صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۲۲ - ۲۵ آذر ۱۳۹۹

واکنش کاخ سفید به حملات سایبری اخیر چه خواهد بود؟

موضوع عملیات سایبری علیه ایالات متحده با توجه به اینکه آمریکا پیش از این در راهبرد امنیت ملی خود اعلام کرده بود که حمله سایبری را معادل حمله هسته‌ای تلقی و به آن واکنش متناسب نشان خواهد داد، بسیار حائز اهمیت است.
کد خبر : 548485

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پس از انتشار برخی گزارش‌های رسانه‌ای در خصوص حمله سایبری به برخی نهادهای مالی در آمریکا، کاخ سفید دیروز یکشنبه ۱۳ دسامبر اعلام کرد به دلیل حملات سایبری به خزانه‌داری و وزارت بازرگانی از سوی یک دولت خارجی در حالت آماده باش قرار گرفته است.


یک هفته پیش از این نیز شرکت آمریکایی امنیت سایبری «فایرآی» اعتراف کرده بود که مورد هدف بسیار پیچیده‌ای قرار گرفته که با حمایت دولتی انجام شده بود. این شرکت گفته برنامه‌هایی در این شرکت به سرقت رفته که از آن‌ها برای سنجش سیستم‌های حفاظتی و امنیتی مشتری‌های این شرکت، از جمله مشتری‌های دولتی استفاده می‌شد.


خبرگزاری رویترز پس از انتشار این خبر بلافاصله پای یک دولت خارجی را وسط کشید و نوشت: گروهی تحت حمایت دولتی خارجی، اطلاعاتی را از وزارت خزانه‌داری و اداره اطلاعات و ارتباطات ملی به سرقت بردند.


پس از آن روزنامه واشنگتن پست در گزارشی این حمله سایبری را به هکرهای وابسته به سرویس اطلاعاتی روسیه (SWR) نسبت داد که با واکنش و تکذیب سفارت روسیه در واشنگتن مواجه شد. بنابر این گزارش، حملات سایبری ماه‌ها ادامه داشته و هنوز روشن نیست چه اطلاعاتی به سرقت رفته است.


از سویی؛ با توجه به امنیتی بودن موضوع، وزارت خزانه‌داری آمریکا هرگونه اظهار نظر را به شورای امنیت ملی واگذار کرد و «جان آلیوت» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز در این خصوص گفت: دولت از گزارش‌های مربوط به عملیات هکر‌ها مطلع است و تمام اقدام‌های لازم در این رابطه را انجام خواهد داد.


البته هنوز ابعاد این حملات سایبری دقیقا روشن نیست، اما ظاهرا هکرها به سیستم‌های رایانه‌ای وزارت خزانه‌داری آمریکا، وزارت بازرگانی و چند نهاد دیگر نفوذ کرده و اقداماتی را انجام داده‌اند.


با این وجود رئیس سابق آژانس امنیت سایبری و زیرساختی آمریکا که ترامپ او را اخراج کرد در توییتی نوشته است، حملات سایبری از این دست «غیرمعمول و از لحاظ ساختاری خارق‌العاده» بوده و زمان زیادی برده است.


موضوع عملیات سایبری علیه ایالات متحده با توجه به اینکه آمریکا پیش از این در راهبرد امنیت ملی خود اعلام کرده بود که حمله سایبری را معادل حمله هسته‌ای تلقی و به آن واکنش متناسب نشان خواهد داد، بسیار حائز اهمیت است.


اهمیت این موضوع زمانی دو چندان می‌شود که رسانه‌های آمریکایی عملا روسیه را به عنوان متهم اصلی این سلسله عملیات‌ها عنوان کرده‌اند و این بدین معناست که باید منتظر پاسخ کاخ سفید به کرملین بود.


فارغ از اینکه اساسا این اتهام‌زنی آن هم در سریع‌ترین زمان ممکن تا چه حد می‌تواند قرین به صحت باشد، آنچه مسلم است اینکه دولت آمریکا نمی‌خواهد این ضربه مهلک را ناشی از یک گروه غیر دولتی یا دولتی سطح پائین‌تر عنوان کند تا از این رهگذر بتواند تا حدودی ضربه‌پذیری خود را با توجه به قدرت سایبری روسیه توجیه کند.


نکته مهم دیگر اینکه؛ بر فرض اثبات نقش روسیه، نوع و سطح واکنش ایالات متحده به این سلسله عملیات‌ها چه خواهد بود؟ آیا ترامپ در واپسین روزهای این دولت دست به اقدام تلافی‌جویانه آن هم علیه دولتی که بنابر گزارش بازرس «رابرت مولر» در پرونده دخالت روسیه در انتخابات 2016، حامی او در آن انتخابات بوده خواهد زد؟


به هر حال به نظر می‌رسد طی روزهای آینده این موضوع به عنوان تیر خلاص به دولت ترامپ از سوی رسانه‌های هم‌سو با دموکرات‌ها همچنان در صدر اخبار و تحلیل‌ها باقی بماند به خصوص که رئیس جمهوری فعلی آمریکا هنوز نتوانسته خود را از اتهام هم‌دستی با کرملین در انتخابات قبلی مبرا کند.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر