مسیر غلط رستمی برای حضور در المپیک/ خود کرده را تدبیر نیست
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، دوران افول کیانوش رستمی از بعد از المپیک ریو شروع شد؛ قهرمانی طلایی المپیک قبل از آوردگاه ریو تصمیم گرفت تنهایی تمرینات خود را ادامه دهد و به گفته خودش شیوه مربیان را قبول ندارد و سالهاست که با تمرینات اختصاصی که خود انجام داده است توانسته بهترین عملکرد را داشته باشد. تمرین تنهایی کیانوش در المپیک ریو جواب داد و او توانست با همان شیوه طلای المپیک را به نام خود بزند، اما روزهای اوج این قهرمان وزنهبرداری ایران به همینجا ختم نشد و او روز به روز افت کرد. در مسابقات مختلف ناکام شد و این بار در لیگ وزنهبرداری هم لقب ناکام را به خود اختصاص داد و نتوانست انتظارات را برآورده کند.
او که با تیم گهر زمین سیرجان قرارداد دارد؛ پس از اوت شدن در رکوردگیری تیم ملی دوباره در اهواز نیز روی تخته مسابقات رفت. رستمی در دومین شانس خود نیز نتوانست مقام نخست را کسب کند و با اختلاف یک کیلوگرم نسبت به ایوب موسوی وزنهبردار ملیپوش تیم فولاد خوزستان در رده دوم قرار گرفت.
نکته جالب توجه اینکه رستمی پس از پایان دور رفت مسابقات لیگ وزنهبراری گفت: «از مسئولان انتظار دارم که به من که میخواهم سومین مدال المپیک را کسب کنم، کمک کنند. اما من را رها کردهاند و به من کمک نمیکنند. البته کمیته ملی المپیک آن مبلغی را که IOC میدهد به حساب من واریز میکند؛ اما من میخواهم کشور خودم از من حمایت کند و باید فضای تمرینی و اردویی من و شرایط تغذیه من فوقالعاده باشد ولی تا حالا چه کسی این مسائل را چک کرده است؟»
رستمی در صحبتهایش عنوان کرده که او را رها کردند در صورتی که او به عنوان وزنهبردار تیم ملی در اردوها شرکت نمیکند و به اعتقاد خودش شیوه مربیان را قبول ندارد و باید تمرینات اختصاصی خود را پیگیری کند؛ تمریناتی که بعد از المپیک ریو دیگر جواب نداد و رستمی هر بار در مسابقات مختلف اعم از جهانی و آسیایی چهره ناکام رقابتها لقب گرفت.
در آبان ماه امسال بعد از 9 ماه بلاتکلیفی به دلیل شیوع ویروس کرونا، اردوی تیم ملی با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی به مدت 40 روز در قرنطینه کامل برگزار شد، تمامی وزنهبرداران و از جمله سهراب مرادی رقیب سفت و سخت کیانوش رستمی در دسته 96 کیلوگرم در این اردو حاضر شدند تا زیرنظر کادرفنی و مربیان تمرینات را بعد از چند ماه بلاتکلیفی پیگیری کنند و تنها غایب این اردو کیانوش رستمی بود.
رستمی اما در مورد عدم حضورش در اردوی تیم ملی وزنهبرداری توضیحات جالبی ارائه داده است، او گفته است: «پس از مدتها در زمان کرونا ۴۰ روز اردوی تیم ملی را برگزار کردند که من به دلایلی شرکت نکردم چون من با پدر و مادرم زندگی میکنم و واقعاً استرس این را داشتم که خدای ناکرده یک وقت به واسطه غذایی که وارد اردو میشود و ایدهآل نباشد، کرونا بگیرم و این بیماری را به افراد دیگری انتقال دهم. من به همین دلایل تمام تلاشم را کردم که پروتکلهای بهداشتی را رعایت و در خانه تمرین کنم. واقعاً هدف خاصی نداشتم و مگر قرار بود چه زمانی در المپیک شرکت کنم؟ من کسی هستم که امتیاز سویس او را سوزاندند و به همین دلیل مجبورم که دوباره با استرس زیاد وزنه بزنم اما بازهم خدا را شکر میکنم.»
در شرایط فعلی که شیوع ویروس کرونا همه مردم را تهدید میکنند؛ طبیعی است که وضعیت در اردوهای تیم ملی سختتر از گذشته شده باشد، اما نکته قابل توجه اینکه برای حضور در اردو از ملیپوشان تست کرونا گرفته شد و اردوها با رعایت کامل پروتکلها برگزار شده است و توجیه رستمی نمیتواند چندان قابل قبول باشد. در تمامی رشتههای ورزشی این روزها ورزشکاران در اردو به سر میبرند و برای همه نگرانیهایی زیادی وجود دارد، اما به هر حال سال منتهی به المپیک است و ورزشکاران برای حضور در آن آوردگاه مهم با تمام سختیها کنار آمدهاند.
کیانوش رستمی یکی از امیدهای وزنهبرداری ایران است، اما متأسفانه در این چند ساله راه اشتباهی را انتخاب کرده و همین موضوع هم سبب شد که در مسابقات مختلف اوت کند؛ زمانی که کیانوش تصمیم گرفته بود به تنهایی تمرینات را ادامه دهد، خیلی از اهالی وزنهبرداری به رئیس فدراسیون ایراد گرفتهاند که نباید او را به حال خود رها کند؛ اما فدراسیون این کار را انجام داد. علی مرادی رئیس فدراسیون وزنهبرداری چند وقت پیش به صراحت اعلام کرد در صورتی که رستمی در اردوها حاضر نشود جایی در تیم ملی ندارد و این بار هم یک سیاست غلط در مورد او در حال اجرا است چرا که در سال منتهی به المپیک یکی از سرمایههای وزنهبرداری ایران در شرایط نامناسبی قرار دارد.
نتایجی که رستمی بعد از المپیک ریو ثبت کرده نشان میدهد که او به هیچ عنوان موفق نبوده و اتفاقاً در مسابقات حساس هم اوت کرده است؛ بدون شک یکی از دلایل آن علاوه بر تمرینات اختصاصی مسائل روحی و روانی است که اثرات نامطلوبی بر عملکرد این قهرمان طلایی المپیک گذاشته است.
نتایج رستمی در چند مسابقه اخیر که اوت کرده است به شرح زیر است:
رکوردگیری تیم ملی وزنه برداری و دور اول لیگ ۹۹ :
یک ضرب در مهار وزنه ۱۷۰ کیلوگرم اوت شد و در دوضرب هم انصراف داد.
جام فجر۲۰۲۰، گزینشی المپیک توکیو:
در یک ضرب، وزنه های ۱۷۵ و ۱۷۷ را انداخت اوت شد واز جدول مجموع هم حذف شد اما در دوضرب با ۲۱۵ کیلوگرم طلا گرفت.
قهرمانی جهان ۲۰۱۹
سه مرتبه وزنه ۱۸۰ کیلوگرم را انداخت و از جدول یک ضرب و مجموع حذف شد و از دوضرب هم انصراف داد.
بازیهای آسیایی۲۰۱۸
در یک ضرب ۱۷۵ کیلوگرم را ثبت کرد و در دوضرب وزنه های ۲۱۸ و ۲۲۰ کیلوگرم را انداخت و از جدول دوضرب و مجموع حذف شد.
قهرمانی جهان ۲۰۱۷
در یک ضرب با ۱۷۴ کیلوگرم نقره گرفت اما در دوضرب وزنه های ۲۱۲ و ۲۱۵ کیلوگرم را انداخت و از جدول مجموع نیز حذف شد.
احسان نیک روان
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/