صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری گزارش عملکرد اعضای کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور مطرح شد:

قبادی: یکی از وظایف قانون الگوسازی است/ بیشترین واردات پوشاک از کشورهای امارات و چین

نشست خبری گزارش عملکرد اعضای کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور صبح امروز 17 آذرماه با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، گلنار نصراللهی مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت، لاله افتخاری نماینده مجلس، علی طاهری معاون مرکز امور اصناف وزارت صنعت و معدن و تجارت، علی اکبرزاده مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش و نیک‌خواه پلیس امنیت اخلاقی در تالار وحدت برگزار شد.
کد خبر : 54595

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، قبادی در نشست خبری گزارش عملکرد اعضای کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت: «مد و لباس از ارکان ذات بشریت و زندگی روزمره است به نوعی که سهم جدی در یک زندگی دارد. سبک زندگی در قرن 21 سهم جدی در سبک زندگی دارد بنابراین از آنجا که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست، باید این امر به صورت اخص مورد توجه قرار گیرد.»


ما از عقب‌ماندگی چند ده ساله و بیش از 150 ساله برخوردار بودیم


وی گفت: «در مقوله مد و لباس ما از عقب‌ماندگی چند ده ساله و بیش از 150 ساله برخوردار بودیم چراکه قبل از انقلاب از مد غرب الگوبرداری می‌شد و در دوره بعد از انقلاب نیز به دلیل اینکه در اولویت برنامه‌ها قرار نداشت، به عنوان مسئله‌ای جدی مورد توجه قرار نگرفت.»


دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس تصریح کرد‌: «یکی از وظایف قانون الگوسازی است که توانمندی داخلی در آن لحاظ شود و هم به عنوان نمونه‌ای رایج معرفی شود. برای جریان سازی مد و لباس از 4 سال گذشته تاکنون 71 نمایشگاه برگزار شده که سامل 23 نمایشگاه عفاف و حجاب، 27 نمایشگاه استانی و 19 نمایشگاه عمومی است که هریک بنابر الگوهای متفاوتی آثار خود را ارائه کردند. ضمن این‌که دو نمایشگاه دیگر نیز در دست برگزاری است.»


به گفته قبادی در طول فعالیت ها جلسات متعددی با دستگاه های مختلفی چون صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت و معدن و تجارت و آموزش رورش و نیروی انتظامی برگزار شده است و در این میان اتحادیه پوشاک به عنوان محوری‌ترین فعالیت و اتاق اصناف به عنوان نهاد فعال و بالادستی انجمن طراحان لباس و پارچه مورد توجه قرار گرفته‌اند. همچنین در کارگروه سعی شده تا به آیین‌نامه و قوانینی که تصویب شده‌اند بیشتر توجه شود.


وی افزود: «از 200 مرکزی که طی این سال‌ها با مجموعه مد و لباس همکاری داشته‌اند، آماری به دست آمده است که نشان می‌دهد تاکنون 4 هزار مدل طراحی شده که تیراژ آن نیز 7 میلیون و 217 هزار و 4400 است. طبق بررسی ‌های انجام شده تولیدات در حوزه مد و لباس 20 درصد از نیاز جامعه را پاسخگو است.»


قبادی گفت: «مصرف سالیانه لباس زنانه در کشور 30 میلیون تن است و ما با تولیداتی که طی این مدت داشته‌ایم، موفق به برآورده کردن تولید لباس برای 15 تا 20 درصد این میزان شده‌ایم.


دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس تاکید کرد: «مراکز عرضه البسه داخلی که با همکاری اتحادیه‌ها شناسایی شده اند 914 مرکز است که در سایت ایران مد معرفی‌شده‌اند، البته در روزهای آتی 60 مرکز دیگر نیز معرفی خواهد شد. پیش‌بینی می کنیم تا پایان سال نزدیک به 2 هزار مرکز عرضه لباس معرفی شود.»


ارائه لباس ایرانی دی ماه در نمایشگاه ترکیه


وی رویدادهای نمایشگاهی و غیرنمایشگاهی را از کارهای بخش بین‌الملل کارگروه دانست و گفت: «در نمایشگاهی که در تاتارستان روسیه برگزار شد، ۱۰ طراح ایرانی موفق به کسب رتبه نخست شدند و در دی ماه نیز نمایشگاهی در ترکیه با حضور طراحان سراسر جهان برگزار خواهد شد که طراحان ایرانی در صورت تایید شدن مدل‌هایشان در این کارگروه می‌توانند در نمایشگاه حضور داشته باشند.»


گلناز نصراللهی نیز در این نشست تصریح کرد: «از موارد مهم در بخش صنعت نساجی و پوشاک استفاده از مد و طراحی به معنای واقعی است، بنابراین در راستای تحقق این امر ما تلاشمان را در تولید می‌کنیم تا برای گسترش صنعت نساجی بخصوص درحوزه پوشاک گامی برداریم.»


وی در ادامه با اشاره به برداشت‌ها و باورهای غلط مبنی بر الگوبرداری از طراحی‌های غربی در آثار داخلی تشریح کرد: «ما توانستیم با ورود طراحی‌ها برای گسترش صنعت نساجی بهره ببریم چراکه نساجی جزو کالاهای ضروری است که اگر بتوانیم در مقابل ورود البسه از خارج از کشور قرار دهیم رشد چشم‌گیری در این حوزه خواهیم داشت و توانسته‌ایم بخش تولید را موظف به تولید کالاهایی با ارزش افزوده بالاتر ببریم.»


مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت بیان کرد: «در بخش تولید نهایی کالاهای پوشاک با بخش انجمن طراحان وزارت‌خانه همکاری خوبی داشته‌ایم. بسیاری از واحدهای صنایع نساجی از انجمن طراحان برای استخدام طراحانی که طراحی مناسب و مطابق با شئونات ما دارند اقدام کرده‌اند. در قسمت الیاف طبیعی از سال 1392 تاکنون 50 هزار تن به ظرفیت پارچه‌ها و الیاف طبیعی اضافه شده است.»


وی با تاکید بر این‌که کالاهای ریسندگی یا کالاهای طبیعی در اولویت برنامه‌های وزارتخانه قرار دارند گفت: «تولید چادر مشکی که از مدتها قبل اقداماتی برای تولیدش انجام شده بود، امسال به بهره برداری می‌رسد چراکه ماشین‌آلات آن ترخیص شده و در حال نصب است. ما همچنین جلساتی برای تشویق سرمایه گذاران خارجی برگزار کرده‌ایم که امیدوارم نتایج خوبی به دنبال داشته باشد.»


بیشترین میزان واردات پوشاک از کشورهای امارات و چین است


نضراللهی ضمن اشاره به این‌که بیشترین میزان ورادات پوشاک از کشورهای امارات و چین است، درباره میزان واردات پوشاک به کشور گفت: «تولید 38.5 درصدی تولیدات دنیا متعلق به کشور چین است. براساس آمار جهانی حدود سالانه یک میلیارد دلار پوشاک به ایران وارد می‌شود و این آمار براساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران ۹ تا ۱۰ میلیون دلار است و مابقی واردات از طریق آمار غیررسمی است که از نظر ما بیشتر از طریق مناطق آزاد محلی این کار صورت می‌گیرد. پیشنهاد ما این است که واردات کالاهای مصرفی از طریق مناطق آزاد محدود شود.»


فعالیت آموزش و پرورش براساس سند تحول بنیادین


مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش نیز اعلام کرد: «وزارت آموزش و پرورش فعالیت‌های خود را بر اساس سندی به نام سند تحول بنیادین تنظیم کرده است. وزارت آموزش و پرورش در سه حیطه فعالیت دارد اول بحث تربیتی است که پوشش و استفاده آن در اجتماع و محیط خانواده و مناسبت‌ها را مورد تاکید قرار می‌دهد. بخش دوم ان نیز در حوزه فعالیت‌های اموزشی و درسی است که این وزارت‌خانه برخود واجب دانسته تا به این مبحث در فرآیند درسی اشاره کند. بخش سوم نیز در زمینه آموزش در هنرستان‌ها و رشته های موجود است که در رشته‌های هنرستانی رشته تخصصی به عنوان دوخت لباس نیز فعال است. در این شرایط افراد در رشته مورد علاقه خود تحصیل یم‌کنند و از آنجا که می دانند این تحصیل با آینده انها ارتباط دارد با انگیزه و علاقه بیشتری به آن می‌پردازند.در هنرستان‌های کارودانش 13 رشته فعال وجود دارد که 21 هزار هنرجو دارد ، از این میان می‌توان به خیاطی زنانه و حتی الگوسازی رایانه ای برای دانش‌اموزان نیز اشاره کرد.»


وی با اشاره به اهمیت و جایگاه لباس‌های بومی و محلی عنوان کرد: «ما تأکید داریم دانش‌آموزان در ارائه آثار از لباس‌های محلی خود استفاده کنند، چرا که این امر انگیزه آنها برای فعالیت را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود تا انها احساس کنند کلیه نهادهای مرتبط با پوشش بومی موافق هستند.»


لاله افتخاری در این نشست رسانه‌ای با ارائه توضیحاتی در یادآوری اینکه قانونی شدن برنامه مد و لباس از مجلس هفتم آغاز شده و با روند نسبتاً کند در برهه‌ای از زمان سیر تندتری را امروزه به خود گرفته است، گفت: «مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی رسالتی را برعهده مجلس گذاشته که قوانینی را در حوزه فرهنگ وضع کند که این مساله عفاف و حجاب جزئی از آن محسوب می‌شود.»


وی در سخنانش به این نکته اشاره کرد که با توجه به ده ساله شدن قانون مد و لباس نیاز بود تا بازنگری در این راستا انجام شود تا پتانسیل‌ها و سدهای موجود شناسایی شود و برای تقویت یا از میان برداشتن آن‌ها کارهای لازم صورت گیرد.


افتخاری ضمن اشاره به نیاز تقویت بعد نظارتی اظهار کرد: « باید گزارش‌های دوره‌ای و مستمر از طریق این کارگروه به مجلس و شورای فرهنگی ارائه شود تا نقاط موانع و توانمندی‌ها شناسایی شوند. از انجاکه در حال تدوین برنامه ششم هستیم باید احکامی در این ارتباط گنجانده شود و در قانون بودجه نیز برای این حوزه بودجه‌ای لحاظ شود.»




انتهای پیام/

ارسال نظر