صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۱۵ آذر ۱۳۹۹
معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران:

مناسب‌سازی بسیاری از بانک‌ها و ادارات برای معلولان و گروه‌های خاص استاندارد نیست/ چرا قدیمی‌ترین پارک تهران مناسب‌سازی نمی‌شود؟

معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران گفت: باید دیوارهای پارک شهر تهران هم همانند تمام پارک‌ها برداشته شود ولی شهرداری به دلایل نه‌چندان مهم از این اقدام سر باز می‌زند.
کد خبر : 545574

سید احمد خادم در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ارتباط با موضوع دسترس‌پذیر کردن شهر برای معلولان و بحث مناسب‌سازی در استان تهران اظهار کرد: قانون حمایت از افراد دارای معلولیت در سال 83 به تصویب رسید و پس از آن در سال 96 نیز مورد بازنگری قرار گرفت و مجدداً ابلاغ شد. نکته قابل توجه این است که ما در موضوع مناسب‌سازی، قانون کم نداریم و وظیفه و سهم هر دستگاه در این خصوص مشخص شده و در موارد تخطی از آن نیز مجازات‌هایی هم در نظر گرفته شده است.


وی ادامه داد: از زمان اجرایی شدن قانون پیشرفت قابل توجهی از سوی دستگاه‌ها در بحث مناسب‌سازی به انجام رسیده است. بسیاری از دستگاه‌ها در ساختمان‌هایشان بحث مناسب‌سازی اولیه همچون ایجاد رمپ ورودی، اصلاح ورودی‌ها، درهای الکترونیک، آسانسور و ... را انجام داده‌اند ولی آنچه به‌عنوان یک مانع در تکمیل امور مربوط به مناسب‌سازی محسوب می‌شود این است که ساختمان‌های برخی ادارات بسیار قدیمی هستند که جایی برای اصلاح در آن وجود ندارد و یا استیجاری هستند که با همکاری آن سازمان و ارگان می‌توان به‌صورت پورتابل آن مکان‌ها را مناسب‌سازی کرد.


راه‌اندازی شعبی مخصوص نابینایان در شهر تهران


معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران تصریح کرد: ساختمان‌های مربوط به میراث فرهنگی نیز با توجه به شرایط خاص موجود در آنها اجازه ساخت و ساز در آنها داده نمی‌شود.


خادم در خصوص اقدامات شهرداری‌های استان تهران در بحث مناسب‌سازی شهر تهران نیز گفت: شهرداری تهران و شهرستان‌های استان تهران اقدامات اولیه زیادی همچون هم‌سطح‌سازی معابر را در بحث مناسب‌سازی انجام داده‌اند اما برخی اقدامات دیگر همچنان دارای ایراد است که انجام آنها نیاز به پیگیری بیشتر دارد که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد که مواردی همچون این‌که مسیر نابینایان به تقاطع رسیده ولی پل‌های ارتباطی به‌درستی برقرار نشده، اختلاف سطح‌ها بین مغازه‌ها و پیاده‌روها در برخی از مناطق از آن جمله‌اند.


وی تصریح کرد: البته سازمان بهزیستی براساس طرحی در استان تهران و کل کشور به مرحله اجرا گذاشته هر بانکی یک شعبه و برخی دو شعبه را برای نابینایان مناسب‌سازی کرده‌اند. در این بحث مناسب‌سازی، بانک‌‌ها باجه‌هایی مخصوص نابینایان ایجاد کرده و همچنین امکاناتی که مخصوص تایپ بریل را برای آنها در نظر گرفته‌اند.


مناسب‌سازی بسیاری از بانک‌ها در استان تهران استاندارد نیست


معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران اذعان کرد: ورودی بسیاری از بانک‌ها دارای پله است و برخی هم که بالابر گذاشته‌اند که در برخی موارد در زمان لازم روشن نیست. در مواردی هم برخی از بانک‌ها برای عبور ویلچرها رمپ‌هایی را گذاشته‌اند که اکثراً دارای شیب زیاد است و سطح کفپوش آن‌ها اصلاً مناسب نیست و همچنین دستگیره‌های کنار رمپ‌ها به‌درستی جای‌گذاری نمی‌شود.


خادم تصریح کرد: منظور ما از معلولان تنها افرادی که روی ویلچر می‌نشینند و یا نابیناها و ناشنوایان نیستند و شامل سالمندان و زنان باردار هم می‌شود.


وی در ادامه در خصوص جانمایی نامناسب کاشی‌های مخصوص نابینایان نیز گفت: شهرداری‌ها بالاخره به این نتیجه رسیده‌اند که این مسیرها باید ایجاد شده و مصالح مورد نیاز آن را نیز خریداری کرده‌اند اما آنچه باعث بروز این معضل شده است مربوط به پیمانکاری است که آموزش درست را در این خصوص ندیده است که چگونه باید آنها را جانمایی کند.


بی‌توجهی شهرداری تهران به دغدغه مناسب‌سازی بهزیستی


معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران تصریح کرد: جانمایی این کاشی‌ها هر کدام دارای مقررات، ضوابط و استانداردهای مربوط به خود است به‌عنوان مثال کاشی باید وسط معبر باشد، وقتی به تقاطع می‌رسد کاشی میله‌ای باید تبدیل به سکه‌ای شود اما احتمالاً ناظرانی که باید بر فعالیت پیمانکارها در زمان اجرا اطلاعات کافی را در زمان نظارت نداشته‌اند.


خادم در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر این‌که آیا شهرداری از ناظران بهزیستی برای ارزیابی پروژه‌های مناسب‌سازی دعوت به عمل می‌آورد یا خیر؟ گفت: سازمان بهزیستی به‌عنوان دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مصوبات مناسب‌سازی در سطح استان است. ما در نامه‌ای از شهرداری تهران درخواست کرده‌ایم که اگر پروژه مناسب‌سازی در دست اقدام دارید بهزیستی را نیز نسبت به این موضوع مطلع کنید تا ما نه صرفاً کارشناسان بهزیستی بلکه معلولانی که خودشان تحصیلات لازم در این زمینه را دارند را به‌منظور نظارت بر این پروژه‌ها اعزام کنیم ولی متأسفانه تاکنون پاسخی به این مکاتبه داده نشده است البته این موضوع جزء مصوبات استانداری بوده که شهرداری‌ها در اجرای پروژه‌هایشان از بهزیستی هم دعوت به‌عمل بیاورند.


وی در خصوص نقش مناسب‌سازی در پروژه‌های ساخت و ساز جدید نیز گفت:‌ حدود پنج سال است که وزارت راه و شهرسازی استان تهران مأمورانی را به‌کار گرفته تا نسبت به اجرای فرآیند مناسب‌سازی در ساخت و سازهای جدید نظارت ویژه داشته باشند. همچنین استانداری هم در خصوص استانداردهای مناسب‌سازی، چک‌لیستی را به شهرداری‌ها ابلاغ و به آنها عنوان کرده تا الزامات لازم برای بحث مناسب‌سازی در ساخت و سازهای جدید در زمان کشیدن نقشه، اجرا و پایان کار مورد توجه قرار گیرد.


چرا پارک شهر برای معلولان مناسب‌سازی نمی‌شود؟


معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این چرا ورودی‌های پارک شهر باوجودی‌که بین خیابان بهشت (که شهرداری و شورای شهر در آن قرار دارد) و خیابان فیاض‌بخش (که سازمان بهزیستی در آن واقع شده) همچنان برای استفاده معلولان مناسب‌سازی نشده است هم عنوان کرد: باید مانند تمام پارک‌ها دیوارهای آن برداشته شود ولی وقتی ما این موضوع را با شهرداری مطرح کرده‌ایم به ما گفته‌اند که این مناسب‌سازی در این محدوده به‌دلایل امنیتی انجام نمی‌شود تا موتورسیکلت وارد پارک نشوند. شهرداری اطلاعات بیشتری در این خصوص در اختیار ما قرار نداده است.


وی در پایان عنوان کرد: موضوع مناسب‌سازی از این جهت دارای اهمیت است که بتواند استقلال شخصی معلول را فراهم کرده و او را از دریافت کمک از جانب دیگران در فضاهای عمومی بی‌نیاز کند.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر