صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۳ دی ۱۳۹۹
اسرائیل در گرداب مشکلات؛

صهیونیست‌های گرفتار در گرداب سیاسی- اقتصادی، همچنان از سرزمین موعود دم می‌زنند / ضربه کاری کرونا بر پیکر تل‌آویو

عدم توافق بین دو حزب عمده در ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی به انحلال پارلمان اسرائیل (کنست) انجامیده، سرزمین‌های اشغالی درگیر بحران کروناست و مردم از اوضاع اقتصادی و اجتماعی رضایت ندارند اما سردمداران تل‌آویو همچنان از سرزمین موعود سخن می‌گویند.
کد خبر : 550689

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و بنی گانتز، رهبر حزب آبی-سفیدها نتوانستند بر سر تشکیل کابینه ائتلافی به توافقی برسند، بنابراین سه‌شنبه کنست به‌صورت خودکار منحل شد. به این شکل، چهارمین انتخابات پارلمانی در دو سال اخیر احتمالاً در اوایل فروردین سال آینده برگزار خواهد شد.


مردم سرزمین‌های اشغالی از ناکارآمدی سردمداران تل آویو به تنگ آمده‌اند


رهبران هر یک از دو حزب لیکود و آبی-سفیدها  یکدیگر را به کارشکنی متهم کردند. همچنین در دی‌ 1397 رخدادی روی داد. پارلمان به دلیل عدم توافق این دو حزب منحل شد و کنست نتوانست تا حدود 17 ماه حتی با برگزاری سه انتخابات متوالی تشکیل شود. در این میان دولت پیشبرد زمام امور را در دست داشت روندی که این بار نیز باید تکرار شود و دولت پیشبرد بازهم سکان‌دار شود.



آخرین باری که انتخابات پارلمانی برگزار شد اسفند 1398 بود که احزاب لیکود و آبی-سفیدها از پی آن ائتلافی تشکیل دادند اما همان‌گونه که ناظران سیاسی پیش‌بینی کرده بودند، این کابینه برآمده از این ائتلاف راه به جایی نبرد.


رسانه‌های رژیم صهیونیستی هم دیگر آشکارا از شکست مذاکرات بین حزب لیکود و ائتلاف آبی-سفیدها سخن گفته‌اند و اعلام کرده‌اند این رژیم باید برای برگزاری چهارمین انتخابات پارلمانی طی کمتر از دو سال آماده شود.


مشکل در درون حزب آبی-سفیدها آن‌قدر جدی بود که بنی گانتز نتوانست تأیید هم‌حزبی‌های خود برای تعویق انحلال کنست تا آخر دسامبر را به دست آورد. از طرفی کنست لایحه تعویق ضرب‌الاجل تصویب بودجه را تصویب نکرد و همه‌چیز به انتخابات فروردین‌ماه موکول شد.




بیشتر بخوانید:


ادامه اعتراضات مردمی برای به زیر کشیدن نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی/ماه‌عسل انتخاباتی نتانیاهو زودتر از موعد پایان یافت




اواسط آبان ماه سال جاری بود که رهبر حزب راست‌گرای «یمینا» عملکرد بنیامین نتانیاهو را به باد انتقاد گرفت و تأکید کرد که این رژیم به سمت فروپاشی اقتصادی پیش می‌رود.


بنت که از مخالفان دولت نتانیاهو است، قول داد که در صورت انجام انتخابات پارلمانی جدید جایگزین بهتری برای دولت وی انتخاب شود. وی تأکید داشت که نتانیاهو در بسیاری موارد ازجمله کاهش تبعات اقتصادی بحران کرونا ناکارآمد بوده است.


از طرفی کارشناسان هم معتقدند که همه‌گیری کووید-19 به‌شدت به اقتصاد رژیم صهیونیستی لطمه زده است.


در این میان، مردم خسته از بی‌کفایتی سیاستمداران و ناامید از آینده تنها راه علاج را در اعتراض یافته‌اند. به همین دلیل معترضان به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای بیست و ششمین هفته متوالی در شهرهای مختلف سرزمین‌های اشغالی به تظاهرات پرداخته و خواستار کناره‌گیری وی شدند.


معترضان، بنیامین نتانیاهو را به اتهامات فساد و نحوه بسیار بد مدیریت مقابله با همه‌گیری کرونا مقصر می‌دانند و خواهان کناره‌گیری وی از این مقام حساس هستند.


لیکود و آبی-سفیدها دو روی یک سکه هستند


اوایل همین هفته هم تجمع گسترده‌ای در برابر محل اقامت نتانیاهو در قدس اشغالی برگزار شد. در میدان رابین در تل‌آویو هم تظاهرات دیگری علیه دولت نتانیاهو و سیاست‌های شخص نتانیاهو صورت گرفت.


اوضاع بنی گانتس هم بهتر از نتانیاهو نیست و تظاهرات مشابهی هم علیه وی و حزبش صورت گرفته است زیرا مردم آبی-سفیدها را نیز در بروز مشکلات عدیده که اسرائیل با آن‌ها دست‌به‌گریبان است مقصر می‌دانند.



نتانیاهو که متهم به دریافت رشوه، فساد و خیانت‌درامانت است تمامی اتهامات علیه خود را رد کرده و مدعی شده که این اتهامات بخشی از تلاش‌ها توسط رقبای سیاسی وی، رسانه‌ها، پلیس و دادستان‌ها با هدف حذف وی از قدرت است.


پاسخ دولت به این اعتراضات برخوردی پلیسی بوده است. در این مدت بسیاری از معترضان بازداشت‌ شده‌اند. گوش شنوایی برای شنیدن صدای مردم معترض وجود ندارد. سیاست داخلی مستبدانه و سیاست خارجه مداخله‌جویانه باعث شده تل‌آویو دیگر نتواند حتی در درون ساختار سیاسی خود به اجماع برسد. چهار بار انتخابات در دو سال خود به‌تنهایی گواه بر این مدعاست که رهبران رژیم صهیونیستی در درازمدت نخواهند توانست به این‌گونه که تابه‌حال زمام امور را در دست داشته‌اند حکومت کنند.


این در حالی است که افکار عمومی در داخل و خارج از سرزمین‌های اشغالی به نفع صهیونیست‌ها نیست. جامعه داخل سرزمین‌های اشغالی و جامعه بیدار بین‌الملل به این نتیجه رسیده‌اند که این رژیم تنها به حفظ حکومت خود می‌اندیشد و در این آشفته بازار، سودای تسلط کامل بر سرزمین موعود را در سر می‌پرورانند. سردمداران تل‌آویو اگرچه به‌تازگی توانسته‌اند با حمایت آمریکایی‌های به عادی‌سازی روابط با برخی از دولت‌های منطقه دست یابند اما درنهایت راه به جایی نخواهند برد و روزی خواهد رسید که مجبور خواهند شد در برابر خواست منطقی و به حق مردم و جامعه جهانی سر تعظیم فرود آورند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر