تماس رهبران انگلیس و اتحادیه اروپا با خط ویژه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از روزنامه دیلیمیل، «بوریس جانسون» و «اورسولا فن درلاین» در ۴۸ ساعت گذشته بهطور پیوسته با یکدیگر در تماس بودند تا پیش از کریسمس راهحلی برای خروج از اختلافات باقیمانده پبدا کنند.
همچنین رئیس کمیسیون اروپا با «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان و «امانوئل مکرون»، رئیسجمهور فرانسه که از نگاه لندن سد راه دستیابی به توافق دیده میشوند، در تماس است.
این در حالی است که منابع دیپلماتیک میگویند «میشل بارنیه»، رئیس هیئت اروپایی در مذاکرات برگزیت از محتوای گفتگوهای جانسون و فندرلاین اطلاع ندارد و از اینکه در روزهای پایانی مذاکرات به حاشیه رانده شده، کمی هم دلخور است.
مذاکرات درباره آینده همکاریهای تجاری و امنیتی انگلیس و اتحادیه اروپا در دوره پسابرگزیت بر سر دو موضوع به بنبست خورده است؛ نخست، میزان دسترسی صیادان اروپایی به آبهای غنی ماهیگیری انگلیس و دوم، وضعیت رقابت یکسان برای نیروی کار انگلیسی و اروپایی.
انگلیس پیشنهاد جدیدی را درباره سهم صیادان اروپایی از شیلات این کشور روی میز گذاشته است. بر مبنای این پیشنهاد لندن خواستار تحویل ۳۵ درصد از سهمیه صیدهای اروپایی به این کشور است. این پیشنهاد پیشتر ۶۰ درصد بود درحالیکه اتحادیه اروپا کماکان خواستار حفظ دسترسی کامل به آبهای انگلیس در دوره پسابرگزیت است.
بارنیه روز گذشته (سهشنبه) در جلسه با سفیران کشورهای اروپایی در بروکسل پیشنهاد لندن را غیرقابل قبول خواند. گفته میشود فن درلاین در پشتپرده در تلاش است تا رضایت مکرون و سایر سران اروپایی را نسبت به پیشنهاد لندن جلب کند.
در این میان، گمانهزنیها درباره احتمال تمدید مذاکرات برگزیت در سال آینده میلادی شدت گرفته است. طرف اروپایی مایل است گفتگوها پس از ۳۱ دسامبر که دوره گذار برگزیت پایان مییابد ادامه یابد، اما مقامهای انگلیس هنوز به این پیشنهاد چراغ سبز نشان ندادهاند.
شیلات برای انگلیس سرمایه ملی و صنعت مهمی بهشمار میرود. «اوون پترسون»، وزیر پیشین محیطزیست انگلیس درباره اهمیت این موضوع میگوید که فقط پس گرفتن کنترل آبهای کشور بیانگر اشراف حاکمیت بر کشور است.
انگلیس ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن ۱۳۹۸) بهطور رسمی اتحادیه اروپا را پس از چهار دهه عضویت ترک کرد. دو طرف در ۱۰ ماه گذشته تلاش کردند تا برای دوران پسابرگزیت به توافق تجارت آزاد دست یابند، اما تاکنون این موضوع محقق نشده است. اگر مذاکرات به نتیجه دست نیابد، آینده روابط دو طرف از سال آینده میلادی بر مبنای تعرفههای سازمان تجارت جهانی خواهد بود که بر مبنای ارزیابیهای انجامشده، انگلیس ضربه بیشتری را به لحاظ اقتصادی متحمل خواهد شد.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/