صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۲ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹

ویروس‌های آنفلوانزا با مولکول‌های مصنوعی از بین می‌روند

دانشمندان موفق به ساخت مولکول‌های مصنوعی شده‌اند که با تقلید از رفتار سلول‌های انسانی، ویروس‌های آنفلوانزا را فریب داده و از بین می‌برند.
کد خبر : 549025

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا  از نیواطلس، ویروس آنفلوانزا دشمن حیله‌گری است که مبارزه با آن دشوار است. حال محققان  مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان در سوئیس مولکول‌های مصنوعی توسعه داده‌اند که ویروس آنفلوانزا را فریب داده و از بین می‌برد. این مولکول‌های مصنوعی رفتار سلول‌های انسانی را تقلید کرده، زمانی که ویروس به طعمه متصل می‌شود، مولکول با اعمال فشار ویروس را از بین می‌برد.


داروهای ضدویروسی فعلی مانند تامیفلو، زمانی که به ویروس حمله می‌کنند که داخل سلول میزبان است، بنابراین ویروس توانایی تکثیر و انتشار ندارد. مشکل اینجاست که این دارو باید در بازه زمانی مشخص مصرف شود تا اثرگذار باشد. اگر بیش از 36 ساعت از زمان ورود عوامل عفونی به بدن گذشته باشد، اثرگذاری این دارو به شدت افت می‌کند. علاوه‌بر استفاده زیاد از این دارو باعث مقاومت ویروس به دارو می‌شود.


گروه تحقیقاتی مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان یک مولکول شکر را اصلاح کرده تا از رفتار سلول غشایی تقلید کند. ویروس آنفلوانزا معمولا مجذوب سلول‌های غشایی شده و با اتصال به آنها وارد سلول می‌شود. سپس مولکول مصنوعی با اعمال فشار، ویروس را به طور کامل از بین می‌برد. این مکانیسم برگشت‌ناپذیری برای از بین بردن ویروس‌هاست. این روش عوارض جانبی ندارد و در برابر طیف گسترده‌ای از ویروس‌های آنفلوانزای فصلی موثر است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: آنفلوانزا ویروس
ارسال نظر