۸۸ طرح در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی رونمایی میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، غلامحسین رحیمی در نشست خبری هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت و بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فنبازار که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، بیان کرد: هفته پژوهش یادآور تلاشهایی نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم، فناوری، تحقیقات و نوآوری است.
وی افزود: هر سال در هفته پژوهش مروری بر آنچه که در سال گذشته در حوزه پژوهش و تحقیقات اتفاق افتاده، داریم. عدم کامیابیها مورد بررسی قرار میگیرد تا اگر ضعفی وجود داشت در سال بعد رفع شود. توفیقها نیز بررسی میشوند تا در سال آینده از نظر کیفی و کمی به آنها اضافه شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هفته پژوهش امسال با وجود کرونا برگزار میشود، بنابراین باعث تغییر رویه در برگزاری برنامهها شده است. اکثر برنامهها به جای برگزاری حضوری به شکل برخط برگزار میشوند. ابتدا قرار بود نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار به شکل ترکیبی حضوری و برخط برگزار شود اما به دلیل شرایط حاد کرونایی در کشور تصمیم بر این شد که نمایشگاه به صورت کاملاً مجازی برگزار شود.
رحیمی با اشاره به این که برنامههای امسال با تنوع و وسعت سالهای قبل برگزار میشود، بیان کرد: برنامههای جدیدی نیز برای هفته پژوهش امسال تدارک دیده شده است. در استانها هفته پژوهش از هفته پیش آغاز شده و برنامههای آن با رونق و جدیت دنبال میشود. روال بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار مانند سال گذشته است و سعی شده تمامی برنامههای سال گذشته به صورت مجازی پیادهسازی و برگزار شود.
وی افزود: سامانهای که برای نمایشگاه مجازی امسال برگزار میشود، سامانه تک هاب است. ۲ هزار و ۶۰۰ فناوری برای حضور در این نمایشگاه ثبت شد که بعد از داوریهای اولیه یک هزار و ۴۰۰ و بعد از ارزیابی نهایی به ۸۸ طرح رسید که در نمایشگاه امسال رونمایی و معرفی میشوند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که طرحهای حاضر در نمایشگاه از تمامی استانها و شرکتها هستند، گفت: ۶۹ دانشگاه، ۱۸ پژوهشگاه، ۳۵ پارک علم و فناوری، ۱۵ مرکز رشد و پنج موسسه تحقیقاتی وابسته به دستگاههای اجرایی در نمایشگاه امسال حضور دارند. ۱۲۸ طرح از شرکتهای فناور خصوصی، هزار و ۲۸۷ طرح از دانشگاهها، ۵۴۰ طرح از پارکهای علم و فناوری، ۳۸۶ طرح از مراکز رش و ۲۴۸ طرح از پژوهشگاه در بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار حضور دارند.
رحیمی بیان کرد: ۶۱۲ طرح از تهران، ۲۲۲ طرح از مازندران و ۲۱۴ طرح از گیلان در نمایشگاه ارائه شده و گلستان، اصفهان و اردبیل نیز از دیگر استانهای کشور با بیشترین طرح ارائه شده هستند. هر استان برنامههای مخصوصی برای هفته پژوهش دارد و از اساتید و پژوهشگران که موفق به ایجاد ارتباط میان پژوهش و صنعت شدهاند، تقدیر میشود.
وی افزود: به رغم تمام محدودیتهای ناشی از کرونا هفته پژوهش به روال گذشته در کشور برگزار میشود. از جمله برنامههای جدید امسال شناسایی نخبههای پژوهشگری است که در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه تلاش کردهاند.
انتهای پیام/4021/4144/
انتهای پیام/