صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۳۱ - ۳۰ آذر ۱۳۹۹
هفته پژوهش در ایام کرونا/ 82 قاضی‌مغربی:

چاره‌ای جز گسترش پژوهش نداریم/ بازسازی ۱۰ دستگاه واگن قطار در واحد یادگار امام

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یادگار امام(ره) شهرری گفت: چاره‌ای جز گسترش پژوهش نداریم؛ چرا‌که با توجه به وضعیت آماری جمعیت کشور و توزیع آن بر حسب سنین افراد و سیاست‌های آموزشی، قطعاً در سال‌های آینده با کاهش جمعیت دانش مواجه خواهیم شد.
کد خبر : 550016

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شهرری، سعید قاضی‌مغربی در مراسم  بزرگداشت هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) که به‌صورت مجازی و آنلاین برگزار شد با تبریک هفته پژوهش و ولادت باسعادت حضرت زینب(س) و روز پرستار اظهار کرد: شروع ویروس کرونا باعث شد که ما به جایگاه والای پرستاران پی ببریم؛ ارسال یک فرشته نجات چه از نظر روحی و چه از نظر جسمی برای بیماری که در لحظاتی چشم امید به لطف و مرحمت خداوند دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است.


کاهش جمعیت دانشجو در سال‌های آینده


وی افزود: امروز چاره‌ای جز گسترش پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی نداریم؛ چرا‌که با توجه به وضعیت آماری جمعیت کشور و توزیع آن بر حسب سنین افراد و سیاست‌های آموزشی در سال‌های اخیر، قطعاً در سال‌های آینده با کاهش جمعیت دانش مواجه خواهیم شد، به همین روی جمعیت دانشجویی نیز رو به کاهش خواهد بود، بنابراین با توجه به کاهش جمعیت سنین ۱۸ به بالا و جذب دانشجوی بدون کنکور در دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی باید به‌عنوان بخش خصوصی به دنبال جذب جایگزین باشد.


بی‌اقبالی نسبت به‌ رشته‌های پایه


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهرری ادامه داد: پژوهش می‌تواند پایه یا کاربردی باشد، متاسفانه علوم پایه در کشورهای غیر‌صنعتی با تضعیف مواجه شده است و رشته‌هایی همانند ریاضی و فیزیک که می‌تواند کمک حال باشند، متاسفانه متقاضی زیادی ندارند، پژوهش کاربردی باید متناسب با نیاز جامعه باشد و رویکرد ما باید راهگشایی برای آینده باشد. البته پژوهش کاربردی دیر به نتیجه می‌رسد، اما پایدار است؛ نمونه این مثال زمانی است که دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهرری کار خود را بازسازی یک دستگاه واگن آغاز کرد و امروز با بازسازی ۱۰ دستگاه واگن قطار، ارتباط خود را با صنعت به شکل مؤثری افزایش داده است.


قاضی‌ مغربی اضافه کرد: 17 درصد درآمد سالیانه واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری با بازسازی این واگن‌ها تأمین شده است، البته از هیئت علمی انتظار داریم بیشتر به حوزه پژوهش ورود پیدا کند.


وی مطرح کرد: انجام پروژه‌های بزرگ و مبالغ سنگین، معمولا به‌صورت انفرادی امکان‌پذیر نخواهد شد، بنابراین وجود دانشگاه بستر مناسبی برای ایجاد فضایی است تا ورودی استاد، دانشجویان جدید را به این حوزه جذب کند.


برگزاری ۲۶ رویداد استارت‌آپی در واحد یادگار امام(ره)


این استاد دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره)  با برگزاری ۲۶ رویداد استارت‌آپی نشان داد که در زمینه‌های پژوهشی می‌تواند عملکرد موفقی داشته باشد؛ این واحد جزء محدود واحدهای دانشگاهی است که مجوز جذب دانشجوی خارجی را به‌صورت رسمی از وزارت علوم در اختیار دارد، جذب دانشجو از بهمن صورت می‌پذیرد و این کار تنها با همدلی و همراهی همه کارکنان و اعضای هیئت علمی بوده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهرری توانمندی‌‌ها و ظرفیت‌های موجود و نزدیکی شهرک صنعتی شمس‌آباد به این واحد دانشگاهی را یادآور شد و  از استادان دانشگاه خواست با مشاوره و انجام پروژه‌ها، گره از مشکلات کشور باز کنند وعلاوه بر افزایش تجریبات خود، کسب درآمدی برای خود و دانشگاه داشته باشند.


به گزارش آنا، علیرضا استعلاجی از دانشکده علوم‌انسانی به‌عنوان پژوهشگر برتر سال ۹۹ معرفی شد و در ادامه از استادان فعال درحوزه پژوهش در دانشکده‌‌های این واحد دانشگاهی با لوح سپاس تجلیل شدند.


انتهای پیام/۴۱۱۷/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر