صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۳ - ۱۷ آذر ۱۳۹۹

27 نشانه از نقشه ضد ایرانی بایدن

در این مطلب مواضع شخصیت‌های مطرح حزب دموکرات در خصوص بازگشت به برجام را بررسی کرده‌ایم.
کد خبر : 546443

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در روزهای اخیر، مواضع زیادی با عنوان بازگشت آمریکا به برجام در دوران ریاست جمهوری جو بایدن و حضور دموکرات‌ها در کاخ سفید مطرح می‌شود. سؤال اصلی این است که آیا این بازگشت در راستای عمل به تعهدات واقعی آمریکا در برجام یا در راستای احترام به یک سند حقوقی خواهد بود یا دولتمردان و سناتورهای دموکرات در ماورای بازگشت به برجام به دنبال تحقق اهداف دیگری در تقابل با کشورمان هستند؟ در این خصوص به بررسی مواضع 27 سیاستمدار مطرح دموکرات در قبال توافق هسته‌ای و چگونگی بازگشت به آن می‌پردازیم:


الیزابت وارن ،سناتور ایالت ماساچوست:
برجام فقط آغاز بود. ما نیاز داریم همچنان محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای ایران بعد از سپری شدن بند «غروب آفتاب» ادامه بیابد. ما همچنین نیاز داریم در خصوص نگرانی‌های جدی درباره مسائلی به‌غیراز برنامه هسته‌ای ایران شامل برنامه موشک‌های بالستیک و حمایت آن از گروه‌های نیابتی در خاورمیانه مذاکره کنیم.  برجام با توجه به از بین بردن خطر ایران مجهز به سلاح هسته‌ای، امکان گفت‌وگو بر سر این مسائل را راحت‌تر کرده بود.


برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت:
 ترامپ با خروج از توافق هسته‌ای با ایران، دچار اشتباه بزرگی شد. بازگشت به توافق هسته‌ای را مقدمه‌ای برای مذاکره در خصوص تنش‌های غیرهسته‌ای (مسائل منطقه‌ای و موشکی) با ایران می‌دانم.


کریس کونز، سناتور ایالات دلاویر:
پیش از آن‌که از بازگشت به برجام حمایت کنم، واشنگتن به راهی برای اعمال محدودیت بر برنامه موشکی و حمایت ایران از گروه‌های نیابتی نیاز دارد. این‌ها باید زمانی محقق شود.


کریستن سینما، سناتور ایالت آریزونا:
من وقتی در جریان توافق ایران در کنگره قرار گرفتم، از برجام حمایت نکردم. اما هنگامی‌که این قرارداد امضا شد، من از اقداماتی حمایت می‌کردم که امنیت ملی ما را افزایش می‌دهد. توافقی که بتواند دغدغه‌های دیگر (موضوعات موشکی و منطقه‌ای) را پوشش دهد.  در خصوص اقدام ترامپ در خصوص خروج از برجام نیز معتقدم خروج از برجام بدون این‌که استراتژی جدیدی در قبال ایران تنظیم نکنیم، منجر به افزایش  امنیت ما نمی‌شود.


دایانا فاینستاین، سناتور ایالت کالیفرنیا:
فکر می‌کنم دغدغه‌های دولت ترامپ مبنی بر محدود کردن توان موشکی ایران (پس از خروج از برجام) صحیح بود.بگذارید به‌وضوح بگویم.... اینها موشک‌های بالستیک هسته‌ای نیستند و موشک‌های بالستیک متعارفند، اما ایران بیش از هر کشور دیگری در منطقه، تعداد زیادی از آنها‌ را در اختیار دارد. این مسأله باید در مذاکرات بعدی با ایران مدنظر قرار گیرد.


مایکل بنت، سناتور ایالت کلرادو:
این توافق( برجام ) اگرچه کامل نیست اما گام مهمی را در دستیابی به اهداف ما محسوب می‌شوند.  من با خروج ترامپ از برجام مخالف بودم. امید من این است که در آینده طرفین بتوانند به توافقی پایدار دست یابند که توانایی ایران برای دستیابی به سلاح اتمی را محدود کند. بارها گفته‌ام آمریکا باید به جهان بعد از برجام فکر کند.


کریس مورفی، سناتور ایالت کنتیکت:
من فکر می‌کنم حزب دموکرات حمایتی قاطعانه از بازگشت دولت (دولت بایدن) به برجام کند.  البته ایرانیان می‌گویند باید خسارت‌های وارده به این کشور( بر اثر خروج دولت ترامپ از برجام ) جبران شود. ما نباید با این موضوع موافقت کنیم. ما باید به ایرانیان بگوییم نشستن ما پای میز مذاکره، برای توافقی جدی‌تر و سخت‌تر ( نسبت به برجام ) خواهدبود.


ریچارد بلومنتال، سناتور ایالت کنتیکت:
ترامپ به جای آن‌که توافق هسته‌ای با ایران و محدودیت‌هایی را که علیه ایران در این توافق وجود داشت، بسط و گسترش دهد، از برجام خارج شد.  این مسأله، به ایران اجازه می‌دهد برنامه‌های هسته‌ای خود را به پیش ببرد. ما باید به تقویت توافق و در نظر گرفتن محدودیت‌های بیشتر در قبال ایران بیندیشیم.


تام کارپر، سناتور ایالت دلاویر:
 من خروج ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران را ( از ابتدا) فاجعه‌بار می‌دانستم.  توماس فریدمن در این خصوص جمله‌ای دارد که من آن را مورد توجه قرار می‌دهم: این‌که اوباما توافق هسته‌ای را پدید آورد، ترامپ آن را ویران کرد و حالا باید ما ( دولت بایدن ) آن را بازسازی کنیم.


دیک دوربین، سناتور ایالت ایلینویز:
حضورنداشتن آمریکا در برجام ، ما را در دنیا منزوی می‌کند، آن‌هم در زمانی که نیاز داریم متحدانمان با ما باشند تا به تهدیدهای هسته‌ای در دیگر نقاط جهان بپردازیم. این یک اشتباه تاریخی بود. بدون برجام ، ما شاهد شکل‌گیری اجزای تقابل جدی ایالات‌متحده و ایران هستیم. این به سود ما نیست.


تامی داکورث، سناتور ایالت ایلینویز:
من و برخی همکارانم ( در سنا) از مدنظر قرار دادن یک نقشه‌راه کلان در‌خصوص برجام استقبال می‌کنیم. این‌که ایالات‌متحده و سایر طرف‌های 1 + 5 باید قبل از سال 2023 به دنبال مذاکره با ایران برای دستیابی به توافق‌نامه جدیدی باشند که تمام راه‌های ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را ببندد.  همچنین ایالات‌متحده و شرکای بین‌المللی آن باید به دنبال سایر جنبه‌های اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه باشند و برای بازگرداندن ایران به تعهدات خود در زمینه حقوق‌بشر تلاش کنند.


آنگوس کینگ، سناتور ایالت مین:
توافق هسته‌ای با ایران، توافقی جامع و کامل نیست. با این حال باید بپذیریم این توافق فعلا به صورت کوتاه مدت، مانع ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای می‌شود. انزوای ما از این توافق ، روابط ما و متحدانمان را تیره ساخته و هزینه‌هایی را نیز برای امنیت‌ملی ما به وجود آورده‌است. پس نباید اجازه دهیم ایران انگیزه‌ای برای استمرار فعالیت‌های هسته‌ای خود پیدا کند. دولت (‌ترامپ) هم در طول مدت سپری شده پس از خروج از برجام، استراتژی مناسبی را برای جلوگیری از فعالیت‌های هسته‌ای بی حد و حصر ایران ارائه نکرد.


جان كری، وزیر خارجه اسبق آمریكا:
ما (دموكرات‌ها) در صورتی كه در كاخ سفید بودیم، امتیازات بیشتری از ایران می‌گرفتیم. شما هم می‌توانستید این توافق را نگه دارید و به ایرانی‌ها بگویید ببینید، ما به شما گفته‌ایم كه باید این چیزها [فعالیت‌های موشكی و منطقه‌ای] را متوقف كنید. ما به شما دو سال یا یك سال یا هر زمان دیگری، وقت می‌دهیم. ما حاضریم درباره این چیزها مذاكره كنیم. اما اگر شما مذاكره نكنید، اگر تا آن زمان این كار را نكنید، ما از این توافق خارج می‌شویم.


ویلیام برنز، معاون پیشین وزیر خارجه آمریكا:
لازم است ایرانی‌ها واقع‌بین‌تر باشند. تصور موافقت ایالات متحده با رفع تحریم‌ها، بدون ضمانت‌هایی از جانب ایران مبنی بر آغاز فوری مذاكرات بر سر یك توافق تكمیلی كه در آن دست‌كم چارچوب‌های زمانی توافق تمدید شده و به مسائل راستی‌آزمایی و موشك‌های بالستیك ایران پرداخته ‌شود، غیرعملی است.


بن کاردین، سناتور ایالت مریلند:
یک سیاست قوی می‌گوید که ما باید به برجام بازگردیم و توافق هسته‌ای را حفظ کنیم. ما باید علاوه بر حفظ برجام خواستار اجرای سرسختانه آن ( از سوی ایران ) و نیز مقابله با اقدامات خصمانه غیرهسته‌ای ایران شویم.


كریس ون هولن، سناتور ایالت مریلند:
زمانی كه ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد، این كشور (ایران) هشدار داده بود كه به صورت یكطرفه به این توافق پایبند نخواهد ماند (و این اتفاق رخ داد). معتقدم كه باید ضمن بازگشت به برجام، ایالات متحده و متحدان آن روی دیگر جنبه‌های غیرهسته‌ای مربوط به ایران، از جمله فعالیت‌های موشكی و منطقه‌ای این كشور متمركز شوند.


ادوارد ماركی، سناتور ایالت ماساچوست:
باید نقشه راه جدید ایالات متحده را در قبال برطرف كردن نگرانی‌های هسته‌ای و غیرهسته‌ای ترسیم كرد. ما باید (پس از بازگشت به برجام) بر توافق جدیدی با ایران فكر كنیم كه بتواند تضمین‌كننده‌ای برای ما، درخصوص نگرانی‌های هسته‌ای و دیگر موارد باشد.


ایلان گلدنبرگ، مشاور ویژه حزب دموكرات در عرصه سیاست خارجی:
آمریكا نباید به‌سادگی به برجام برگردد. بازگشت به این توافق، به شكل سابق آن اشتباه خواهد بود. رئیس‌جمهوری بعدی (بایدن) باید از اهرم فشاری كه پس از خروج ترامپ از برجام ایجاد شده، برای رسیدن به تفاهم اولیه بر سر بسیاری از مسائل محل اختلاف با ایران و آینده برنامه هسته‌ای این كشور استفاده كند.


هیلاری كلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریكا:
بهتر است واشنگتن به برجام بازگشته و تلاش كند محدودیت‌های اعمال‌شده علیه برنامه‌ای هسته‌ای ایران را حفظ كند تا از ایجاد رقابت تسلیحات هسته‌ای در منطقه جلوگیری شود. مطمئن نیستم در صورت تمایل آمریكا به بازگشت به توافق هسته‌ای، ایران همچنان پذیرای این موضوع باشد و این كار نیازمند دیپلماسی بسیار فعالی است. یكی از نتایج خروج آمریكا از برجام، تلاش ایران و چین برای انعقاد توافقی راهبردی با یكدیگر است.


جو مانچین، سناتور ایالت ویرجینیای غربی:
من در سال 2015 میلادی و در زمان بررسی برجام در سنای آمریكا، با این توافق (به عنوان یكی از سناتورهای دموكرات) مخالفت كردم و گفتم برجام توافق بدی است! الان هم می‌گویم این توافق، توافق بدی است. آمریكا میلیاردها دلار به ایران پرداخت كرد و در عوض، ایران تنها تعهد داده كه ده سال به دنبال سلاح هسته‌ای نرود! این یك توافق همه‌جانبه نیست. در برجام، هیچ كاری برای محدود كردن حمایت مالی ایران از متحدان خود یا توسعه موشك‌های بالستیك كه حتی می‌تواند به محدوده ایالات متحده برسد، انجام نشده است. من از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام حمایت كرده و می‌كنم، تا زمانی كه ایران همه محدودیت‌های هسته‌ای، موشكی و منطقه‌ای را بپذیرد!


تیم كین، سناتور ایالت ویرجینیا:
این آمریكا بود كه از برجام خارج شد، آمریكا بود كه تحریم‌های ایران را بازگرداند، این ما هستیم كه نیرو به همسایگی ایران فرستادیم، ایران كه به همسایگی ما نیرو نفرستاده است؛ این آمریكا است كه سال‌ها‌ست به دنبال تغییر حكومت در ایران است.
راه‌‎حل برطرف كردن تنش‌های ایران و آمریكا را استناد به دیپلماسی می‌دانم. نباید وارد تنش‌های غیرضروری و بی‌ثمر با ایران شویم.


ماریل كانت ول، سناتور ایالت واشنگتن:
 ما بارها اعلام كرده‌ایم كه خروج ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران اشتباه بود. با این‌حال درخصوص جلوگیری از فعالیت‌های موشك‌های بالستیك از سوی ایران و جلوگیری از فعالیت‌های منطقه‌ای این كشور متعهد هستیم.


پتی موری، سناتور ایالت واشنگتن:
ترامپ درخصوص خروج از توافق هسته‌ای با ایران ناپخته و ناصحیح برخورد كرد. ما باید ناظر به دغدغه‌های منطقه‌ای و دیگر اهداف خود، این توافق را احیا كرده و در تصمیم دولت ترامپ تجدیدنظر كنیم. من زمانی كه از این توافق حمایت كردم، چهار ملاحظه مهم را در نظر گرفتم. یكی این‌كه ایران اساسا اجازه تولید سلاح هسته‌ای را نداشته باشد. دوم این‌كه به ایران نمی‌توان اعتماد کرد و سوم این‌كه استفاده از ابزارهای دیپلماتیك، بهترین گزینه‌ای است كه می‌توان (در قبال ایران) در پیش گرفت! و نكته دیگر این‌كه اگر ایران بخواهد به سمت سلاح هسته‌ای برود، تمامی گزینه‌های ما از جمله گزینه نظامی
 روی میز باشد.


بازگشت به برجام در نگاه رئیس‌جمهوری و اعضای دولت جدید آمریکا


جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا
چنانچه ایران رعایت دقیق توافق هسته‌ای ر ا از سر بگیرد، دولت من آماده است به‌عنوان نقطه شروعی برای دور جدیدی از مذاکرات به توافق هسته‌ای بپیوندد و تحریم‌های وضع‌شده از سوی ترامپ علیه این کشور را لغو کند.


کاملا هریس، معاون جو بایدن
اگر آمریکا بتواند راستی آزمایی کند که ایران به ملزومات سختگیرانه مشروح در توافق پایبند است، ما به توافق با ایران برمی‌گردیم.  به دنبال توسعه دادن برجام خواهم بود. اگر بخواهم صادق باشم، دوست دارم این توافق آزمایش‌های موشکی بالستیک [ایران] را هم پوشش دهد.


جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت بایدن
اگر ایران موافقت کند به تعهداتی که نقض کرده برگردد و آماده پیشبرد مذاکرات با حسن نیت برای توافق‌های بعدی باشد، آقای بایدن هم آماده است همان کار را انجام دهد. این موضوع به ایران بستگی دارد.


آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن
اگر ایران به رعایت دقیق تعهداتش بازگشت، برای ادامه توافق هسته‌ای و مستحکم‌تر کردن و طولانی‌تر شدن آن تلاش می‌شود. در این صورت آمریکا از تعهد مجدد خود به دیپلماسی استفاده می‌کند و با متحدانش همکاری خواهد داشت تا توافق هسته‌ای را مستحکم‌تر و طولانی‌تر کنند.


منبع: روزنامه جام جم


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر