صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۳ - ۱۹ آذر ۱۳۹۹
حجت‌الاسلام رستمی مطرح کرد؛

رشد 19 برابری تولید علم ایران در دنیا/ همکاری نهاد رهبری با واحدهای علم و فناوری به‌صورت جدی پیگیری می‌شود

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: همکاری نهاد رهبری با واحدهای علم و فناوری باید به‌صورت جدی پیگیری شود.
کد خبر : 547084

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در نشست مشترک و هم‌اندیشی مجازی معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها و مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به حدیث نبوی رسول اکرم (ص) که می‌فرمایند «العلم سلطان» گفت: بحث اهمیت اقتدار علمی و موضوع توجه به پژوهش تولید دانش حرکت در مرزهای دانش و تلاش برای اقتدارآفرینی موضوعی است که اهمیت آن بر دوستان حاضر در جلسه پوشیده نیست و مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم اولین راهبردی که برای رسیدن به اهداف متعالی ایران و انقلاب اسلامی و نظام اسلامی می‌شمارند، بحث علم و پژوهش است.


رشد 19 برابری تولید علم ایران در دنیا


وی با اشاره به سهم کشور در تولید علم افزود: سهم کشورمان در تولید علم در سال پیروزی انقلاب اسلامی یک‌دهم درصد از حجم تولید علم در آن سال دنیاست. برای مجموعه‌ای که علم و دانش تولید شده است در سال ۵۷، یک‌دهم درصد از تولید علم سهم دانشمندان ایرانی است. اما سال گذشته آن چیزی که اتفاق افتاد ۱.۹ درصد است. یعنی نسبت به بهره‌مندی از سهم علم و دانش تولیدی در دنیا ما ۱۹ برابر رشد کرده‌ایم و این موضوع را باید با این مقیاس مورد توجه قرار دهیم که علم تولید شده دنیا در سال ۵۷ با دانشی که در سال ۱۳۹۸ در دنیا تولید شده چه نسبتی داشته است.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: در این گسترش عظیم علمی سهم کشور ما از علم تولید شده دنیا از یک دهم جمعیتمان که یک درصد دنیاست، نزدیک دو برابر جمعیت، این سهم افزایش پیدا کرده است. این ناشی از باور و حرکت ارزشمند است که در دانشگاه‌های ما اتفاق افتاده است.


رستمی ادامه داد: ما بر این باور هستیم که علم و دین باهم توأمان هستند و به همین دلیل است که آن پژوهشی را پژوهش ارزشمند می‌دانیم که در راستای جلب رضای الهی و خدمت به بندگان خدا و رفع مشکلات انسان‌ها قرار بگیرد. به همین دلیل است که ما الگوهایی همانند شهید فخری‌زاده عزیز را داریم. شهدای ارزشمند عرصه علم و فناوری به‌نوعی مدال افتخار دیگر بر موضوع تولید علم و دانش در کشورمان هستند.


وی با اشاره به اقدامات دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر زمانی دشمن برای آسیب زدن به کشور مسئولان را هدف ترور قرار می‌داد، اگر زمانی جنگ نظامی برای فتح سرزمینی تحمیل می‌شد امروز می‌بینیم آن هجمه‌ای که در حال اتفاق افتادن است، علاوه بر حجم‌های تحریمی تهدیدی و تطمیعی حذف فیزیکی دانشمندان این عرصه است. یعنی عرصه‌ای که جنگ جدی در آن وجود دارد و نقطه اقتدار، قوت و عزیمت حرکت یک ملت به سمت قله‌های پیشرفت بوده، علم است و این مدال افتخاری بر گردن همه دانشمندان عزیز این مرزوبوم است.


به‌دنبال  تحلیل کلان از وضعیت فعلی کشور و حرکت علمی کشور هستیم


حجت‌الاسلام رستمی افزود: در این جلسه به زمینه‌های موفقی که در عرصه پژوهش و در فضاهای علمی اتفاق افتاده است، اشاره شد. در این راستا به دنبال آن هستیم که تحلیلی کلان از وضعیت فعلی کشور و حرکت علمی کشور داشته باشیم. امیدواریم ضمن اشاره به ارزش‌های کسب شده در فضاهای دانشگاهی مسائل پیش روی پژوهش و احیاناً مشکلاتی که در این عرصه است برطرف شود. قاعدتاً بخشی از آن مربوط به مشکلات سخت‌افزاری و امکاناتی است و بخشی از آن ممکن است به روش و سازوکارها و سبک‌هایی است که نیاز به اصلاح دارد. شما عزیزانی که درگیر در میدان و صحنه هستید قطعاً به‌عنوان کارشناسان خبره در این حوزه حتماً می‌توانید راهکارهایی را ارائه بدهید.


وی گفت: از دوستان انتظار داریم روند تحولی و چشم‌اندازی که به آن سمت حرکت می‌کنیم و مسیرهایی که برای رسیدن به حرکت روبه‌جلو و لوازم و ابزاری که لازم است را تبیین کنند.


نهاد رهبری در دانشگاه‌ها نباید اکتفا به فعالیت‌های فرهنگی صرف کند


حجت‌الاسلام رستمی با اشاره به رسالت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در بخش پژوهش اظهار کرد: یک نکته خوب و امید بخش این است که نهاد بر اساس رسالتی که در مأموریت‌های خود از طرف مقام معظم رهبری دارد اکتفایی به فعالیت‌های فرهنگی صرف نکند. در سایر حوزه‌ها توجه‌ای داشته باشد و منتقل‌کننده مسائل و یاری‌گر بخش ارزشمند و مهم جریان علمی کشور یعنی بخش پژوهش باشد که این اتفاق خوبی است.


وی گفت: همانطور که اشاره شد بحث همکاری نهاد با بخش پژوهشی باید آغاز شود و در بخش‌های جدید پژوهش مثل واحدهای علم و فناوری و در بخش‌های جریان آموزش عالی کشور بتوانیم همکاری لازم را داشته باشیم. می‌دانید که رهبر انقلاب تأکیدشان بر این موضوع است که بروید به سراغ کارهای نشدنی تا بشود و این تعبیر بزرگی است.


رستمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری افزود: رهبر انقلاب فرمودند که ما انتظار داریم 50 سال آینده زبان فارسی زبان مرجع علمی جهان باشد که لازمه آن کاری است که در حال انجام است و باید شتاب بیشتر بگیرد. یعنی تولید علم و دانش و نکته بعدی موضوع مهاجرت است که باید به آن رسیدگی جدی شود.


کاهش بودجه پژوهش کشور آسیب جدی است


وی با اشاره به هجمه دشمنان علیه دانشمندان ایرانی خاطرنشان کرد: تقاضای بنده این است که نباید اجازه بدهیم دشمن در هدف خود که هجمه به جریان علمی کشور است موفق باشد. جریان علمی و پژوهشی و دانشمندان کشور مورد هجوم تحریمی و محدودیت‌های مختلف هستند که به ایراداتی هم اشاره شد و به محض کم شدن بودجه‌ها اولین بخشی که مورد بی‌مهری قرار می‌گیرد بخش پژوهش است و این یک آسیب جدی است.


حجت‌الاسلام رستمی گفت: در کنار محدودیت‌ها برای بخش پژوهش، موضوع بعدی اقدامات ناشی از ضعف و حقارت دشمن است که نسبت به دانشمندان به منظور منصرف کردن جریان علمی کشور از توجه به مسائل اصلی و کلان کشور و مردم صورت می‌گیرد و این اتفاق نباید بیفتد. این نام‌ها باید بلند بمانند که مستلزم تلاش عزیزان معاونت پژوهشی است و همکاران می‌توانند در گذاشتن اسم برای جشنواره‌ها، جایزه‌ها و...، اسامی امثال شهید فخری زاده و شهدای قبل از ایشان گذاشته شود تا نام‌های پرآوازه این شهدا به جا بماند.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر