صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۵ - ۰۳ دی ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

رسوب کالاها در گمرک همچنان ادامه دارد/ چرا وعده وزیر صمت برای ترخیص کالاها محقق نشد؟

رسوب چندین میلیون تن کالا در گمرک و بندرها موضوعی است که علی‌رغم وعده وزیر صمت برای ترخیص یک‌ماهه آنها از گمرکات کشور این کالاها همچنان در انبارها و بنادر خاک می‌خورند.
کد خبر : 550867

به گزارش خبرنگاره حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، اواخر آبان ماه بود که وزیر صمت در جلسه‌ای که با حضور اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برگزار شد، وعده ترخیص تمامی کالاهای مانده در گمرکات کشور ظرف یک ماه آینده را داد.


اکنون که بیش از یک ماه از این اظهارات و وعده‌های رزم‌حسینی می‌گذرد، هنوز هم شاهد این هستیم که کالاهای رسوب‌شده فراوانی در گمرکات کشور باقی مانده است.


رزم حسینی می‌گوید «ظرف یک ماه آینده تمامی بنادری که دارای کالاهای اساسی و مواد اولیه هستند از جمله بندر انزلی، بندر امام خمینی، بندر امیرآباد و بندر شهیدرجایی ترخیص و وارد خط تولید و بازار کشور خواهد شد که تا پایان سال هیچ‌گونه نگرانی از بابت کالا و‌ مواد نخواهیم داشت.»


رسوب چندین میلیون تن کالا در گمرکات و بنادر موضوعی است که مجلس در چند ماه اخیر آن را به طور جدی پیگیری کرده است ضمن آنکه مسئولان دولتی بارها به رسوب کالاهای اساسی که منجر به افزایش قیمت‌ها شده اعتراف کرده‌اند اما هریک از مسئولان از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی کرده و این بی‌تدبیری را به گردن یکدیگر انداخته‌اند.


روح‌الله لطیفی سخنگوی گمرک می‌گوید فعالان اقتصادی و تاجران ایرانی در شرایط سخت تحریمی با استفاده از اعتبار خود در عرصه تجارت بین‌المللی کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور را به اماکن گمرکی می‌رسانند. تبعات تحریم‌ کشور در عرصه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست اما در چنین شرایطی واردکنندگان و تجار خوشنام با استفاده از اعتبار خود در بازارهای بین‌المللی تلاش می‌کنند تا مایحتاج مورد نیاز کشور را تامین کنند.


به گفته وی گمرک جمهوری اسلامی ایران با درک این شرایط و سختی‌های فعالیت در دوران تحریم‌های سخت همواره تلاش داشته تا با تسهیل فرآیند واردات و ترخیص کالا امکان تامین کالا و تداوم فعالیت تجاری را مهیا کند.


سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران می‌افزاید کالاهایی که به اماکن گمرکی رسیده است تا زمانی که تخصیص ارز آنها صورت نگیرد امکان ترخیص ندارند اما از آنجایی که قصد ما تسهیل فرآیند تجاری و تامین کالای اساسی مورد نیاز کشور است سعی کرده‌ایم با همراهی بیشتر مدت زمانی که برای واردکنندگان کالاهای اساسی جهت ترخیص کالا لحاظ می‌کنیم بیشتر از مدت زمان تعیین شده باشد تا بدین ترتیب کالاهای مورد نیاز وارد کشور شود.


لطیفی معتقد است عدم تخصیص بموقع ارز جهت ترخیص کالاهایی که به صورت قانونی ثبت سفارش شده‌اند مهمترین عاملی است که می‌تواند کالاهای اساسی مورد نیاز تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را متروکه کند. اگر تخصیص ارز مورد نیاز جهت ترخیص کالاهای اساسی در اسرع وقت صورت نگیرد تمامی هزینه‌هایی که برای رساندن کالاها به اماکن گمرکی صرف شده است از بین می‌رود و کالاهای مورد نیاز کشور به دلیل مدت زمان طولانی ماندگاری در کشتی یا کیفیت خود را از دست داده و یا فاسد شده و از بین می‌روند.


وی می‌گوید با توجه به افت کیفیت و قابلیت فسادپذیری کالاهای اساسی از جمله نهاده‌های دامی در صورتی که مدت زمان فرآیند تخصیص ارز آنها طولانی شده و این اقلام طولانی مدت در اماکن بندری و گمرکی باقی بمانند به خاطر افت کیفیت در گروه اموال متروکه قرار می‌گیرند.


به گفته سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران اگر نتایج آزمایشگاهی استاندارد نشان بدهد که کالاهای اساسی رسوبی شده در گمرک افت کیفیت داشته باشند در صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار خواهند ولی اگر فرآیند فسادپذیری آنها زیاد باشد این اقلام امحا می‌شوند.




بیشتر بخوانید:
مهلت ۱۵ روزه دستگاه قضایی برای تعیین تکلیف کالاهای اساسی




با این ماجرای عدم تخصیص ارز و پاسکاری بین بانک مرکزی و وزارت صمت برای فرار از مسئولیت بر کسی پوشیده نیست، با این حال با توجه به مهلت 15 روزه علی صالحی، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان برای ترخیص و تعیین تکلیف کالاهای اساسی، ضروری است که مسئولان مربوطه در این خصوص اقدامات جدی را انجام دهند.


انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر