صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۵ - ۱۸ آذر ۱۳۹۴

گزارش سفر جهانگیری به نجف اشرف منتشر شد

پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهوری گزارش سفر اسحاق جهانگیری به مزر شلمچه و نجف اشرف را منتشر کرد. این سفر در آستانه اربعین انجام شده بود.
کد خبر : 54896

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در این گزارش سفر آمده است:


انبوه جمعیت نفس را به تنگ می‌آورد، هزاران انسان عاشق و مطمئن رهسپار یک مقصدند. در سیمای مصمم‌شان اثری از خستگی نیست. بر زبان‌ها لبیک یا حسین جاری است و در دل‌هایشان شوق وصل. عطش حضور در بارگاه کشتی نجات هردم فزون‌تر می‌شود. هر لحظه که به سرزمین کربلا نزدیک‌تر می‌شوند همچون شاعری که بوی جوی مولیان مشامش را می‌نوازد عطر یار را بیشتر حس کرده و قدم‌ها را بلندتر بر می‌دارند و...


اجتماع عظیم اربعین با حضور مسلمانانی از کشورهای مختلف و فرهنگ‌ها‌ی متفاوت در سال‌های اخیر ابعاد مختلفی پیدا کرده است. حالا در کالبد شکافی این واقعه با شکوه، در کنار توجه به مراسم سوگواری سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، مفاهیمی نظیر وحدت، محبت و استقامت اهمیت دوباره می یابند. مفاهیمی که این روزها به دلیل عملکرد دشمنان اسلام بیش از همیشه معنا یافته است و واقعیت سخنان امام خمینی (ره) را بیش از پیش آشکار می‌کند که فرمود:«حرف سیدالشهداء حرف روز است، همیشه حرف روز است. اصلا حرف روز را سیدالشهداء آورده و دست ما داده است.»


سفر معاون اول رئیس جمهوری به مرز زمینی شلمچه، شهر نجف و همراهی با دوستداران اهل بیت در مسیر کربلا، دارای چند پیام بود. نخست اینکه مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران همه عاشق و دلباخته ائمه اطهار(ع) هستند و زیارت بارگاه بهترین بندگان خدا را آرزو و توفیقی گرانمایه برای خود می‌دانند. دوم اینکه مسئولان ارشد دولت همواره در کنار شهروندان ایرانی هستند و متوجه مسایل و وضعیت آسایش و امنیت آنها هستند تا در صورت وجود هر مشکلی آن گره را باز کنند و سوم قدردانی از مسئولان و مردم کشور عراق که با رویی گشاده و در مدتی کوتاه امکانات و امنیت زائران اربعین حسینی را فراهم کردند.


فضای شلمچه که همواره عطرآگین از یاد شهداست، بار دیگر شاهد فریاد «لبیک یا حسین» هزاران انسان عاشق از زن و مرد و پیر و جوان است که در دسته‌های چند نفره راهی کربلا هستند.


فاصله میان خرمشهر تا شلمچه مملوء از خودروی مسافرانی است که خود را به مرز رسانده و پس از پارک خودرو راهی آن سوی مرز، یعنی نجف و کربلا شده‌اند. آمارهای مسئولان استان نشان می‌دهد تا شب قبل از اربعین تنها از دو مرز شلمچه و چذابه در استان خوزستان بیش از 630 هزار نفر راهی عتبات عالیات شده‌اند.


نزدیک مرز، مواکبی از سویی نهادهای دولتی و مردم برای خدمت رسانی به زائران بنا شده است. اسحاق جهانگیری از نزدیک به سراغ مسافران و دست‌اندرکاران مواکب می‌رود و در ارتباطی چهره به چهره از وضعیت آنها و تسهیلات ارائه شده آگاه می‌شود .


غروب شده و تاریکی آرام آرام نقطه صفر مرزی را در بر می‌گیرد اما لحظه‌ای از تردد زائران کم نمی‌شود. در این شرایط مردم از دیدن یک مسئول ارشد دولتی در جمع خود به وجد می‌آیند. در مواکب یکی شربت و دیگری نان داغ تعارف می‌کند و مردم از اینکه در کمترین زمان می‌توانند از مرز تردد کنند، رضایت دارند.


چندین دروازه برای خروج مسافران طراحی شده است تا همانطور که از پیش اعلام شده بود، مسافران با روادید و به شکل قانونی سفر خود را انجام دهند. جهانگیری که توسط وزیر کشور و مسئولان استان خوزستان همراهی می‌شود در باجه صدور روادید با یکی از افسران مسئول بازرسی گذرنامه گفت‌و‌گو کرده و ضمن گفتن خدا قوت از آن‌ها بخاطر فراهم کردن شرایط عبور آسان زائران در زمانی کمتر از یک دقیقه تشکر می‌کند.


کوله‌ای کوچک بر دوش و پرچم سیاهی در دست همه زاد و توشه‌ای است که برای سفر برداشته است. می‌داند که مسافران کربلا برای منزل و خوراک با مشکل مواجه نمی‌شوند زیرا در خانه‌های مهربانی مردم عراق قرن‌هاست که بر روی آنها گشوده شده و هر چه تعداد مسافران بیشتر شود، تعداد و وسعت مواکب هم بیشتر می‌شود. در شرایطی که افراطی‌ها و خشونت طلبان نام اسلام و حضرت محمد(ص) پیامبر رحمت و مهربانی را به گروگان گرفته‌اند، شیعه درس عملی محبت، اعتدال و گشاده رویی می‌دهد.


نخستین جلسه هماهنگی برای خدمت رسانی به شهروندان ایرانی به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و با حضور عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور به عنوان رئیس ستاد اربعین، رئیس سازمان حج و زیارت و مسئولان استان در آبادان برگزار می‌شود و معاون اول رئیس جمهوری پس از استماع گزارش مسئولان در خصوص افزایش تعداد زائران، تلاش برای ارائه امکانات زیر ساختی و کمک به دولت عراق برای پذیرایی مناسب، از مسئولان می‌خواهد نهایت هماهنگی و تمهید تسهیلات برای بازگشت سریع و مطلوب مسافران اربعین را فراهم کنند.


نکته برجسته گزارش مسئولان مربوط به حرکت خودجوش مردم برای کمک می‌شود. در اقدامی قابل توجه هفت نفر از خیرین استان خوزستان در یک قلم مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون تومان برای خرید گوسفند و غذا دادن به زائران نجف و کربلا اختصاص داده‌اند.


پنج قطار مسافران را بین شلمچه تا خرمشهر جابجا می‌کنند. معاون اول رئیس جمهوری موضوع اتصال راه آهن ایران از طریق مرز شلمچه به بصره را مطرح و استفاده از شبکه ریلی را در سال‌های آتی موجب رشد گردشگری زیارتی و همکاری‌های اقتصادی بین ایران و عراق دانسته که باید هر چه سریع‌تر انجام شود.


معاون اول رئیس جمهوری براساس مشاهدات میدانی دستورهایی برای سر و سامان دادن به پارکینگ خودروها، جاده‌سازی‌، آبرسانی و ایجاد زیرساخت‌های دائمی به منظور خدمات رسانی مناسب تر به زائران در سال‌های آینده را صادر کرد و از وزیر کشور می‌خواهد با آمارگیری دقیق از تعداد زائران عبوری از مرزها و آسیب شناسی سالانه، پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشند.


حضور تعداد زیادی از شهروندان افغانستان، پاکستان و حتی ترکمنستان توجه اصحاب رسانه را به خود جلب می‌کند. نشانه‌های جهانی شدن همایش اربعین را می‌توان در ورودی مرزها دید بطوری که در مرز شلمچه برخی از رانندگان در مقابل در ورودی زائران به کشور فریاد می زدند «ترکمستان دربست.»


باران رحمت الهی در 24 ساعت گذشته شهرنجف را سیرآب کرده است. در پای پلکان هواپیما استاندار نجف به استقبال آمده است. معاون اول رئیس جمهوری از او بخاطر میهمان نوازی دولت و مردم عراق تشکر می کند و اطلاعاتی پیرامون آخرین وضعیت شهر و زائران می گیرد.


خودرو معاون اول رئیس جمهوری و همراهان تا بارگاه مولای متقیان حضرت علی بن ابی طالب(ع) هدایت می شوند. برخی از ایرانی های حاضر در حرم با دیدن معاون اول رئیس جمهوری به استقبال می‌آیند و سلام و احوالپرسی می‌کنند و دکتر جهانگیری نیز از آنها درباره سفرشان می‌پرسد.


«زیارت حرم حضرت امام علی (ع) برای من به عنوان یکی از ارادتمندان خاندان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام توفیق است» این جمله‌ای است که جهانگیری در مصاحبه کوتاه با خبرنگار تلویزیون نجف به او گفت. معاون اول رئیس جمهوری همراه با همه عاشقان آن امام همام ضریح مطهر آن حضرت را زیارت کرد و دعا خواند و پس از قرائت نماز زیارت در دارالضیافه با تولیت حرم درباره طرح توسعه صحن حضرت زهرا (ص) به گفت‌وگو نشست.


به رسم یادبود انگشتری توسط تولیت آستان مقدس امام علی(ع) به معاون اول رئیس جمهوری هدیه شد. سپس جهانگیری از نزدیک در جریان ساخت شبستان حضرت زهرا(س) که توسط سازمان عتبات و عالیات و با کمک های مردمی ساخته می‌شود، قرار گرفت.


جهانگیری سپس برای راهپیمایی به سمت کربلا ابتدا با خودرو به سمت موکب امام رضا(ع) رفت و پس از اقامه نماز ظهر و عصر و گفت‌و‌گو با مردم و متولیان این موکب، با همه کسانی که رشته پیوندشان با یکدیگر عشق به امام حسین‌(ع) است به سمت کربلا پیاده روی کرد.


شور و حال ارادتمندان سید و سالار شهیدان را در پیاده روی به سمت کربلا وقتی می‌توان درک کرد که در این مسیر همراه آنان شوید. آن وقت است که با تمام وجود حس خواهید کرد که چرا باید غبطه حال کسانی را خورد که توفیق شرکت در این همایش عظیم را یافته اند.


معاون اول رئیس جمهوری به ابراز احساسات مردمی که در اینجا نه به مقام و جایگاه بلکه به منش و مشی مسئولان عاشق و شیفته خدمت، احترام می‌گذارند، پاسخ می‌داد و از نزدیک در جریان کار برخی از پایگاه‌های امدادی قرار گرفت.


از ده‌ها کیلومتر مانده به کربلا، عبور و مرور خودروها به سختی انجام می‌شود و ملاحظات امنیتی که به خاطر ازدحام مردم بوجود آمده مانع از این می‌شود که برنامه با زیارت کربلا پایان یابد. تنها شوق و حسرت دیدار بین الحرمین است که بر جان می‌ماند و با این امید که اشتیاق برای دیدار ضریح شش گوشه، به حساب زیارت در کارنامه اعمالمان ثبت شود، سفر پایان می پذیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر