صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جلسه هماهنگی رؤسای مراکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد

دومین جلسه هماهنگی رؤسای مراکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
کد خبر : 550645

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دومین جلسه هماهنگی رؤسای مراکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی به منظور ارائه گزارش و تشریح فرآیندهای کاری بخشنامه ارزیابی و رتبه‌بندی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و عملکرد دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و استان ایلام ظهر امروز به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.


عبدالله محمدی، مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای این جلسه، با اشاره به آیین‌نامه تأسیس آزمایشگاه یا کارگاه مرکزی گفت: این آیین‌نامه طوری تنظیم شده است که واحدها را در راستای بهره‌برداری مناسب از آزمایشگاه‌ها کمک کرده و مشکلاتی که در گذشته در مسیر تأسیس و تجهیز و تجاری‌سازی فعالیت‌های آزمایشگاهی وجود داشت را برطرف می‌کند.


وی ادامه داد: واحدهای دانشگاهی برای تأسیس آزمایشگاه یا کارگاه مرکزی باید پس از امکان‌سنجی و تهیه طرح تجاری (BP)، درخواست خود را به سازمان مرکزی ارائه کنند. با وجود اینکه در راستای راه‌اندازی آزمایشگاه یا کارگاه مرکزی سعی خواهد شد از امکانات موجود بهره گرفته شود ولی در صورت ضرورت امکان هزینه‌کرد از محل بودجه پژوهشی واحد وجود دارد و از بودجه‌های خاص معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم می‌توان در این راستا بهره گرفت.


مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی درباره گزارش‌های عملکرد استانی نیز گفت: واحدها و مراکز دانشگاهی باید در ارائه گزارش عملکرد مراکز خدمات آزمایشگاهی، تنها میزان درآمدزایی از محل فعالیت‌های این مراکز را لحاظ کرده و از سایر درآمدهای پژوهشی و مراکز تحقیقاتی و... خودداری کنند. به این تربیت ارزیابی دقیق‌تری از درآمدزایی آزمایشگاه‌ها پس از تاسیس مراکز خدمات آزمایشگاهی خواهیم داشت.


محمدی تصریح کرد: هدف از ارزیابی عملکرد مراکز خدمات آزمایشگاهی، بررسی میزان افزایش درآمد از محل فعالیت و ارائه خدمات این مراکز است، چراکه درآمد فعلی آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با تجهیزات مجهز و به‌روز که در واحدهای دانشگاهی موجود است، به هیچ وجه قابل قبول نیست.



همچنین سید عابد حسینی، رئیس مرکز خدمات آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی گزارشی مبسوطی از فعالیت‌های پژوهشی این دانشگاه ارائه کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی دارای یک پژوهشکده و پنج مرکز تحقیقاتی شامل پژوهشکده محیط‌های خشک و مراکز تحقیقاتی مهندسی پزشکی، بیولوژی کاربردی و تکوین جانوری، نوآوری در پزشکی، فناوری و فراورش مواد نو، گیاهان دارویی است.


وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی دارای 16 هزار 700 متر مربع فضای آزمایشگاهی است، اظهار کرد: این دانشگاه تاکنون موفق به امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری متعددی با معاونت علمی (سابق) آستان قدس رضوی، آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت برق منطقه‌ای استان خراسان، کارخانجات صنایع شیر توس خراسان، گروه صنعتی پویا ماشین، داروسازی ثامن و... شده است.


حسینی ادامه داد: علاوه‌ بر این تفاهم‌نامه‌های همکاری، قراردادهای پژوهشی بین پژوهشکده و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با شرکت مدیریت منابع آب ایران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شرکت پالایشگاه گاز خانگیران سرخس، شرکت نفت زوال پارس و دیگر شرکت‌ها و مراکز صنعتی و خدماتی به امضا رسیده است.


رئیس مرکز خدمات آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تاکنون سه مجموعه آزمایشگاهی واحدهای قوچان، نیشابور و سبزوار به عضویت فعال در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درآمده‌اند و تلاش داریم دیگر آزمایشگاه های استان را نیز به این مجموعه اضافه کنیم.


همچنین محمدحسین صالحی، رئیس مرکز خدمات آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام نیز گزارشی از فعالیت‌های پژوهشی این دانشگاه ارائه کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام دارای 17 کارگاه، 44 آزمایشگاه و 960 دستگاه تجهیزات آزمایشگاهی است و تاکنون 9 طرح پژوهشی برون‌دانشگاهی بین این دانشگاه و مراکز صنعتی و خدماتی به امضا رسیده است.


انتهای پیام/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر