تشکیل شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده به همت مقام معظم رهبری/ بانوان امروزی با استفاده از تجربه 40 ساله انقلاب، قویتر شدهاند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کبری خزعلی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده این شورا در گفتگو با برنامه سعادتآباد رادیو تهران ضمن تبریک سالروز تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: انقلاب اسلامی مجموعهای از عوامل با برتری عامل فرهنگی بود. بلافاصله پس از پیروزی انقلاب، امام خمینی (ره) دستور تشکیل ستادی را برای ارتقای مسائل فرهنگی به وسیله دانشگاهها و افزایش توانایی فرهنگی نظام را صادر کردند. این شورا پس از چهار سال به سطح بسیار بالایی از توانایی رسید.
دشمنان با حذف فیزیکی دانشمندان ما درصدد تضعیف ایران هستند
وی افزود: سران سه قوه، مسئولان فرهنگی نظام و تعدادی از یاران رهبری در این جمع حدودا 40 نفره حضور دارند که در امور فرهنگی، علمی-پژوهشی و فناوری با هدف ارتقای علمی ایران در سطح منطقه و تا سال 1404 در سطح جهان در حال ارائه وظیفه است. نمود آن هم در برنامههای موشکی، هستهای و هوافضای ما در سطوح بالا نمایان است. به طوریکه تمام دنیا جرات تقابل با ما را ندارند به همین دلیل دشمنان با حذف فیزیکی دانشمندان ما سعی میکنند قدرت ایران را تضعیف کنند.
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در ضرورت وجودی این شورا گفت: امام خمینی (ره) در سال 1365 زمان اوج جنگ تحمیلی زمانی که مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب بودند، ساختاری را برای مسائل زنان در نظر گرفتند که فوق سه قوه است. این شورا مجموعهای 26 نفره از معاونان و نمایندگان تمام دستگاهها، سران سه قوه حوزههای علمیه و مراکز تبلیغی و فرهنگی غیردولتی را در بر میگیرد که سیاستگذاری، برنامهریزی، هماهنگی و نظارت، تحقیقات و روابط بین الملل را عهدهدار است. تصمیم این اعضا به شورای عالی تقدیم و با بررسی دو ساله در صحن شورای عالی به مصوبهای قوی برای زنان تبدیل شد.
تشکیل شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده به همت مقام معظم رهبری
وی افزود: این شورا به همت مقام معظم رهبری تاسیس شد. شرح وظایف این شورا بسیار غنی است. سیاستگذاری علمی و فرهنگی و ارتقای جایگاه زنان در دانشگاهها در مسائل تحقیقاتی و بینالملل از فعالیتهای این شوراست. ما در تمامی عرصهها سیاستگذاری داشتهایم اما در عرصه اجرا با نظارت بر دستگاههای اجرایی توانستهایم در برخی موارد مثل تولید محتوا در نشر کتابهای آموزشی دانشگاهی و تربیت اساتید موفق باشیم. برگزاری دوره های آموزشی برای خانوادهها توسط اساتید حوزه و دانشگاه، حمایت از خانواده در دادگاهها، تاسیس موسسه ارشاد و امداد و ارائه لایحههای حمایت از خانواده، بازنگری بر آیین دادرسی، اشتغال و کمک به زنان سرپرست خانوار جزو برنامههایی است که طراحی شده و در اجرای بسیاری از آنان حضوری موفق داشته باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آمار سازمان ملل در درخشش زنان ما در ابعاد مختلف تخصصی در سطح جهان پس از انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی با جذب اعتماد خانوادهها و زنان توانست از حضور و تخصص آنها بدون اهانت و با حفظ کرامت بهرهمند شود. بهعنوان مثال طوبی کرمانی اولین فیلسوف زن ایرانی پس از انقلاب کاردار ایران در یونان با خانوادهای بسیار موفق بود که آغاز حضورش در دانشگاه پس از انقلاب بود.
با حضور زنان در ورزشگاهها با حفظ کرامت آنان موافقیم
وی با اعلام موافقت حضور زنان در ورزشگاه ها گفت: سیاستهای اشتغال و ورزش در سال 76 تصویب شد . برای فوتبال در تمام دنیا پس از بازی رفتارهایی نامناسب وجود دارد به همین دلیل مصونیتی در قانون برای آن در نظر گرفته شده است. از بدو انقلاب تا به امروز حدود 440 سالن ورزشی اختصاصی برای بانوان ساخته شده است. حدود 1 میلیون و 400 هزار بانوی ورزشکار داریم. بانوان معلول ورزشکار 243 مدال در سطح بینالملل به دست آوردهاند. این مدالها قبلا 5 مورد بود اما زنان ما طی 10 سال توانستند ۳ هزار و چهارصد و 18 مدال کسب کنند. 29 سهیمیه پاراالمپیک و 17 سهمیه برای المپیک داریم. کسب 52 کرسی ورزش بینالمللی و 728 مدیریت ورزش از دیگر افتخارات ما در جایگاه ورزش بانوان است و ۳ هزار ۵۲۰ ورزشگاه برای زنان ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: مصوبه شورای انقلاب فرهنگی بر ورزش برای تامین سلامت زنان با تاکید بر ورزش همگانی و مردمی و دوم بر اتکا به ورزش تخصصی تاکید کرده است. ما با ورزش و نیاز زنان برای حضور در ورزشگاهها صددرصد موافقیم به شرطی که کرامت آنان حفظ شود و مورد اهانت و تعرض قرار نگیرند. بهطوریکه سال پیش سالنی را برای حضور در ورزشگاه محیا کردیم این کار به خوبی انجام شد.
خزعلی در واکنش به اظهارات برخی مسئولان و نمایندگان در اعتراض به اینکه چرا زنان نمیتوانند به ورزشگاه بروند گفت: آیا اینها یکبار قانون مصوب سال 84 را خواندهاند؟ تمامی روسای جمهور و شورای انقلاب فرهنگی به این قانون پایبند هستند بهطوریکه رئیسجمهور این قانون را مجددا در مهر سال گذشته ابلاغ کرد و وزارت ورزش هم آن را عملی کرد. ما باید به جای ایجاد موج، زمینه اجرای قانون را فراهم کنیم.
بانوان امروزی با استفاده از تجربه 40 ساله انقلاب، قویتر شدهاند
وی در امیتازدهی به دختران نسل انقلاب و نسل کنونی و اعتماد به جوانان گفت: نمره فرزندان امروزی ما بیشتر است. ما زمانی اعلامیه مینوشتیم و پخش میکردیم. ولی زمانی که تمامی این خاطرات را برای نسل امروز بیان می کنیم شوق خوبی دارند. ۴۰ سال انقلاب برای آنها تجربه و سرمایه است. کسانی که با فرهنگ اسلام و انقلاب در این دوره آشنا شدهاند از نظر مدیریتی و علمی بسیار قویتر هستند. بسیاری از نمایندگان زن جوان ما در مجلس حضور دارند که با قدرت کار را به سمت جلو هدایت میکنند.
همه برنامههای توسعه آمریکایی هستند و فرهنگ غربی را به ما القا میکنند
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به اینکه چرا نتوانستهایم احکام و ایدههای اسلام در مورد زنان را به جهان معرفی کنیم و چه نهادی مسئول این وظیفه است؟ گفت: این امر بر عهده شورای زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی است و این کار از سال 66 آغاز شده است بهطوریکه به عنوان مثال وقتی اسناد ما در کشورهای خارجی مطرح میشد میگفتند ما در آسمانها دنبال این اعمال هستیم و شما این چالشها را بر روی زمین حل کردهاید. اگر ما با نمونه خودمان پیش برویم بسیار موفق خواهیم بود. ما میتوانیم با رعایت حجاب و عفاف و روابط اجتماعی با عزت و کرامت جلوی خشونت علیه زنان را بگیریم. اما چرا این برنامهها عملی نشده است؟ پاسخ این است که در تمام برنامههای توسعه که تماما آمریکایی است اجازه ندادهایم برنامه انقلاب و اسلام وارد شود. بهعنوان مثال مادههای 101 تا 104 برنامه توسعه ششم که به زنان و خانواده تعلق دارد با ارزش ها و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری عنوان شده ولی بر اساس توسعه پایدار پیادهسازی میشود. تهیه شاخصها باید براساس سیاستهای نظام و معیارهای اسلامی تهیه، ابلاغ و پیاده سازی شود که متاسفانه تازه در حال بررسی است و هنوز شاخصهای غربی را القا میکنیم.
ستاد ملی زن و خانواده تاثر چندانی بر مصوبات حوزه زنان نداشته است
خزعلی با تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم تاسیس نهاد فرا قوهای برای زنان و خانواده در سال 92 گفت: این هدیه روز زن مقام معظم رهبری در سال 92 برای زنان ایرانی بود. این مجموعه باید سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت بر اجرا و مجموعههای رصد و آمار و اطلاعات را در اختیار داشته باشد. در سال 93 ایشان هم گلایه کردند که چرا این طرح تحقق نیافته است. چندین طرح به کمک NGO ها و با هماهنگی دستگاهها تهیه شد ولی بر اساس برخی مصلحتها اجرا نشد. حتی ستادی به عنوان ستاد ملی زن و خانواده تاسیس شد که متشکل از سه قوه زیر نظر ریاست جمهوری بود که متاسفانه طی این چند سال مصوبه چندانی نداشته است. اگر رئیسجمهور به مجلس پیشنهاد دهند و مجلس هم آن را تصویب کند زمینه و مصوبات این نهاد متولی آماده است.
اقدام موثری برای افزایش جمعیت صورت نگرفته است
وی با تاکید بر سیاست های ابلاغی مهندسی فرهنگی از سال 90 گفت: در تیرماه 93 شرح وظایفی برای اجرای سیاستهای جمعیتی با توجه به ابلاغ مقام معظم رهبری در نظر گرفته شد و ریز مسئولیتهای هر دستگاه هم عنوان شده است. گزارش آن هم باید هر 6 ماه یکبار به ریاست جمهوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی بازگردد. در 2 سال اخیر هم معاون اول رئیس جمهور اقداماتی را در راستای پیادهسازی مهندسی فرهنگی آغاز کردند ولی ما عزمی در فعالیت نهادها نمیبینیم و تاکنون هیچ گزارشی برای ما ارسال نشده است. دستگاههایی مثل وزارت بهداشت در 10 سال، بیشترین تلاش را در کاهش جمعیت داشتند و ما طی این مدت 70 درصد ریزش داشتیم و در جبران آن هم اقدام موثری صورت نگرفته است.
خزعلی نوید داد: مجلس شورای اسلامی بر اساس سیاستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی کارهای خوبی در تشویق فرزندآوری، حمایت از زنان و خانواده، ارائه بسته های حمایتی، بهداشتی و تغذیهای ارزان و رایگان برای زنان، بیمه زنان خانهدار، حمایت از دانشجویان و اساتید زن با خوابگاه و مهدکودک در دست دارد.
قوه قضائیه در مبارزه با فساد موفقتر از دو قوه دیگر عمل کرده است
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعلام اینکه قوه قضائیه در مبارزه با فساد موفقتر از دو قوه دیگر عمل کرده است گفت: این قوه موظف به رسیدگی و نظارت حتی بر ترک عمل است. زمینه وظایف این قوه در جای دیگری ساخته میشود . انتساب اشخاص در شغلهای حساس نظارت قوی میخواهد و اینها همه در جامعه ما تعطیل است. بررسی این سوابق برعهده وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه است. اگر این کارها درست انجام شود نفوذیها نمیتوانند در پستهای محرمانه و پیچیده نظام حضور داشته باشند. قوه قضائیه در ورود به مفاسد اقتصادی به خوبی ورود کرده ولی مفاسد فرهنگی بسیار عمیقتر و پرضررتر و پردوامتر است. البته کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی هم به خوبی پیگیر مفاسد است و در نهایت قوه مجریه با بررسی قوانین و جلوگیری از قانونشکنی و ترک عمل و جلوگیری از بیتفاوتی نسبت به اجرای قانون انشاءالله به جلو خواهد رفت.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/