صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۷ - ۳۰ آذر ۱۳۹۹
در جلسه شورای شهر تهران مطرح شد؛

تصویب طرح الزام شهرداری به جبران عدم‌النفع مالکان قدیمی محله جماران

یک فوریت طرح الزام شهرداری به حفظ بافت ارزشمند معاصر و هویت معنوی محله جماران و جبران عدم‌النفع مالکان قدیمی محدوده به تصویب رسید.
کد خبر : 549837

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در جلسه امروز شورای شهر تهران یک فوریت طرح الزام شهرداری به حفظ بافت ارزشمند معاصر و هویت معنوی محله جماران و جبران عدم‌النفع مالکان قدیمی محدوده طرح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با این طرح اظهار کرد: در جلسه گذشته شورای شهر تهران همه همکارانی که در صحن حاضر بودند طرحی را با عنوان اقدام شهرداری تهران به حفظ بافت ارزشمند و هویت معنوی محله جماران و جبران عدم‌النفع مالکان قدیمی محدوده طرح را با قید یک فوریت به هیأت رئیسه ارائه دادند.


وی ادامه داد: روز پنجشنبه شهردار تهران در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی در خصوص صیانت و حفاظت از بافت و محدوده محله جماران ارسال کرد که در این نامه کلیه نظرات اعضای شورای شهر لحاظ شده است.


رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با این طرح گفت:‌ مهم‌ترین بخش این طرح جبران عدم‌النفع مالکان قدیمی است. در طرح تفصیلی محدوده جماران  در سال 1380 به موجب مفاد قانون برنامه سوم، بند 166، دولت و به‌طور ویژه وزارت راه و شهرسازی و بقیه سازمان‌ها و نهادهای دولتی مکلف شدند با همکاری شهرداری تهران نسبت به صیانت و حفاظت از بافت محدوده جماران اقدامات لازم را انجام دهند و در صورت لزوم اراضی را در اختیار شهرداری قرار دهند تا عدم‌النفع مالکان قدیمی هم اتفاق بیفتد.


سالاری افزود: در این سال‌ها شهرداری تهران فراتر از مسئولیت‌هایی که در مصوبه مجلس شورای اسلامی بر عهده‌اش گذاشته شده بوده عمل کرده است؛ بر این اساس شهرداری تهران باغات سزاوار خسروشاهی را تملک کرده و در صورتی‌که در شرایط کنونی قرار بود این اتفاق بیفتد ارقام بسیار بالایی باید پرداخت می‌شد. همچنین بحث بهسازی محیطی در این محله انجام شده است.


این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این مطلب که در راستای صیانت از محله جماران دولتی‌ها به هیچ یک از وظایف خود عمل نکردند، گفت: پس از اتفاقی که در ساختمان نهاد ریاست جمهوری افتاد، مدیریت شهری در دوره پنجم به موضوع ورود کرده و از تخلف جلوگیری کرد. با وجود تلاش مدیریت شهری برای جلوگیری از تخلف در محدودیت ارتفاع از سوی مدیریت شهری در دوره پنجم، موضوع لغو محدودیت ارتفاعی کل 147 پلاک (در منطقه جماران) مطرح شد که در قالب فرآیندهای مختلف نظام شورایعالی شهرسازی برگزار شد و به نتیجه نرسید، با صورتجلساتی که از وزرا به‌صورت دست‌گردان گرفته شد این موضوع به رئیس شورایعالی معماری و شهرسازی ارسال شد.


رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: آنچه باعث فوریت این طرح می‌شود این است که هم دولت و هم بقیه کسانی‌که در محله جماران ذینفع هستند پشت مردم پنهان شده و با رویکرد حمایت از مردم در حال لغو محدودیت ارتفاعی هستند.


سالاری اذعان کرد: طرح ارائه شده شامل مالکان قدیمی که در محدوده شرقی خیابان حسن کیا است و بیشتر منازل شمالی و شمال  غربی مشمول آن می‌شوند و با توجه به این موضوع اعضای شورای شهر این نظر را دارند که ما شهرداری تهران را مکلف کنیم  تا با همکاری وزارت راه و شهرسازی و مؤسسه نشر آثار حضرت امام براساس تکلیف قانون برنامه سوم بر عهده ما گذاشته برای جبران عدم‌النفع اقدام کنیم.


محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در ادامه گفت: فوریت این طرح این است که در صورتی‌که ما این تصمیم را نگیریم نهاد ریاست جمهوری نیم‌طبقه اضافه را می‌سازد.


محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این صحبت رئیس شورای شهر عنوان کرد: موضوع مهم‌تر از این بحث است که کمتر از 30 درصد آن 147 پلاک قدیمی هستند.


وی در ارتباط با موضوع عدم‌النفع مالکان منطقه جماران اظهار کرد: این که این موضوع از دهه 80 اجرا نشده و همین مسأله فوریت آن را مطرح می‌کند. شهرداری در ارتباط با آنها چند مدل در ارتباط با عدم‌النفع (به جز بارگذاری) پیشنهاد کرده که براساس آن در قالب مشارکت‌کننده اقدام به نوسازی انجام می‌دهم، به قیمت املاک مجاور که اجازه بارگذاری تا 5 طبقه داده می‌شود خریداری می‌کند و یا تهاتر انجام می‌دهم.


سالاری در پایان گفت: ما به‌عنوان شورای شهر تهران و نمایندگان مردم بحث ما این است که کسانی‌که این طرح را به‌صورت مجدانه پیگیری می‌کنید (لغو محدودیت ارتفاعی) ما به شهرداری اجازه می‌دهیم تا به‌صورت قانونی از همه ظرفیت قانونی برای جبران عدم‌النفع مالکان قدیمی اقدام کند


‌گفتنی است طرح الزام شهرداری به حفظ بافت ارزشمند معاصر و هویت معنوی محله جماران و جبران عدم‌النفع مالکان قدیمی محدوده با 13 رأی به تصویب رسید.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر