صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۰ - ۳۰ آذر ۱۳۹۹

جو بایدن کِی وارد کاخ سفید می‌شود؟

انتقال قدرت از یک رئیس‌جمهور به منتخب بعدی در 200 سال گذشته در ایالات‌متحده همواره با آرامش صورت گرفته اما این دوره متفاوت بوده و ورود جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب با اما و اگر همراه است.
کد خبر : 549890

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بااینکه جو بایدن دموکرات تعداد آراء مستقیم مردمی بیشتری نسبت به دونالد ترامپ رئیس‌جمهور در انتخابات روز سیزدهم آبان کسب کرد و سپس در بیست و چهارم آذرماه نیز توانست 306 رأی الکترال کالج را به خود اختصاص دهد اما اغلب تحلیلگران مسائل سیاسی آمریکا معتقدند که باید منتظر فرارسیدن روز هفدهم دی‌ماه ماند تا بدانیم که آیا کنگره هم‌ رأی مستقیم مردم و رأی الکترال را به نفع جو بایدن تأیید می‌کند؟


روز شنبه دونالد ترامپ به همه هواداران خود فراخوان داد که در روز هفدهم دی‌ماه مصادف با ششم ژانویه در واشنگتن در مقابل کنگره گرد هم آیند و علیه تقلب وسیع در انتخابات تظاهرات کنند. بر اساس قانون اساسی آمریکا اگر کنگره تشخیص دهد که پذیرفتن رأی الکترال یک یا چند ایالت باعث هرج‌ومرج و ناامنی سرتاسری در کشور می‌شود، گزینش رئیس‌جمهور را به مجلس نمایندگان واگذار می‌کند و در این صورت است که رأی مستقیم و رأی الکترال که مبتنی بر جمعیت هر ایالت است، از درجه اعتبار ساقط خواهد شد و هر ایالت تنها یک رأی برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید خواهد داشت.



مراسم تحلیف 2017


امسال انتقال قدرت به رئیس‌جمهور جدید با اماواگر همراه است


از بابت قانونی و بر اساس قانون اساس ایالات‌متحده فردی که در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شده است، از ظهر روز ۲۰ ژانویه سال بعد از انتخابات رسماً و قانوناً رئیس‌جمهور آمریکا می‌شود و به عبارتی وارد کاخ سفید می‌شود.


در صورت عادی بودن اوضاع مراسم تحلیف و سوگند یاد کردن رئیس‌جمهوری منتخب در مقابل کنگره آمریکا متشکل از مجالس نمایندگان و  سنا و هزاران میهمان رسمی برگزار می‌شود اما در این برهه از زمان که جهان و مخصوصاً ایالات‌متحده با همه‌گیری بیماری کرونا دست به گریبان است مراسم تحلیف به صورت مختصر برگزار خواهد شد.


جو بایدن، رئیس جمهور منتخب هم تصریح کرده است که در صورت قطعیت ریاست جمهوری‌اش به دلیل بحران کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مراسم آغاز ریاست جمهوری خود را کوچک‌تر و بدون حضور جمعیتی بزرگ برگزار خواهد کرد.


بایدن گفت که مراسم تحلیف را طبق معمول روی سکوی عمارت کاپیتول در واشینگتن برگزار می‌کند؛ اما جمعیت زیادی در این مراسم شرکت نخواهند داشت و مراسم عمدتاً به صورت مجازی برگزار خواهد شد.


مراسم تحلیف ترامپ در سال 2017 بسیار عظیم و پرهزینه بود و حدود 107 میلیون دلار مخارج دربر داشت. جالب اینجاست که ترامپ هنوز چگونگی حضور خود در روز تحلیف بایدن را اعلام نکرده است.


در مراسم تحلیف، رئیس جمهور جدید باید در برابر جان رابرتز، رئیس دیوان عالی کشور سوگند یاد ‌کند و سپس فاصله میان کنگره و کاخ سفید را در حضور علاقه‌مندان و مدعوین طی ‌کند و بعد در مقابل کاخ سفید از سوی رئیس‌جمهور فعلی و همسرش مورد استقبال قرار ‌گیرد و وارد کاخ سفید ‌شود.




