معرفی ویژگیهای سامانه تجارت/ تأمین انرژی مورد استفاده در زمین با نیروگاههای خورشیدی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
تولید تراشههایی ۵ هزار برابر نازکتر از موی انسان
اگرچه بیش از بیست سال از زمانی که تحقیقات در خصوص اولین تراشههای هوشمند شروع شد میگذرد ولی اکنون دانشمندان در حال طراحی پردازندههایی هستند که میتواند تحولی در صنایع رایانهای ایجاد کند.
نسل جدید تراشههای هوشمند اییووی(EUV) نام گرفته است و بر اساس اطلاعات منتشر شده بسیار کوچکتر، قدرتمندتر و مقرون بهصرفهتر از موارد مشابه قدیمیتر است. شاخصترین ویژگی ظاهری تراشههای EUV اندازه و ضخامت آنها است. این تراشهها ۵ هزار برابر نارکتر از موی انسان هستند.
چرا کووید-۱۹ در آفریقا کمتر جولان میدهد؟
نتیجه یک مطالعه در کشور کنیا که طی آن نمونههای خون اهداکنندگان در سراسر کنیا تجزیه و تحلیل شده است، نشان میدهد که تا ژوئن ۲۰۲۰، تقریباً ۴,۳ درصد مردم کنیایی دارای آنتیبادی علیه ویروس کرونا بودند. این میزان مشابه با نتایجی است که در اوج شیوع کووید-۱۹ در کشورهایی مانند اسپانیا و ایالات متحده نیزگزارش شده بود. در عین حال با توجه به مطالعه منتشر شده در مجله دانشگاهی «ساینس»، تعداد پایین مرگ و میر در این کشور(در قیاس بقیه جهان) میتواند نشان دهد که این بیماری در مقایسه با آنچه اروپا و ایالات متحده تجربه کردهاند در قاره آفریقا ضعیفتر است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
مصونیت آفریقاییها در ابتلا به کرونا
در حالی که به طور تقریبی ۱۷ درصد از جمعیت جهان در قاره آفریقا سکونت دارند، اما این قاره تنها ۵ درصد از موارد جهانی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و تنها ۳ درصد از آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری را تشکیل میدهد. پژوهشگران در مورد علت این موضوع، گمانهزنیهای مختلف دارند. این مسئله را میتوان به محدودیت ظرفیت آزمایشهای تخصصی در کشورهای این قاره، اقدامات پیشگیرانه و اولیه دولتها و همچنین تعداد زیاد جمعیت جوان در کشورهای آفریقایی نسبت داد. با این حال تاکنون اطلاعات کمی برای نتیجهگیری دقیق از این تحقیق وجود داشته است.
نزدیکتر شدن زمین به سیاهچالهای بزرگ در کهکشان راهشیری
تحقیقات اخیر دانشمندان نشان میدهد کره زمین بیش از آنچه تاکنون تصور میشد به سیاهچالهای عظیم در مرکز کهکشان راهشیری نزدیک شده است.
در مرکز کهکشان راهشیری سیاهچالهای عظیم به نام قوس A وجود دارد و جرمی چهار میلیون برابر بیشتر از خورشید است. کره زمین طبق آخرین بررسیها ۲ هزار سال نوری به این سیاهچاله نزدیکتر شده است. البته هنوز فاصله زمین با قوس A به حدی نیز که خطری حیات در کره زمین را تهدید کند. دانشمندان ژاپنی با بررسی اطلاعات دریافتی از ماهوارههای موجود در منظومه شمسی طی یک دهه گذشته نزدیکتر شدن زمین به سیاهچاله قوس A را اعلام کردند.
حقایقی در مورد میله رمزآلود در بیابانهای آمریکا
چند روز پیش انتشار تصویری از میله فلزی تقریباً ۳ متری در بیابانهای ایالت یوتا کشور آمریکا شایعات زیادی را در مورد نفوذ فرازمینیها به کره زمین به وجود آورد ولی حالا دانشمندان شواهد جدیدی از علت وجود این شی عجیب را بهدست آوردند.
این منطقه از آمریکا به طور دائم از سوی مأموران محیطزیست تحت نظارت قرار دارد و پرواز هرگونه شی پرنده در آسمان این ناحیه نیز به اطلاع اداره محیطبانی ایالت یوتا میرسد. بنابراین بسیار بعید است که موجودات بیگانه به این بیایان نفوذ کرده و میلهای به بزرگی ۳ متر را در زمین فرو کرده باشند. همچنین مأمورانی که این میله را کشف کردند موقعیت دقیق جغرافیایی خود را برای سیستم GPS ارسال کرده و تلاش کردند تا شواهدی از زمان قرارگیری میله عجیب را پیدا کنند.
تشخیص بیماری ایدز با استفاده از نانوالماسهای کوانتومی
به تازگی گروهی از محققان موفق شدند با استفاده از نانوالماسهای کوانتومی دقت آزمایشات پزشکی برای تشخیص بیماریهای ویروسی را افزایش داده و بیماری ایدز را تشخیص دهند.
در واقع دانشمندان متوجه شدند حساسیت نانوالماسهای ارزان قیمت در مقایسه با ذرات طلا بسیار برای تشخیص بیماری ایدز بسیار بیشتر است. راشل مککندری متخصص نانوتکنولوژی در دانشگاه یوسیالای گفت: «این مطالعه اثبات میکند چگونه فناوری نقش خود را در علم پزشکی نشان داده و از ابزارهای این حوزه میتوان برای تشخیص دقیق و زودهنگام بیماری ایدز استفاده کرد.»
ارتباط با دنیای خیالی و فاصله گرفتن از واقعیت
دستگاههای مجهز به فناوری واقعیت مجازی انسانها را از جهان واقعی دور کرده و به دنیای تخیلات و تصاویر فانتزی میکشاند. در حقیقت این فناوری در جهانی کنونی نقش پررنگی در صنعت سرگرمی و گیم دارد و بزرگترین شرکتهای بازیسازی از ظرفیتهای واقعیت مجازی در محصولات خود استفاده میکنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
تأثیر فناوری واقعیت مجازی بر رفتار کاربران
دانشمندان واقعیت مجازی را تنها وسیلهای برای سرگرمی نمیدانند و از این فناوری برای بررسی چگونگی واکنش مردم به مشکلات روحی و تهدیدات بالقوه روانی استفاده میکنند. بررسیها نشان داده است تصاویری که در عینکهای واقعیت مجازی نمایش داده میشود احساس ترس و اضطراب را در کاربران بهشدت افزایش میدهد. به عنوان مثال زمانی که کاربر این عینک را روی چشمان خود میگذارد دقیقاً تصور میکند در لبه پرتگاهی قرار گرفته و تا لحظاتی دیگر از آن سقوط میکند.
تأمین انرژی مورد استفاده در زمین با استفاده از نیروگاههای خورشیدی
تأمین انرژی مورد نیاز برای فعالیتهای صنعتی و ارتباطی روی کره زمین از طریق نیروگاههای خورشیدی در فضا در وهله اول موضوعی بسیار عجیب بهنظر میرسد و شاید شنوندگان و خوانندگان با این جمله به یاد فیلمهای علمیتخیلی بیفتند اما اکنون دانشمندان در تلاش هستند تا راههای تحقق این برنامه بلندپروازانه را بررسی کنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
نیروگاههای خورشیدی در فضا میتوانند انرژی زمین را تأمین کنند؟
برنامه تولید انرژی الکتریکی در خارج از کره زمین اولین بار توسط دانشمند روس کنستانتین سیولکوفسکی در دهه ۱۹۲۰ میلادی مطرح شد. البته این برنامه در آن زمان صرفاً در حد حرف بود و نویسندگان برای داستانهای خود از این موضوع الهام میگرفتند.
اضافه شدن نخستین هواپیمای سوخت پاک جهان به ناوگان حملونقل هوایی
اگرچه شرکتهای هواپیمایی همچنان تحت تأثیر همهگیری کرونا و آسیب اقتصادی ناشی از این بیماری هستند ولی در همین مدت تصمیمهای مناسبی برای بهکارگیری هواپیماهای بدون آلایندگی اتخاذ شده است. شرکت هواپیمایی لوفتهانزا برای اولین بار از هواپیمایی کاملاً پاک در ناوگان حملونقل هوایی خود استفاده کرد.
مهندسان این شرکت هواپیمایی آلمانی با همکاری چند شرکت دیگر موتور هواپیمای بوئینگ ۷۷۷F را به گونهای طراحی کردند که هیچگونه گاز آلاینده به ویژه کربن دی اکسید را تولید نمیکند. این هواپیما نخستین پرواز خود را از فرانکفورت به شانگهای انجام داد. هواپیماهای لوفتهانزا بر اساس پیمانهای تجاری آلمان و چین به طور مداوم بین شهرهای مختلف این دو کشور در پرواز هستند ولی تاکنون هیچ مأموریتی با استفاده از هواپیمای بدون آلایندگی انجام نشده بود.
رفع مشکل ناهماهنگی بین سازمانهای مختلف اقتصادی کشور در سامانه جامع تجارت
رضا باقری اصل در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، در مورد ماهیت و کارایی «سامانه جامع تجارت» اظهار کرد: این سامانه ذینفعان مختلفی دارد. اولین ذینفع سامانه جامع تجارت، حاکمیت است و دستگاههای دولتی میتوانند با استفاده از این سامانه فعالیتهای تجاری را شفافسازی کنند. باتوجه به وضعیت کنونی که در تأمین ارز و برخی منابع با مشکلاتی مواجه هستیم میتوان مدیریت یکپارچهای را در سامانه جامع تجارت در کشور به وجود آورد. شرح کامل این گفتگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
امکان ردیابی و شناسایی کالا در انبارهای مختلف کشور فراهم شد
وی افزود: ذینفع دوم در این سامانه کسبوکارها در تمامی زمینهها هستند. سامانه جامع تجارت در زنجیره تجارت داخلی و بینالمللی بر کسبوکارها اثر مستقیم میگذارد. در فرایند واردات برخی از کالاها، اجناس واسطهای هستند و با استفاده از آنها کالاهای مختلفی تولید میشود که حتی میتوان آنها را صادر کرد. کسبوکارهای ایرانی میتوانند در حوزههایی نظیر ثبت و سفارش کالا، مدیریت نقدینگی و زنجیره تولید از این سامانه استفاده کنند. در حقیقت این سامانه پل ارتباطی تجارت داخلی و بینالمللی است.
عدم آشنایی بسیاری از مسئولان با نیازهای معلولان
شناخت نیازهای فردی و عمومی همه افراد جامعه یکی از وظایف مهم سیاستگذاران و مسئولان دستگاههای اجرایی است. قطعاً عدالت اجتماعی در جامعهای وجود خواهد داشت که امکان استفاده از امکانات عمومی برای همه مردم با هر سطحی از توانایی حرکتی، بینایی و شنوایی فراهم باشد. روز جهانی معلولان فرصتی است تا بار دیگر با دقت به نیازهای این اعضای جامعه توجه و برنامههای بلندمدت و کوتاهمدتی برای خدماترسانی بهتر به آنها ارائه شود.
بیشتر بخوانید:
ایجاد دسترسپذیری در تمامی امکانات موجود اهمیت ویژهای دارد
سازمان فناوری اطلاعات به عنوان بازوی اجرایی وزارت ارتباطات در حوزه نرمافزارهای ارتباطی و پروژه ملی دولت الکترونیک اخیراً فعالیتهای مناسبی برای حمایت از اعضای جامعه معلولان به ویژه نابینایان عزیز کشورمان را آغاز کرده و در این راستا نیز اقداماتی صورت گرفته است.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/