صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۳ - ۲۹ آذر ۱۳۹۹
یک حقوقدان در گفتگو با آنا:

ماجرای سرباز بابلی را نباید به کل دستگاه قضا عمومیت داد/ در دوره مدیریت رئیسی، رفتار با ارباب رجوع بهتر شده است

یک حقوقدان معتقد است که نباید حادثه سرباز بابلی را به کل دستگاه قضا عمومیت داد.
کد خبر : 549645

حامد مرتضوی در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در رابطه با حادثه سرباز بابلی و حواشی آن گفت: قضیه سرباز بابلی دارای ابعاد متقاوتی است، هر چند اصل عمل از منظر حفظ شئونات و تکریم انسانی مورد قبول نیست اما در حال حاضر این اتفاق به عنوان دستاویزی برای برخی از افراد معلوم الحال داخلی و رسانه‌های معاند خارجی قرار گرفته است.


این کارشناس مسائل حقوقی حفط کرامت و شئونات انسانی را از اصول اساسی اسلام دانست و افزود: در رابطه با حفظ شئونات و کرامات انسانی آیات و روایات فراوانی وجود دارد و علاوه براین بسیاری از قوانین موضوعه برخاسته از همین آیات و روایات بر اصول حفظ شأن و کرامت انسانی تأکید دارند.


مرتضوی در مقایسه رفتار قضات از گذشته تا امروز تصریح کرد: در گذشته کسانی که در کسوت قضا قرار داشتند در برخورد با زیردست خود و افراد عادی جامعه که با تظلم‌خواهی و گرفتن حق خود به دادگاه مراجعه می‌کردند، اصول انسانی را رعایت نمی‌کردندو در نتیجه تکریم ارباب رجوع صورت نمی‌گرفت. اما در حال حاضر براساس مشاهدات و گفته‌های بسیاری از وکلا و مراجعین به نهادهای قضائی، از زمان تصدی‌ آیت‌الله رئیسی بر مسند ریاست قوه قضائیه، نوع برخوردها بسیار بهتر شده است.


معاون اداره کل حقوقی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: آیت‌الله رئیسی از ابتدای برعهده گرفتن مسئولیت دستگاه قضا بر روی مواردی نظیر تکریم ارباب رجوع و رعایت شأن انسانی مراجعه‌کنندگان به نهادهای قضائی تأکید داشتند که در نتیجه پیگیری‌های ایشان نوع برخورد کارمندان دستگاه‌های قضائی و حتی قضات با مراجعه‌کننده‌ها نیز تغییر کرد.


مرتضوی عمومیت دادن طرز برخورد بازپرس با سرباز بابلی به کل دستگاه قضا را یک خطای راهبردی قلمداد کرد و اظهار کرد: حادثه سرباز بابلی ممکن بود در دستگاه دیگری رخ می‌داد کمااینکه در حال حاضر شاهد هستیم در سایر دستگاه‌ها حقوق زیردست به واسطه الفاظ و رفتار توهین‌آمیز مقام مافوق رعایت نمی‌شود؛ لذا حادثه سرباز بابلی نباید به کل دستگاه قضا عمومیت داده شود.


معاون اداره کل حقوقی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در پایان یادآور شد: در حال حاضر قضات با توجه به حجم بالای کار، تعداد مراجعه‌کنندگان و پرونده‌هایی که در دست بررسی دارند، فشار زیادی را تحمل می‌کنند اما این قبیل فشارها نباید منجر به شکل‌گیری برخوردهایی نظیر نوع برخورد بازپرس با سرباز بابلی شود.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

برچسب ها: بابل سرباز
ارسال نظر