بیشتر بخوانید:


رئیس‌جمهور باید به کمک ارتش انتخابات مجدد برگزار کند


نگرانی مسئولان آمریکایی از توسل ترامپ به قدرت برای تغییر نتیجه انتخابات




روند عادی فرآیند انتقال قدرت هم عملاً از روز مشخص شدن نتیجه انتخابات آغاز و روز ۲۰ ژانویه که رئیس‌جمهور جدید وارد کاخ سفید می‌شود خاتمه می‌یابد. رئیس جمهور منتخب باید با تشکیل یک تیم روند انتقال قدرت و تشکیل کابینه را اجرائی کند. این تیم از نوامبر تا ژانویه فرصت دارد که با مراجعه به نهادهای دولتی هماهنگی‌های لازم برای تحویل مدارک و اسناد مهم را انجام دهد و زمینه مراسم تحلیف را نیز آماده کند.


گزینه‌های بایدن برای تقبل مقام‌های کابینه جدید نیاز به کسب رأی اعتماد از سنا دارند. آن‌ها باید در جلسات متعدد به سؤالات سناتورهای دو حزب پاسخ دهند تا درنهایت در صحن علنی سنا درباره صلاحیت آن‌ها تصمیم گیری شود.


رئیس جمهور منتخب، جو بایدن از همان روز انتخابش تحت محافظت سرویس مخفی قرار گرفته است و کد ویژه‌ای به او اعطا شده است. هر رئیس‌جمهوری می‌تواند کد و لقب خود را انتخاب کند. بایدن کد "سلتیک"، ترامپ کد "مغول" و کامالا هریس معاون اول بایدن کد "پایونییر" را انتخاب کردند.


در خصوص روند انتقال قدرت که بسیار بااهمیت هم هست باید گفت که علی‌رغم سماجت ترامپ بر تقلب وسیع انتخاباتی، مقامات دولت وی الزامات قانونی برای تأمین فضای اداری در دفاتر فدرال و استفاده از منابع دولتی برای تیم بایدن را رعایت کردند زیرا برای انجام این‌گونه اقدامات سوگند یاد کرده‌اند.



سرویس مخفی آمریکا می‌تواند ترامپ را به خارج از کاخ سفید بدرقه کند


در خصوص اینکه اگر ترامپ ریاست جمهوری بایدن را نپذیرد و قصد این را داشته باشد که به کمک سازمان‌های دولتی راه را بر بایدن ببندد، «رابرت چسنی»، استاد علوم سیاسی و حقوق امنیت ملی در دانشگاه تگزاس می‌گوید که خیلی سخت می‌توانم باور کنم که ارتش، سرویس مخفی آمریکا، FBI یا هر بخش مرتبط دولتی در ایالات‌متحده در صورت اعلام رأی نهایی کالج الکترال مبنی بر منتخب دانستن بایدن به‌عنوان رئیس جمهور آمریکا دیگر با ترامپ همکاری داشته باشند و یا اینکه دادگاهی خلاف رأی اداره خدمات عمومی عمل کند.


اگر ترامپ درنهایت از انتقال قدرت سر باز زند، قانون اساسی ارتش را از دخالت منع می‌کند اما دست سرویس اطلاعاتی را باز گذاشته تا زمینه انتقال قدرت را فراهم کند.


در همین راستا، «کوری شاک»، مدیرمسئول سیاست خارجی انستیتوی دفاعی ایالات‌متحده اظهار کرده است: ما فرایندهای اساسی و قانونی برای مقابله با این مسئله را داریم و ارتش در این معادله جایی ندارد.


رابرت چسنی هم‌چنین گفته است که اگر ترامپ واقعاً از ترک کاخ سفید امتناع کند، در ۲۰ ژانویه به‌عنوان یک «متجاوز» شناخته خواهد شد. در آن صورت سرویس مخفی آمریکا وارد عمل شده و وی را بدرقه خواهد کرد.


البته هفته گذشته «مایکل فلین»، اولین مشاور امنیت ملی ترامپ از ارتش خواست که در اقدامی کودتاگونه انتخاباتی جدید برگزار کند اما خود دونالد ترامپ هرگونه تمایلش بر استفاده از ارتش برای ابطال نتیجه انتخابات را رد کرد. هرچند وی همیشه تأکید کرده است که در حالت آماده‌باش جنگی قرار داد؛ چراکه تصور می‌کند جنگیدن ورق را به نفع او بر می‌گرداند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر