صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۴ - ۲۷ آذر ۱۳۹۹
رحیمی:

پژوهش به جریانی ملی تبدیل شده است

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم پیوندی میان پژوهش صنعت ایجاد کرده است. این امر باعث شده پژوهش به جریانی ملی تبدیل شود.
کد خبر : 549174

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، غلامحسین رحیمی در افتتاحیه مشترک بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار و هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی که صبح امروز به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: 10 سال قبل در بازدید از دانشگاه‌های کشور و آزمایشگاه‌های آنها به ندرت می‌توانستید وسیله ساخت داخل پیدا کنید اما این شرایط طی سال‌های اخیر تغییر کرده است. در حال حاضر اگر از آزمایشگاه دانشگاه‌ها بازدید کنید به زحمت می‌توان وسیله‌ای پیدا کرد ساخت ایران نباشد.


وی افزود: این امر حاصل حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که نقش محوری در این زمینه داشته است. این نهاد با ارائه تسهیلات نه‌تنها شرکت‌ها و تولیدکنندگان را تشویق به تجهیزات و مواد آزمایشگاهی کرد بلکه آزمایشگاه و مراکز پژوهشی را ترغیب به خرید این محصولات کرد. مهم‌ترین عامل برای تولیدکننده بازار ثابت است، از سوی دیگر خدمات پیش از فروش تجهیزات آزمایشگاهی برای نهادهای آموزشی و پژوهشی بسیار حائز اهمیت است.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آنچه امروز شاهد آن هستین انعکاس فعالیت‌ها و نمایشگاه‌های متمرکز بر پژوهش و فناوری است. در حال حاضر ساخت و توسعه محصولات فناورانه محدود به شرکت‌ها نمی‌شود، دانشگاه‌های بزرگ کشور در حال کار روی طرح‌های صنعتی و اساسی هستند که به سفارش نهادهای اجرایی کشور انجام می‌شود. این امر نشان می‌دهد زیرساخت‌های ورود به عرصه فناوری در دانشگاه‌ها ایجاد شده است.


رحیمی با اشاره به این که دانشگاه‌های کشور پایلوت ساخت محصولات را نیز انجام می‌دهند، بیان کرد: دانشگاه‌ها شکاف میان پژوهش و صنعت را پر می‌کنند. بسترهای ایجادشده برای توسعه پژوهش و فناوری توسط وزارت علوم از یک سو و حمایت‌های کارساز معاونت علمی از سوی دیگر باعث تغییر فضا شده است. درواقع همکاری این دو نهاد باعث ایجاد تحول شده و پیوندی میان پژوهش و صنعت ایجاد کرده است. در حال حاضر پژوهش به جریانی ملی تبدیل شده است.


وی افزود: 46 دانشگاه، 22 پژوهشگاه، 33 پارک علم و فناوری و هشت مرکز رشد در بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار حضور دارند. هزار و 387 محصول از سوی دانشگاه‌ها، 272 محصول از سوی پژوهشگاه‌ها، 664 محصول از سوی پارک‌های علم و فناوری، 466 محصول از سوی مراکز رشد و 149 محصول از سوی شرکت‌های خصوی فناور در این نمایشگاه ارائه شده است.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این که 2 هزار و 800 محصول و فناوری در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است، مطرح کرد: از 89 طرح جدید نیز رونمایی می‌شود که از میان آنها می‌توان به خط تولید منسوج ملت بلون برای لایه فیلتراسیون ماسک تنفسی، دستگاه لنزشوی خودکار جراحی لاپراسکوپی، طراحی و ساخت سامانه پرتونگاری نوترونی دیجیتال و تولید دستگاه ونتیلاتور اشاره کرد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر