صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۳ آذر ۱۳۹۹
ظرفیت‌های آزمایشگاهی؛ خدمات تحقیقاتی/ 49 شهرکی‌پور در گفتگو با آنا خبر داد؛

ارائه خدمت به پژوهشگران در 60 باب آزمایشگاه و کارگاه/ دستگاه‌های HPLC و جذب اتمی در واحد رودهن فعال هستند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با بیان اینکه دستگاه‌های HPLC و جذب اتمی در این دانشگاه فعال هستند از ارائه خدمت به پژوهشگران و محققان در 25 باب آزمایشگاه و 35 باب کارگاه خبر داد.
کد خبر : 547143

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور بوده و مجموعه‌ای که در قالب سامانه‌های ساها، ساتا و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.


بر این اساس بر آن هستیم تا این ظرفیت بزرگ خدماتی کشور را در سلسله گزارش‌ها و گفتگوهایی به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران و ... معرفی و اطلاع‌رسانی کنیم.


در ادامه معرفی ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور و در شماره 49 در گفتگو با حسن شهرکی‌پور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن به تشریح ظرفیت‌ها و کاربردهای آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های این دانشگاه برای کمک به دانشجویان، محققان، پژوهشگران و صنعتگران کشور پرداخته‌ایم که با هم پی‌می‌گیریم.


آنا: ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


شهرکی‌پور: از اولویت‏‌های سال جاری این دانشگاه توجه ویژه به ارتقای کمی و کیفی آموزش، تجهیز و راه‌‏اندازی آزمایشگاه‏‌های جدید مجهز به آخرین فناوری‌‏های روز دنیا و حمایت از استادان و دانشجویان نخبه، محقق و پژوهشگر است.


امیدواریم با تلاش مضاعف و ارائه طرح‌‏ها و پروژه‌‏های تحقیقاتی جدی در راستای فرمایش مقام معظم رهبری در حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی گام‏‌های عملی برداریم. تجربیات چند دهه استادان با مرتبه علمی استادی، دانشیاری و استادیاری در رشته‌‏های مختلف تحصیلات تکمیلی از افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن است.


‏اکنون تعداد زیادی دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در چهار مقطع دکتری، کارشناسی ‏ارشد، کارشناسی و کاردانی مشغول به تحصیل هستند.


در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن تعداد 25 باب آزمایشگاه و 35 باب کارگاه وجود دارد. در دانشکده کشاورزی آزمایشگاه‌های زراعت، میکروبیولوژی، فیزیولوژی، ژنتیک، اصلاح نباتات، هوا و اقلیم‌شناسی، فیزیک خاک، شیمی خاک، زمین‌شناسی، علوم و صنایع غذایی، خاک‌شناسی، کارگاه مکانیک ماشین‌آلات کشاورزی، کارگاه ادوات کشاورزی، مزرعه تحقیقاتی-آموزشی کولیک، گلخانه  سایت مرکز دانشگاهی و گلخانه مزرعه تحقیقاتی کولیک فعال هستند.


دانشکده علوم پایه شامل آزمایشگاه‌های بیوشیمی، جانورشناسی، فیزیولوژی جانوری، جنین‌شناسی، بافت‌شناسی، زیست‌شناسی سلولی و جانوری، جلبک‌شناسی، سیستماتیک گیاهی و کشت سلولی است. دانشکده روانشناسی نیز آزمایشگاه روانشناسی تجربی و کارگاه تست روانشناسی دارد.


دانشکده عمران هم شامل کارگاه‌های هیدرولیک و سیالات، مکانیک خاک، مقاومت مصالح، مصالح ساختمانی، تأسیسات برقی و مکانیکی، چوب و قالب‌بندی، جوش و ورقکاری و تراشکاری (کارگاه عمومی)، نقشه‌برداری عمران، تکنولوژی بتن، اجزای ساختمانی  و آزمایشگاه پژوهشی بتن است.


در دانشکده مکانیک واحد رودهن کارگاه‌های  دینامیک و ارتعاشات، مولد قدرت،  شاسی   و   بدنه، سوخت‌رسانی،  نقص‌یابی، ترمودینامیک، مکانیک سیالات، انتقال قدرت  معمولی، انتقال قدرت اتوماتیک و دستگاه‌های الکتریکی خودرو وجود دارد.


کارگاه‌های شبکه، سیستم عامل و پایگاه داده‌ها، مدار منطقی، مدار الکتریکی و الکترونیکی، برنامه‌نویسی 1، برنامه‌نویسی 2، برنامه‌نویسی 3، برنامه‌نویسی4، معماری و ریزپردازنده، برق، ماشین‌های الکتریکی 1، ماشین‌های الکتریکی 2 و مبانی مهندسی برق (رشته مکانیک)، سیستم‌های کنترل خطی و الکترونیک صنعتی در دانشکده کامپیوتر فعال هستند.



دانشکده معماری هم شامل کارگاه‌های چاپ سیلک و فلز و حجم‌سازی، ارتباط تصویری 1، سازه‌های نوین، نقشه‌برداری، هنر مهندسی، ارتباط تصویری 2 و تصویرسازی و کارگاه مصالح و ساخت است.


آنا: چه دستگاه‌ها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در دانشگاه متبوع‌تان دارید؟


شهرکی‌پور: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن دستگاه‌های HPLC و جذب اتمی وجود دارد. کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در مسائل دارویی، مواد غذایی، علوم حیات و پلیمرها کاربرد دارد و اجزای یک ماده را از هم تفکیک می‌کند.


دستگاه جذب اتمی به‌منظور تجزیه تركیبات فلزی در مواد اهمیت دارد. دقت دستگاه جذب اتمی همراه با استفاده از كوره آن را روشی ایده‌آل برای تعیین بسیاری از تركیبات شیمیایی فلزی  قرار داده است.


آنا: کاربرد این دستگاه‌ها برای چه گروه‌های تحصیلی و پژوهشی است؟


شهرکی‌پور: کاربرد این دستگاه‌ها برای رشته‌های کشاورزی و علوم پایه، عمران، معماری، کامپیوتر، روانشناسی و مکانیک است.


آنا: آیا آزمایشگاه‌های واحد رودهن به آزمایشگاه همکار استاندارد تبدیل شده است؟


شهرکی‌پور: خیر، هنوز به آزمایشگاه همکار استاندارد تبدیل نشده‌اند.


آنا: تاکنون چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاه‌تان داشته‌اید؟


شهرکی‌پور: اغلب آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن آموزشی هستند؛ اما در راستای اجرای سیاست‌های تدوین‌شده  برای افزایش درآمدزایی غیرشهریه‌ای از سال 1396 مرکز رشد و فناوری این دانشگاه به جذب بخش خصوصی و دولتی اقدام کرده است و مقرر شد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد و فناوری با توجه ظرفیت‌ها، اعم از دانش، نیروی کارشناس و شیوه‌نامه‌ها از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحد طبق مقررات موجود استفاده کنند.


آنا: با توجه به شعار سال (جهش تولید) در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحد متبوع‌تان چه برنامه‌هایی برای کمک به رونق و جهش تولید در سال جاری دارید؟


شهرکی‌پور: اداره آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها اعلام کرده است که چنانچه شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد و فناوری نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی داشتند، براساس مقررات دانشگاه همکاری کند.


 این دانشگاه تاکنون با تعدادی از دانشجویان ارشد و دکتری درباره انجام پایان‌نامه همکاری لازم را داشته‌ است.


در برگزاری کارگاه‌های استخراج DNA برای مدارس رودهن و دانشجویان، کارگاه کار با حیوانات آزمایشگاهی، کارگاه تهیه کرم گیاهی و کارگاه کشت قارچ خوراکی همکاری داشته‌ایم و به دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برای اجرای کارگاه در زمینه کشاورزی و زیست‌شناسی اعلام آمادگی کرده‌ایم.


آنا: آیا در دوره مبارزه با کرونا موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی شده‌اید؟


شهرکی‌پور: خیر، هیچ محصولی تولید نشده است؛ اما استادان گروه شیمی در تهیه پروتکل‌های تولید الکل بسیار فعال بودند. بسیج کارکنان و اداره آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها به تهیه فیلم آموزشی برای نحوه تهیه الکل 70 درصد و توصیه‌های بهداشتی در اسفند 98 اقدام کرد و این فیلم در شبکه‌های مجازی خبری منطقه ارسال و پخش شد. البته در مرکز رشد واحد رودهن به موفقیت‌های خوبی در مقابله با کرونا دست یافتیم.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر