، شرکت‌ها و یا ادارات مرتبط معرفی می‌کنند تا دانشجوی ایده‌پرداز بتواند طرح خود را به سرانجام برساند که این مسئله کمک قابل توجهی به تولید علم نیز می‌کند.


شرکت‌ها و صنایع مختلف با مراجعه به دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر و انجمن علمی مهندسی پزشکی درخواست طراحی یا ساخت دستگاه و قطعه خاص را داشتند و ارتباط انجمن علمی مهندسی پزشکی با صنایع نوین کشور دوسویه است.


آنا: آیا در انجمن خود موفق به تولید محصول و یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟ لطفاً کمی درباره فعالیت‌های انجام‌شده توضیح دهید.


 علی‌خاصی: انجمن علمی مهندسی پزشکی واحد خمینی‌شهر اسفند 97 برای نخستین‌بار موفق به برگزاری رویداد بزرگ کارآفرینی «هانا» با همکاری مرکز رشد دانشگاه شد. از اهداف این رویداد می‌توان به ایجاد فضایی علمی و تقویت روحیه ایده‌پردازی بین دانشجویان نام برد که خروجی این رویداد به ثبت دو هسته فناور فعال در مرکز رشد دانشگاه منجر شد و اکنون در حال پیشبرد ایده‌ها و پژوهش‌های خود هستند. انجمن در برنامه‌های پیش رو در حال تدارک برگزاری سومین رویداد هانا است.


 انجمن علمی با کمک استادان و دانشجویان فعالیت‌های متنوعی در زمینه‌های مختلف و بعضاً با همکاری نهادهای مختلف دانشگاه انجام داده و کمتر فعالیتی بوده که انجمن‌ها به‌ویژه انجمن مهندسی پزشکی در آن نقشی نداشته باشد.



انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در برگزاری بیش از هشت کارگاه آموزشی تعمیرات و راه‌اندازی تجهیزات مختلف پزشکی، برگزاری سلسله کارگاه‌های نرم‌افزاری از قبیل پروتئوس و متلب، برگزاری بازدیدهای علمی – آموزشی از نمایشگاه‌های مختلف و معتبر استانی و کشوری مانند نمایشگاه بین‌المللی «ایران هلث 98» در تهران و برگزاری بازدیدهای علمی از بیمارستان‌های مطرح استان اصفهان برای آشنایی دانشجویان با محیط‌های درمانی نقش داشته است.


انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در برگزاری سلسله بازدیدها از شهرک علمی تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان تراز اول مهندسی پزشکی برای اعضای ممتاز انجمن، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و مهارتی درباره انتخاب گرایش، بازار کار و تحصیل خارج از کشور و در دیگر فعالیت‌های دانشجویی مانند برگزاری کلاس‌های رفع اشکال و یا تشکیل تیم تحریریه برای مجله علمی نیز نقش داشته است.


فعالیت‌های انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر صرفاً محدود به مسائل علمی نمی‌شود، برای نمونه درباره موضوع جمع‌آوری کمک‌های نقدی برای سیل‌زدگان شمال کشور از دانشجویان با همکاری هلال‌احمر و دفتر فرهنگ دانشگاه نیز مشارکت فعال و محوری داشته است.


آنا: با توجه به شیوع کرونا آیا فعالیت‌های انجمن علمی تحت تأثیر قرار گرفته است و بفرمایید که با توجه به حوزه مرتبط رشته شما با این مبحث چه فعالیت‌هایی را انجام داده‌اید؟


 علی‌خاصی: با شیوع ویروس کرونا در کشور و تصمیم وزارتخانه‌های بهداشت و علوم همه واحدهای دانشگاهی ملزم به ارائه آموزش مجازی شدند؛ در این شرایط تصور می‌شد ممکن است فعالیت‌های انجمن تحت تأثیر قرار گیرد؛ اما انجمن با مساعدت و همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر موفق به برگزاری چند کارگاه تخصصی و آموزشی مجازی مانند کارگاه پروتئوس، سمینار آموزشی ”نقش سازمان بهداشت جهانی(WHO) در مدیریت و کنترل بحران شیوع کرونا» و مسابقه«ایده‌های نوین در مواجهه با چالش‌های دوران کرونا و پسا کرونا» و ... شد.


در این مدت ارتباط ما با دانشجویان از طریق فضای مجازی پیشرفت چشمگیری داشته و مانند گذشته در حال ارائه خدماتی مانند مشاوره دادن در مورد مسائل انتخاب گرایش و یا آموزش و ... هستیم.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


 علی‌خاصی: سال گذشته انجمن‌های علمی از زیرمجموعه اداره پژوهش به باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه منتقل شدند و هرچند حمایت بسیار خوبی توسط رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر از انجمن‌های علمی صورت می‌پذیرد؛ اما به نظر می‌رسد هنوز انجمن‌های علمی در ساختار پژوهش نتوانسته جایگاه مستقلی داشته باشد و ممکن است مجدد جایگاه آن در چارت تغییر کند، این تغییرات روند حرکتی انجمن را دستخوش نوسان می‌کند.


استادان گروه مهندسی پزشکی به‌ویژه مدیر گروه مهندسی پزشکی، حامی و پشتیبان ثابت از انجمن ما بودند و اگر دلسوزی و کمک‌های آنها نبود، انجمن به اهداف خود نمی‌رسید.


آنا: انجمن‌های علمی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


 علی‌خاصی: مهم‌ترین موضوع که باعث رونق هرچه بیشتر فعالیت‌های انجمن علمی می‌شود، اعتماد دانشگاه به توان علمی و پژوهشی اعضای انجمن است؛ زیرا اگر اعتماد دوطرفه بین انجمن‌های علمی و دانشگاه وجود داشته باشد، می‌توان به همه مشکلات فائق آمد؛ اما اگر دانشگاه اعتماد و اعتقادی به انجمن‌های علمی نداشته باشند، هیچ کاری انجام نمی‌شود. باعث افتخار است دانشگاه آزاد واحد خمینی‌شهر و همه مسئولان که در  این چند سال وظیفه رسیدگی و پشتیبانی از انجمن‌های علمی را داشتند به‌خوبی با انجمن‌ها همکاری داشتند.


آنا: چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشریح فرمایید.


 علی‌خاصی: به‌تازگی انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به‌عنوان «انجمن علمی برتر» بین همه انجمن‌های علمی استان اصفهان در سال 1399 انتخاب شد که نشان‌دهنده مثمر بودن فعالیت‌ها و برنامه‌های این انجمن بوده و افتخاری برای گروه مهندسی پزشکی، انجمن‌های علمی دانشگاه و این واحد دانشگاهی محسوب می‌شود.


آنا: و سخن پایانی ...


 علی‌خاصی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر به‌عنوان دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان شناخته شده و در سال‌های گذشته اختراعات مهمی در حوزه مهندسی پزشکی در این دانشگاه ثبت کرده‌ایم. با توجه به اینکه امسال در رتبه‌بندی علمی بین همه واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر بالاتر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران موفق به کسب رتبه نخست شد، این موضوع نشان‌دهنده توان بالای علمی و فنی استادان و محیط خوب آموزشی است.


این نوید را به نودانشجویان بدهم که با توجه به خریدهای جدید تجهیزات برای کارگاه‌های تخصصی مهندسی پزشکی شاهد رشد بیشتر دانشجویان در این واحد دانشگاهی خواهیم بود. انجمن علمی مهندسی پزشکی با کمک مسئولان انجمن و دیگر قسمت‌های دانشگاه در سال‌های آینده نیز همچنان با قدرت برنامه‌های خود را برای ارتقای سطح علمی و فنی دانشجویان ادامه خواهد داد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر