صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۹ - ۲۰ آذر ۱۳۹۹
سفیر اتحادیه اروپا:

منازعه دریای جنوبی چین موضوعی بین‌المللی است

سفیر اتحادیه اروپا در چین مدعی شد اختلافات در دریای جنوبی چین مسئله‌ای بین‌المللی است.
کد خبر : 547373

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از رویترز، «نیکلاس چاپیوس» سفیر اتحادیه اروپا در پکن روز پنجشنبه گفت، باوجود اختلافات موجود، روابط کشورهای غربی و چین باید به گسترش همکاری‌ها بپردازند.


چاپیوس در نشستی در پکن گفت: بیایید هرزمانی که چین آماده همکاری است، تا جایی که می‌توانیم و هر زمان که می‌توانیم، با چین همکاری داشته باشیم و هر زمان که لازم است نسبت به این کشور مخالفت‌های داشته باشیم.


این دیپلمات اروپایی ضمن اتهام‌زنی علیه چین گفت:‌ باید در خصوص "نه" گفتن به قلدری و ارعاب، دیپلماسی زورگویانه و دیپلماسی پرخاشگرانه، درک مشترکی داشته باشیم.


چاپیوس در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفت، کشورهای اروپایی باید با استرالیا، نیوزیلند و ملل جنوب آسیا (آسه‌آن) در خصوص منطقه تحت منازعه دریای جنوبی چین به درک مشترک برسند.


وی مدعی شد:‌ آزادی ناوبری ضروری است. دریای جنوبی چین فقط مسئله چین نیست بلکه مسئله‌ای بین‌المللی است.


کشورهای غربی ازجمله انگلیس و آمریکا تحت ادعای آزادی ناوبری در آب‌های بین‌المللی و در حمایت از تایوان در برابر چین، بارها از تنگه تایوان عبور کرده‌اند.


چین تایوان را بخشی از خاک سرزمین اصلی خود می‌داند و اعلام کرده از طریق گفت‌وگو یا به روش نظامی آن را پس خواهد گرفت. در حال حاضر سازمان ملل متحد و بسیاری از کشورهای عضو آن، تایوان را کشور مستقل نمی‌دانند.


بااین‌حال، استرالیا علی‌رغم ابراز «نگرانی عمیق» از تهدیدات چین در بیانیه مشترک با طرف آمریکایی، شرکت در گشت‌زنی مشترک با نیروی دریایی آمریکا در دریای جنوبی چین را رد کرده و بر لزوم عدم لطمه زدن بر روابط حیاتی کانبرا-پکن تأکید کرده‌اند.


از سوی دیگر نشریه «نیوزویک» هفته گذشته نوشت، حجم مبادلات تجاری چین با اتحادیه اروپا برای نخستین بار از آمریکا پیشی گرفته است و این اتفاق را دستاورد تازه‌ای برای چین خوانده که جایگاهش در نظم بین‌المللی نگرانی و انتقاد آمریکا و برخی از دیگر کشورهای غربی را به همراه داشته است.


سخنگوی وزارت خارجه چین، این مسئله را نشان‌دهنده روابط قوی میان چین و اروپا توصیف و خاطرنشان کرد اتحادیه اروپا اکنون بزرگ‌ترین شریک تجاری چین است.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر