صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۱ آذر ۱۳۹۹
مختاری مطرح کرد؛

تعامل با صنعت در ایام کرونا مختل شده است/ سامانه «ساتع» به‌روز نیست

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به معضل جذب سرمایه‌گذار برای طرح‌های صنعتی در دانشگاه‌ها گفت: این مسئله مانعی برای جهش تولید در دانشگاه‌هاست.
کد خبر : 547544

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد مختاری، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف درباره صدمات ناشی از تعطیلی دانشگاه در زمان کرونا به طرح‌ها و قراردادهای دانشگاه شریف گفت: در خصوص تعطیلی‌ها، تعطیلی منحصر به دانشگاه نیست؛ در واقع کل کشور تقریباً به‌صورت نیمه تعطیل است.


وی افزود: یکی از مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم، این است که متأسفانه بخش قابل توجهی از بازار در اختیار سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی است. لذا وقتی دولت تعطیل می‌شود، تقریباً بازار نیز به لحاظ صنعتی و فناوری با تعطیلی و رکود رو‌به‌رو می‌شود که همین موضوع، فشار وارده بر ما را مضاعف می‌کند.


مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: با شیوع کرونا از همان ابتدا شاهد بوده‌ایم که سازمان‌ها و شرکت‌ها، یک خط درمیان و به‌صورت نصفه و نیمه کار می‌کنند و همین امر، تعاملات ما را با آن‌ها با خلل و تأخیر روبه‌رو می‌کند. البته در شرایط فعلی و با در نظر گرفتن اهمیت موضوع سلامت جامعه این مسئله اجتناب‌ناپذیر است.


مختاری گفت: دانشگاه نیز مانند سایر سازمان‌ها و شرکت‌ها در شروع این بحران، غافلگیر و فعالیت‌های آن دچار وقفه شد. بخشی از فعالیت‌های دانشگاه که نیازمند حضور دانشجویان است تقریباً متوقف شده است. این شامل برگزاری دوره‌های شتابدهنده‌ای است که در ادامه منجر به شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شوند. چنین فعالیت‌هایی طبیعتاً نیازمند حضور فیزیکی در دانشگاه است که مقداری با مشکل روبه‌رو شده است.


وضعیت قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شریف در ایام کرونا


وی ادامه داد: با این وجود اما، اجرای قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شریف با وقفه آنچنان محسوس و اثرگذاری روبرو نشد و خوشبختانه خیلی زود دوباره از سر گرفته شد. بخش قابل توجهی از قراردادها، با مشارکت و همکاری تیم‌هایی متشکل از دانشجو و فارغ‌التحصیلان در حال اجراست و اکنون نیز با کمک همین افراد، پروژه‌ها در حال اجراست.


مدیرکل ارتباط با صنعت دانشگاه شریف با اشاره به اینکه برای دستیابی به موفقیت‌های قابل توجه، لازم است که سرمایه‌گذاران بزرگتر به میدان آمده و با ایفای نقش کلیدی، شرایط تولید محصولات فنی را در مقیاس وسیع‌تر فراهم کنند، گفت: این یک واقعیت است که کارهای فنی در کشور ما چندان سودآور نیست و زمان بازگشت سرمایه نیز اگرچه از لحاظ استانداردهای جهانی قابل قبول است، ولی به لحاظ وجود بازارهای کاذب، این سرمایه‌گذاری جذاب نیست. سرمایه‌گذار گاهی ترجیح می‌دهد به‌جای حضور در عرصه صنعتی، سرمایه خود را صرف خرید ملک، طلا و یا ارز کند! که همین موضوع مانعی سخت در مسیر جهش تولید خواهد بود.


مختاری به سامانه «ساتع» وزارت علوم نیز اشاره کرد و گفت: این سامانه مسائل خاص خود را دارد و قرار شده شرکت‌ها نیازهای خود را در این سامانه ثبت کنند؛ باید تلاش شود که این سامانه تبدیل به لیست‌های غیرواقعی و بعضاً تاریخ گذشته نشود. ضمن اینکه انجام فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه مستلزم تعامل‌های بعضاً طولانی و رفت و برگشتی فیمابین دانشگاه و متقاضی است. حتی در مواردی شرح خدمات و اهداف پژوهش در همین رفت و آمدها تغییر می‌کند.


وی افزود: البته از آنجا که دانشگاه شریف، در حوزه صنعت دانشگاه شناخته شده‌ای با سوابق درخشان است، خود صنایع و بازار برای طرح نیازها و سفارش‌های خود مستقیماً به طرف دانشگاه می‌آیند و از این رو، بخش قابل توجهی از قراردادهای دانشگاه شریف از کانالی غیر از کانال ساتع محقق می‌شوند.


منبع: مهر


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر