صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

هر آنچه که باید در خصوص واکسن‌های کرونا بدانیم/ عوارض واکسن چیست؟

این روزها با توجه به نگرانی مردم برای تامین واکسن کرونا اخبار خوبی در این زمینه شنیده می‌شود.
کد خبر : 548442

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ نزدیک 10 ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور گذشته و قریب یک سال از اپیدمی کرونا گذشته است؛ خوشبختانه این روزها خبرهای خوبی درباره تولید واکسن کرونا در اقصی نقاط جهان می‌شنویم و در همین خصوص کشورمان هم به پیشرفت های خوبی دست یافته و به گفته وزیر بهداشت یکی از واکسن های ایرانی هم به مرحله تست انسانی رسیده که می‌تواند نوید دهنده روزهای خوب و بدون کرونا در آینده ای نزدیک باشد.


واکسن ایرانی به زودی در دسترس است


ایرج حریرچی  معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به تلاش گسترده و وسیع دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن کرونا گفته بود: «خبر خوش ما این است که یکی از واکسن‌های مجوزهای لازم را از کمیته اخلاق و پژوهش برای کارآزمایی بالینی روی انسان دریافت کرده است و تا اواخر دی ماه ۳-۲ مورد دیگر از واکسن‌ها نیز این مجوزها را دریافت می‌کند و با آزمایش روی نمونه انسانی، اثربخشی آن مورد تایید قرار خواهد گرفت.»



وی ادامه داده بود: «همزمان با روند طی شدن این واکسن‌ها، خط تولید واکسن کرونا نیز راه اندازی می‌شود و بر اساس معیارهای بالینی تأثیر آن به اثبات خواهد رسید تا روند تولید آن نیز در اقدامات بعدی قرار بگیرد. وعده ما این است که تا بهار سال آینده واکسن کووید-۱۹ برای مردم قابل دسترس خواهد شد.»


واکسن ایرانی مجوزهای لازم را گرفته است


در همین زمینه مینو محرز در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد واکسن کرونا اظهار کرد: در حال حاضر فقط یک واکسن توسط سازمان بهداشت جهانی و «FDA» تأیید شده که همان واکسن تولید فایزر است.


وی افزود: برای انتقال این واکسن نیز با مشکل روبه‌رو هستیم زیرا نگهداری آن به دمای منفی۷۰ درجه نیاز دارد.



عضو کمیته ملی مقابله با کرونا تأکید کرد: واکسن تولید شده داخلی از نوع واکسن‌های ویروس‌های ضعیف‌شده است و هیچ عارضه‌ای ندارد؛ البته در نوع واکسن خارجی کسانی که آلرژی داشتند دچار مشکل شدند که عوارض کوتاه مدتی داشت.


محرز در مورد واکسن ایرانی نیز گفت: واکسن ایرانی در WHO ثبت شده است و منتظریم مراحل انسانی را طی کند؛ همچنین این واکسن مورد تأیید سازمان غذا و دارو است و هیچ مشکلی ندارد.


واکسن کرونا چقدر ایمنی دارد؟


ایران از جمله کشورهایی است که نه تنها در صف خریداران واکسن کرونا از طریق سازمان بهداشت جهانی قرار دارد بلکه تلاش‌های گسترده داخلی نیز از سوی متخصصان ایرانی برای تولید واکسن کرونا در حال انجام است. تا این لحظه هیچ واکسنی برای کرونا با ایمنی ۱۰۰ درصد در جهان تولید نشده است و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که واکسن یا واکسن‌های مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی تا اوایل بهار ۲۰۲۱ در اختیار بسیاری از مردم دنیا قرار می‌گیرد. قطعاً هر فردی در جامعه باید تا زمان نابودی کامل ویروس کرونا خود را مسئول جان همه شهروندان بداند و همچنان دستورالعمل‌های بهداشتی را با دقت رعایت کند.



از سه مسیر واکسن را تأمین می‌کنیم


سعید نمکی وزیر بهداشت نیز در خصوص وضعیت تأمین واکسن گفت: از سه مسیر تأمین واکسن برای بیماران را دنبال می‌کنیم یک مسیر بحث واردات است که ما عضو مجموعه کواکس هستیم. از این مجموعه که سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان یک سازوکار برای تهیه واکسن برای همه کشورها در نظر گرفته است ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن را تأمین خواهیم کرد که هر فردی باید دو دوز تزریق کند.



نمکی اظهار‌کرد: این واکسن‌ها را برای حدود ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر گروه آسیب‌پذیری مانند افراد بالای ۶۵ سال و کسانی که بیماری‌های خاص و زمینه‌ای دارند، در قالب کواکس پیش‌خرید کردیم که به محض اینکه در همه دنیا توزیع کنند ما هم آن را دریافت می‌کنیم و تزریق می‌کنیم.


انتظار برای واکسن کرونا


با این حال باید منتظر ماند  و دید که در آینده واکسن ایرانی کرونا به چه مرحله‌ای خواهد رسید؛ همچنین چگونگی واردات واکسن ایرانی نیز باید مشخص شود؛  لذا انتظار می‌رود وزارت بهداشت در زمینه ورود واکسن کووید-19 به کشور دقت بیشتری داشته باشد تا از ورود آسیب‌های احتمالی به مردم جلوگیری شود؛ همچنین وزارت بهداشت باید راه‌کار مناسبی را برای تامین و توزیع واکسن کرونا در دستور کار خود قرار دهد.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر