شکست سایبری اخیر نتیجه خودبزرگبینی مقامات امنیتی آمریکا بود / ناتوانی کاخ سفید در دفاع از زیرساختهای دولتی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، درست همان وقتیکه ژنرال "پاول میکی ناکاسونه" رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا (ان اس ای) و مدیر ستاد امنیت سایبری در اواخر فوریه سال 2020 در هتل سنت رجیس سانفرانسیسکو به حفاظت سازمانی کشورش در مقابل جاسوسان میبالید و تصریح میکرد که "ما دشمنانمان را بهتر از خودشان میشناسیم"، هکرها مشغول جاسازی یک کد بدافزار در شبکه شرکت نرمافزاری در تگزاس به نام سولار ویندز بودند.
بیاعتمادی مردم آمریکا به سازمانهای امنیت سایبری این کشور
کمی بیشتر از سه هفته پسازآن شب در هتل سنت رجیس، هکرها شروع به اجرای عملیات جاسوسی کردند و به قلب تعداد زیادی از شرکت دولتی در آمریکا و سازمانها و نهادهای دیگر کشورها رسوخ کردند.
نتایج آن عملیات، سیزدهم دسامبر مشخص شد وقتیکه رویترز از دستیابی هکرهای روسی به اطلاعات وزارت خزانهداری و وزارت بازرگانی آمریکا خبر داد. از آن روز به بعد، مقامات و محققان گفتهاند که آنها بر این اعتقاد هستند که حداقل نیم دوجین از آژانسهای دولتی آمریکا هک شدهاند و هزاران شرکت نیز به این بدافزار آلوده شدهاند که بهنوبه خود یکی از بزرگترین هکهای برملا شده در تاریخ جاسوسی اینترنتی بهحساب میآید.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه روز جمعه ادعا کرد که روسها در پس این اقدام بودهاند و این اقدام را خطری بزرگ برای ایالاتمتحده نام داد اما مقامات روس دست داشتن در چنین عملیاتی را بهشدت رد کردند.
بیشتر بخوانید:
برملا شدن نفوذ جاسوسان در شبکه اینترنتی آمریکا مصادف با بحران انتقال قدرت و بحران کرونا شده که اذهان عمومی را نسبت به کارآمدی سیستم حکومتی بدبین کرده بودند و حالا با افشای این نفوذ بیسابقه در سیستم کامپیوتری ادارات و نهادهای مهمی همچون زرادخانه هستهای، وزارت خزانهداری و بازرگانی و دیگر ادارات کل مهم جایی برای اعتماد مردم به اظهارات مقامات امنیتی این کشور باقی نمیماند.
علاوه بر این هنوز خیلی موضوعات آشکارنشدهاند مثلاً مقامات امنیتی نه از انگیزه هکرها خبر دارند نه از هدف نهایی که به دنبالش بودند. هفت مقام دولتی به رویترز گفتهاند در خصوص اطلاعاتی که ممکن است به سرقت رفته باشند تا حد زیادی بیخبر هستند و از اینکه چقدر زمان برای برطرف کردن خرابیهای احتمالی نیاز است نیز مطمئن نیستند.
بهعنوانمثال وقتی هکرها در سال 2014 و 2015 سیستم دولت فدرال را هک کردند و به سیستم ایمیلهای طبقهبندی نشده کاخ سفید، وزارت خارجه و ستاد مشترک نیروهای مسلح رسوخ کردند سالها طول کشید تا بتوان روزنه امنیتی را یافت و جلوی نفوذ مجدد را گرفت.
شباهت عملیات نفوذ سایبری اخیر به پرواز آزادانه بمبافکنهای دشمن بر فراز آمریکا
البته دونالد ترامپ روز شنبه این جاسوسی دیجیتالی را مهم ندانست و بهجای روسها انگشت اتهام را بهسوی چینیها دراز کرد. ترامپ گفت که این موضوع را رسانههای دروغپرداز بزرگ جلوه دادهاند.
در مقابل جان الیوت سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا با اشاره به رخداد سایبری مهمی که اتفاق افتاده قول داد که در زمان مقتضی به عاملین و آمرین پاسخ مناسب داده شود. آژانس امنیت ملی و وزارت امنیت داخلی، مشاورانی متخصص برای برخورد با این عملیات جاسوسی بکار گرفتهاند اما ناکاسونه و آژانس امنیت ملی در این خصوص سکوت اختیار کردهاند.
نگرانی تا حدی جدی است که نمایندگان کنگره از هر دو حزب به دنبال سؤال از وزارتخانهها ازجمله وزارت خزانهداری هستند اما یکی از کارمندان سنا با تمسخر مقامات وزارتخانهها گفت که رئیسش بیشترین اطلاعات این عملیات را از رسانهها گرفته تا از دولت.
هماکنون فشارها بر کاخ سفید برای دست زدن به اقدامات تلافیجویانه شدت گرفته است. "مارکو روبیو" سناتور جمهوریخواه گفته است که تحریم به تنهایی کافی نیست. "میت رامنی" جمهوریخواه هم عملیات جاسوسی دیجیتالی اخیر را به پرواز آزادانه بمبافکنهای روسی بر فراز آسمان ایالاتمتحده تشبیه کرد. سناتور "دیک دوربین" دموکرات هم این اقدام را نوعی اعلانجنگ علیه آمریکا دانست.
بسیاری در ایالاتمتحده به منتقدین سابق پیوستهاند و اعتقاد دارند که سازمانهای اطلاعاتی آمریکا بیشتر به فکر عملیات سایبری تهاجمی هستند تا دفاع از زیرساختهای دولتی درون ایالاتمتحده.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/