سوله های سبک و ارزان
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا در عرف مهندسی سوله های سبک سوله هایی هستند که با توجه به کاربری سوله با کمترین مصرف فولاد بصورت پیش ساخته ویا خرپایی ساخته می شوند و همجهت با آن از قیمت سوله کمتری برخوردارند و انواع متداول آن که در کشور آمریکا ساخته می شود عبارت است از:
1. سوله های UBM
"اختراع و ثبت سوله های UBM متعلق به شرکت آمریکایی MIC است. در یک نگاه کلی می توان گفت که سوله های UBM سوله هایی هستند که نیاز به اسکلت ندارند و طراحی آسان و سرعت بالا در تولید و نصب آنها از یک سو با پایین آمدن هزینه ها و از سوی دیگر با قابلیت طراحی های بسیار متفاوت برای هر منطقه ای آن را به یک گزینه مناسب و مورد توجه اقشار مختلف تبدیل کرده است. این سوله ها به سه صورت ساخته می شود."
یک- مستقیما بر روی فونداسیون ساخت.
به این صورت که بعداز اجرای فنداسیون ورق خمیده شده با دستگاه UBM مستقیما بر روی فنداسیون قرارداده میشود
دو- یک طرف سوله بر روی دیوار و طرف دیگر بر روی فونداسیون قرار داد.
با ساخت دیواری در یک طول فنداسیون ورق خمیده شده از یک طرف بر روی دیوار و از طرف دیگر بر روی فنداسیون قفل و بسط م یشود
سه- و یا هر دو طرف را بر روی دیوار بنا کرد.
بعداز ساخت فنداسون دیوارهایی بر روی افنداسیون ساخنته می شود و ورق خمیده شده بر روی دیوارها می نشیند و چفت و بست می شود
مزایا و معایب این نوع سوله ها
این نوع سوله ها متاسفانه به دلیل نداشتن اسکلت مستحکم مقاومت زیادی در مقابل تند بادها ندارند و در حین بهربرداری جراثقیل نیز نمیتوان در آنها نصب نمود و همچنین بعلت هدر روی شدید گرمای داخل سوله نمیتوان از آن به منظور مرغداری یا سایر کاربری هایی که در آن ها نیاز به گرمایش داخلی است استفاده نمود
و اما از مزایای آن می توان به مصرف فولاد کم حین ساخت و متناسب با آن زمان اجرای سریع و ارزان و مقاومت سازه ای خوب به نسبت قیمت ساخت نیز می توان اشاره نمود
ساخت این سوله ها درایران
سقف این سوله ها که یک ورق خمیده شده بوسیله دستگاه UBM است از سخترین و هزینه برترین مراحل اجرای این سوله ها است و همچنین به دلیل اینکه این تکنولوژی متعلق به شرکت های آمریکایی است دستگاخای با تکنولوژی قدیمی در ایران موجود است و دستگاه های مدرن آن در ایران کم یاب است لذا امکان ساخت سوله های UBM با ویژگی ها و تکنولوژی های مدرن تر در ایران مویسر نیست.
2. سوله های پیش ساخته LSF
"در یک تعریف کوتاه می توان گفت LSF یک سیستم پیش ساخته است که از آن در اکثر کشورها به خصوص کشورهای مدرن و صنعتی برای ساخت سوله به منظور کاربری های متفاوت استفاده می شود. مزایای زیاد سازه های سبک LSF در ساخت سوله باعث شده است تا مورد تایید مهندسان و کارشناسان برتر در ساخت انواع سوله های بزرگ و کوچک قرار بگیرد."
انواع سوله های LSF
سوله های LSF بسته به کارخانه تولید کننده اجزای پیش ساخته و طراحی ها جهت کاربری های مختلف از اشکال و انواع مختلفی برخوردار هستند معروفترین شرکنت هایی که در زمینه ساخت اجزاء فولادی سوله های LSF فعالیت میکنند در ایلات متحده فعالیت میکنند
بررسی چند ویژگی این نوع سوله ها
با توجه به اینکه اسمبل و برپا کردن سوله های LSF به صورت اتصال های پیچ و مهره ای است؛ لذا قابلیت استفاده در مکان های صعب العبور را به راحتی دارد و جایگزین مناسبی برای سازه های فولادی سنگین می باشد.
• یکی از ویژگی های منحصر به فرد ساختارهای LSF امکان تولید و احداث سازه هایی با فرم و طرح های متفاوت از یکدیگر است. این اتفاق علیرغم عدم تنوع در قطعات LSF تنها به دلیل امکان تولید بر اساس طراحی های صورت گرفته، قابل انجام است.
• به دلیل اینکه تمام قطعات LSFبر اساس طرح و نقشه های قبلی در کارگاه تولید می شوند و در محل پروژه نصب می شوند؛ لذا از کیفیت، بهره وری و سرعت عمل بالایی برخوردار است.
• مقاطع سازه های LSF می تواند هم به صورت تکی و هم به صورت پانل طراحی و آماده شود و به همین دلیل با تغییر ضخامت مقاطع به عنوان تیرچه هم می توان از آنها استفاده کرد.
• دوام بالای ساختارهای LSF و عدم کج شدگی یا تغییر شکل و شکست در آنها باعث می شود مشکلات عمومی در پانل های گچی و چوبی متصل شده به این اجزای فلزی کمتر به چشم آید.
3. سوله های HSS
واژه HSS مخفف Hollow Structural Section به معنای مقاطع دارای بخش های تو خالی است، سوله های HSS به سوله هایی گفته می شوند که در ساخت آنها از ساختارهای HSS استفاده شده است و در واقع به دلیل استفاده از چنین ساختارهایی به این نام معروف شده اند.
این نوع سوله ها در ایران عموما سوله های خرپایی نامیده میشود که از مقاطع تو خالی ساخته شده اند و طراحی و ساخت آنا میتواند بصورتسه بعدر یا دو بعدی انجام شود.
انتهای پیام/ر/4127
انتهای پیام/